وزیر بهداشت، گفت: برخی از مطالبات جامعه پرستاری مانند مالیات، لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران باید با پیگیری و همکاری دولت و مجلس برطرف شود.
محمدرضا ظفرقندی با اشاره به کمبود نیروهای پرستاری در کشور و نیاز به پرستار برای تختهای بیمارستانی جدید، از اخذ مجوز ۲۵ هزار نیروی انسانی در حوزه سلامت که ۱۱ هزار نفر از آنها پرستار هستند در ماههای آینده خبر داد.
به گزارش ایسنا، وی در آیین گرامیداشت مقام پرستار که با حضور رییس جمهور و جمعی از پرستاران در سالن اجلاس سران برگزار شد، با تاکید بر اهمیت رساندن پرستاری به جایگاه واقعی در تیم سلامت، اظهار داشت: اگر جامعه پرستاری راضی باشد، بیماران ما هم رضایتمندی خواهند داشت. برخی از مطالبات جامعه پرستاری مانند مالیات، لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران باید با پیگیری و همکاری دولت و مجلس برطرف شود.
وی افزود: در دو ماه گذشته از دولت چهاردهم، جلسات زیادی در وزارت بهداشت بین مسئولان وزارتخانه، تشکلها و نظام پرستاری برگزار شده و در سه حوزه پیگیریها به نتیجه رسید؛ یکی پرداخت معوقات پرستاران بود که در زمان تشکیل دولت چهاردهم، در مورد کارانه و اضافه کار، معوقات مربوط به مهرماه سال گذشته بود که در حال حاضر تاخیر پرداخت اضافه کاری به طور متوسط به خردادماه و پرداخت کارانه نیز به ابتدای امسال رسیده است.
وزیر بهداشت تاکید کرد: معوقات پرستاران به دانشگاههای علوم پزشکی پرداخت شده و به زودی هم پرداختی دیگری برای جبران این معوقات انجام میشود. همچنین در مورد فرمول اضافه کاری که رییس جمهور هم در جلسه دولت مطرح و عنوان کرد که عادلانه نیست، با پیگیریهای فراوان و با در نظر گرفتن مشکلات اقتصادی کشور، این فرمول که معدل آن حدود ۳۰ هزار تومان بود را اصلاح کرده و به حدود ۸۰ تا ۸۵ هزار تومان برسانیم.
ظفرقندی از رییس جمهور به دلیل اهتمام ویژه به حوزه سلامت و حل مشکلات جامعه پرستاری تقدیر کرد و گفت: شهادت میدهم که در دو ماه گذشته، موضوع پرستاری توسط رییس جمهور ۵ بار در جلسه هیات دولت مطرح شده و همین امروز هم دکتر پزشکیان، حضور در این نشست و شنیدن مشکلات پرستاران را به جلسه هیات دولت ترجیح داد که این فرصت مغتنمی برای نظام سلامت کشور است.
وی نیروهای حوزه سلامت را همانند یک تیم ملی دانست و گفت: در تیم ملی سلامت از همه نیروهای مانند بهورزان، پرستاران، نیروهای آزمایشگاه، اورژانس، پزشکان و سایر ردههای شغلی حضور دارند که امیدوارم با همدیگر به یک نتیجه خوب برسیم. قطعا در این تیم، نقش پرستار بسیار محوری، برجسته، رکین و ارزشمند است ولو اینکه در یک تیم فوبتال ممکن است تلاشهای یک بازیکن دونده و زحمتکش همانند سایرین دیده نشود، اما همه صاحبنظران به نقش ارزشمند پرستاری واقف و قدردان آن هستند.
وزیر بهداشت با اشاره به تاریخچه ۱۱۰ ساله پرستاری کلاسیک در کشورمان، گفت: سابقه شروع پرستاری کلاسیک از ۱۱۰ سال پیش در مدرسه پرستاری ارومیه بوده و بعد گسترش یافته و تمام دانشکدهها و مراکز آموزشی ما مدیون بزرگانی همچون مرحوم خانم هروآبادی و خانم دکتر مداح است که در توسعه پرستاری نقش ویژهای داشته اند.
ظفرقندی خاطرنشان کرد: دیروز در منزل خانم دکتر مداح حاضر شدم و از زحمات و تلاشهای مادر پرستاری نوین ایران، قدردانی کردم. خانم دکتر مداح با سن ۹۳ سال هنوز هفتهای دو سه روز با جوانها و همانند جوانها کار میکند.
وی با بیان اینکه ورودی رشته پرستاری در کشورمان سالانه ۱۵ هزار نفر است، گفت: امروز مجموع دانشجویان پرستاری کشور حدود ۶۰ هزار نفر است که سلسله درسی و رتبه علمی تا دکترای پرستاری ادامه پیدا کرده است. ما علاقه مندیم که همانند دوره وزارت دکتر پزشکیان که دکترای پرستاری تدریس میشد، در حوزه بالینی اگر پیشنهاداتی وجود دارد، کمک میکنیم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: پرستاری ایران از نظر علمی در منطقه جایگاه نخست را دارد. کشورهای منطقه مانند ترکیه و عربستان در حوزه پژوهش پرستاری از ایران خیلی عقبتر هستند. سال گذشته ۲ هزار و ۲۰۰ مقاله در حوزه پرستاری در کشورمان تولید شده و فاصله زیادی با این کشورها داریم.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، ظفرقندی دلیل نامگذاری روز پرستار در روز ولادت حضرت زینب (س) را سه مشخصه مشترک ایثار، صبوری و مهرورزی دانست و گفت: حضرت زینب (س) منشا ایثار بود و آنچه از پرستاران در دوران همه گیری کرونا و دوران دفاع مقدس دیدیم، تفسیر این بخش از آیه شریف سوره حجر یعنی «وَیُؤثِرُونَ عَلَی أَنفُسِهِم وَلَو کَانَ بِهِم خَصَاصَة» بود.
وی تاکید کرد: وقتی مبتلا به کرونا شدم و در بیمارستان سینا بستری بودم، خجالت میکشیدم پرستاری که دو فرزند داشت، بر بالین من حضور مییافت و نگران او بودم که مبتلا نشود. مشخصه مشترک دوم حضرت زینب (س) و پرستاری، صبوری و سومین مشخصه نیز مهرورزی و محبت به بیماران است. لبخند پرستار و پزشک میتواند تا حد زیادی موجب تسکین آلان بیماران شود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه اخلاق را در زمان رزیدنتی از سرپرستار بخش بیمارستان یاد گرفتم، گفت: سرپرستار بخش در آن دوره از جیب خودش برای بیماران کودک، عروسک میخرید و به آنها میداد. اخلاق با سخنرانی و از تریبونها حاصل نمیشود بلکه با اینگونه رفتارها در حرفه، تسری پیدا میکند و آموزش داده میشود و من اخلاق را از یک پرستار در دوران رزیدنتی یاد گرفتم.
گفتنی است، در این نشست که با حضور رییس جمهور و جمعی از نمایندگان مجلس برگزار شد، دو نفر از پرستاران به بیان مهمترین مشکلات، دغدغهها و پیشنهادات خود در حوزه ارتقای پرستاری در کشور پرداختند.