bato-adv
bato-adv

۹ راهکار اضطراری مدیریت ناترازی گاز روی میز دولت

۹ راهکار اضطراری مدیریت ناترازی گاز روی میز دولت

در جلسه شورای اقتصاد ابتدا گزارش سازمان برنامه و بودجه کشور در خصوص راهکار‌های اضطراری و کوتاه مدت برای کاهش ناترازی گاز طبیعی در ماه‌های سرد سال ۱۴۰۳ و رفع ناترازی تولید و مصرف گاز طبیعی مطرح و سپس علاوه بر مسئله واردات گاز از ترکمنستان ۸ محور دیگر نیز بررسی شد.

تاریخ انتشار: ۱۵:۲۹ - ۱۴ آبان ۱۴۰۳

در حالی‌که گاز تامین شده برای صنایع و نیروگاه‌های به علت ناترازی گاز کاهش یافته و مازوت‌سوزی در نیروگاه شازند نیز آغاز شده است، شورای اقتصاد دولت روز گذشته جهت مدیریت اضطراری و کوتاه مدت کاهش ناترازی گاز طبیعی تصمیماتی گرفت.

به گزارش فارس؛ رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان صبح امروز با اشاره به جلسه‌ای برخی از مشکلات قرارداد گازی دولت ایران و ترکمنستان را بیان کرد. 

صحبت پیرامون مسئله گاز ترکمنستان در جلسه شورای اقتصاد مورخ ۱۴ آبان ۱۴۰۳ مطرح شده و وزارت‌خانه‌های نفت و امور خارجه مکلف شدند با بهره‌گیری از ظرفیت‌های خود و برخورداری از دیپلماسی فعال زمینه لازم برای از سرگیری واردات گاز طبیعی از ترکمنستان را فراهم کنند. 

در جلسه شورای اقتصاد ابتدا گزارش سازمان برنامه و بودجه کشور در خصوص راهکارهای اضطراری و کوتاه مدت برای کاهش ناترازی گاز طبیعی در ماه‌های سرد سال ۱۴۰۳ و رفع ناترازی تولید و مصرف گاز طبیعی مطرح و سپس علاوه بر مسئله واردات گاز از ترکمنستان ۸ محور دیگر نیز بررسی شد. 

بر این اساس، وضع تعرفه‌گذاری جدید گاز بخش خانگی با هدف جلوگیری از مصارف نامتعارف و غیرضرور مشترکان توسط وزارت نفت مطرح شد.

همچنین بنا شد که وزارت نفت از طریق شرکت ملی گاز ایران مکلف است ظرف ۱۵ روز دستورالعمل و قرارداد تیپ با موضوع توسعه شرکتهای کارور با هدف صرفه‌جویی در مصرف گاز را تهیه و ابلاغ نماید. 

صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز موظف شد با همکاری وزارت نفت اقدامات لازم را برای فرهنگ‌سازی در زمینه کاهش مصرف گاز طبیعی در بخش‌های مختلف در ماه‌های سرد سال ۱۴۰۳ به انجام رساند. 

از طرفی، دستگاه‌های اجرایی مکلف به تعیین دمای آسایش و محدوده زمانی مصرف برای تجهیزات گرمایشی در ساختمان‌ها و تاسیسات مربوطه در ماه‌های سرد سال می‌باشد. 

ابلاغ کاهش ساعات کاری واحدهای تجاری بزرگ و تعطیلی و یا کاهش ساعت کاری واحدهای آموزشی و اداری در شرایط اوج مصرف براساس مصوبه کارگروه تامین پایدار سوخت زمستانی سال ۱۴۰۳ از دیگر موارد بحث شده در این جلسه بوده است. 

همچنین وزارت‌خانه‌های نفت و نیرو نیز مکلف به رعایت سقف میزان سوخت معادل ماهانه شده‌اند و استانداری‌ها نیز تکلیف دارند با همکاری دادستان‌های مراکز استان هماهنگی لازم برای مصرف سوخت مایع توسط نیروگاه و صنایع را در دستور کار قرار دهند. 

در نهایت نیز بر اساس موارد مطروحه در جلسه وزارت نفت مکلف به به انجام اقدامات به منظور واردات نفت‌گاز (گازوئیل) شده است. 

تصمیمات شورای اقتصاد پیرامون ناترازی گاز برای تایید به امضای رئیس‌جمهور، رئیس سازمان برنامه، وزیر صمت، وزیر امور اقتصاد و دارایی، وزیر نفت، وزیر جهاد، رئیس‌کل بانک مرکزی، وزیر نیرو، وزیر کار، معاون علمی رئیس‌جمهور، رئیس اتاق تعاون و رئیس اتاق بازرگانی نیاز دارد. 

به گزارش فارس، گاز طبیعی تحویلی به نیروگاه‌ها از نیمه مهرماه کاهش یافته و نیروگاه‌های کشور نیز با کمبود گاز و همچنین سطح پایین سوخت مایع نیروگاهی دست و پنجه نرم می‌کنند. این درحالیست که هنوز سردترین روزهای سال و فصل زمستان فرا نرسیده و در صورت برودت هوا مشکلات ناترازی گاز عیان‌تر از همیشه خواهد شد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv