فوق تخصص بیماریهای فشار خون: افزایش مایع اضافی در بدن باعث تجمع آن در ریهها میشود، بنابراین نفس کشیدن سخت شده و درد قفسه سینه ایجاد خواهد شد.
فوق تخصص بیماریهای کلیه، فشارخون و پیوند در دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: فشار خون بالا و بیماری کلیه بسیار به یکدیگر مرتبط هستند، داشتن هر یک از این دو میتواند منجر به بروز دیگری شود.
به گزارش ایرنا، پیمان فرح وشی افزود: فشار خون بالا به رگها و اندامها در سرتاسر بدن از جمله به کلیهها آسیب میزند و از طرف دیگر بیماری کلیوی هم باعث میشود که مایع اضافی و سموم به علت تصفیه نادرست در بدن باقی بمانند و فشار خون بالا رود.
وی بیان کرد: در مراحل اولیه فشار خون بالا یا بیماریهای کلیوی، شاید علائمی وجود نداشته باشد، اما با پیشرفت بیماری و شدیدتر شدن آن، علائم ظاهر شوند.
فوق تخصص بیماریهای کلیه، فشارخون و پیوند در فسا اضافه کرد: بیماری فشار خون بالا غالبا بدون علامت است، اما نارسایی کلیوی ناشی از فشارخون بالا دارای علائم است.
به گفته وی، ورم کلیه به علت عدم توانایی دفع مایع اضافی و سموم توسط کلیه مشکل دار ایجاد میشود.
فوق تخصص بیماریهای کلیه اضافه کرد: احتمالا به علت عدم توازن مایع و الکترولیت ناشی از تصفیه نادرست کلیه ها، بیمار دچار گرفتگی عضلات میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: مشکلات ناشی از جریان خون سبب میشود افراد دارای فشار خون بالا و بیماریهای کلیوی دچار گرفتگی عضلات شوند.
فرح وحشی ادامه داد: وقتی کلیهها به درستی کار نکنند ترکیبات اضافی در بدن جمع شده و فرد احساس سیری میکند، در این صورت بیمار اشتهایی برای خوردن غذا ندارد و حس چشایی هم تا حدودی از دست میرود.
وی بیان کرد:، چون کلیههای آسیب دیده سبب تجمع مواد زائد در بدن میشوند احساس تهوع و استفراغ هم ایجاد میشود.
به گفته دکتر فرح وحشی؛ با پیشرفت فشار خون بالا، بیمار فشار بیشتری را در رگها احساس میکند که منجر به سردرد میشود علاوه بر آن، با تجمع سموم در بدن، مغز نیز تحت تاثیر قرار گرفته و گیجی ایجاد میشود.
فوق تخصص بیماریهای فشارخون اضافه کرد: فشار خون بالا و بیماریهای کلیوی چرخهای را آغاز میکنند که در آن پیشرفت یک بیماری باعث پیشرفت دیگری میشود.
به گفته وی، افزایش نیاز به دفع ادرار خصوصا شبها میتواند نشانه شکل گیری بیماری کلیوی باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: با پیشرفت بیماریهای کلیه، ممکن است بیمار کمتر به سرویس بهداشتی مراجعه کند، چون در این حالت کلیه ها، مایعات و مواد زائد کمتری را از بدن دفع میکنند.
به گفته وی، با تجمع سموم در بدن احساس خارش بیشتر شده و نشانههای پوستی ایجاد میشود همچنین عدم توازن مواد معدنی و مغذی در خون باعث تغییر رنگ پوست خواهد شد.
فوق تخصص بیماریهای فشارخون اضافه کرد: افزایش مایع اضافی در بدن باعث تجمع آن در ریهها میشود، بنابراین نفس کشیدن سخت شده و درد قفسه سینه ایجاد خواهد شد.
وی گفت: علائم ذکر شده در افراد مختلف متفاوت هستند شاید بیمار هیچ یک از این علائم را تجربه نکند، اما در مواردی بیش از یک مورد از آنها را داشته باشد.