یک کارشناس تجارت خارجی، گفت: آمریکا در حال حاضر در یک موضع ضعف است که به همین دلیل نباید انتخابات این کشور را تهدیدی برای اقتصاد ایران تلقی کرد.
جلیل جلالی فر معتقد است بر خلاف بزرگنمایی و تبلیغات رسانهای، نتایج انتخابات آمریکا تاثیری بر اقتصاد ایران نخواهد داشت البته مشروط بر اینکه برنامهریزی و مدیریت داخلی کشورمان نیز به درستی انجام شود و روند مبارزه با فساد مالی و اقتصادی و برخورد با اختلاس و رانت با جدیت در دستور کار دولت قرار داشته باشد.
به گزارش ایسنا، وی در واکنش به اینکه آیا انتخابات آمریکا تاثیر خاصی بر اقتصاد ما خواهد گذاشت، گفت: انتخابات آمریکا فارغ از هر نتیجهای توسط رسانههای معاند و اپوزوسیون خارجی در حال بزرگنمایی است؛ اما قطعا با توجه به شرایط کنونی تاثیری بر اقتصاد ایران نخواهد داشت.
وی افزود: آمریکا در حال حاضر دست به گریبان چالشهای مختلف داخلی مثل قیمت بنزین و همچنین چالشهای بینالمللی نظیر مسائل چین و تایوان و قدرت گرفتن بریکس است که هر کدام از این موضوعات، معضل بزرگی برای آمریکا تلقی میشود. نکته مهمتر اینکه هیچ کدام از روسای جمهور آمریکا توان افزایش قیمت بنزین را ندارند و قدرت پایین خرید بنزین برای مردم این کشور باعث شده تا رئیس جمهور بعدی چالش بزرگی را پیش روی خود ببیند.
این کارشناس تجارت خارجی ادامه داد: آمریکا در حال حاضر در یک موضع ضعف است که به همین دلیل نباید انتخابات این کشور را تهدیدی برای اقتصاد ایران تلقی کرد. البته مشروط بر اینکه برنامهریزی و مدیریت داخلی کشورمان نیز به درستی انجام شود و روند مبارزه با فساد مالی و اقتصادی و برخورد با اختلاس و رانت با جدیت در دستور کار دولت قرار داشته باشد.
جلالیفر به احتمال انتخاب شدن ترامپ به عنوان رئیس جمهور و تبعات این اتفاق در اقتصاد ایران اشاره کرد و گفت: بارها اعلام کردم اگر ترامپ هم برنده انتخابات شود هیچ فرقی برای ایران ندارد، چرا که ترامپ پیش از این هم در دوره ریاست جمهوری خود تحریمهای ایران را افزایش داد و حتی برجام را بر هم زد؛ در نتیجه دیگر کاری باقی نمانده که نگران وقوع و نتایج آن باشیم.
وی تاثیر نتایج انتخابات آمریکا بر اقتصاد ایران را یک بزرگنمایی واهی و تبلیغاتی خواند و گفت: چنین ادعایی از پایه و اساس غلط است که انتخابات آمریکا سایه سنگینی بر اقتصاد ایران دارد. به عنوان مثال باید به میانگین صادرات نفت ایران در سال ۲۰۲۴ اشاره کنیم که بیش از ۱.۵ میلیون بشکه در روز بوده و حتی رکورد روزانه ۲.۲ میلیون بشکه را نیز ثبت کرده است. در نتیجه ما میتوانیم همچنان بر صادرات نفتی کشور حساب کرده و در کنار آن به حمایت از تولید نیز بپردازیم. بدین ترتیب میتوانیم اقتصادی رو به رشد و امیدوارکنندهای داشته باشیم که هیچ عامل خارجی نمیتواند بر آن تاثیر منفی داشته باشد.