bato-adv
bato-adv
نایب‌رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس:

هرگز ندیدم که بودجه‌ای ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان استقراض کند!

هرگز ندیدم که بودجه‌ای ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان استقراض کند!

«باید در کمیسیون تلفیق و صحن مجلس در هنگام بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ دو اقدام انجام شود؛ اول اینکه بودجه‌های غیر‌ضرور را باید حذف کرد. کاهش میزان استقراض نیز می‌تواند به کاهش کسری بودجه کمک کند.»

تاریخ انتشار: ۲۰:۰۷ - ۲۴ آبان ۱۴۰۳
مهرداد لاهوتی، نایب‌رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس با اشاره به میزان استقراض در بودجه سال آینده، اظهار کرد: بودجه ۱۴۰۴ از بابت استقراض به واقع خیلی نامناسب است. هرگز ندیدم که بودجه‌ای ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان استقراض کند. اما در لایحه بودجه ۱۴۰۴، ۷۰۰ هزار میلیارد تومان اوراق و ۵۴۲ هزار میلیارد تومان هم از صندوق توسعه ملی استقراض کرده است؛ بنابراین بودجه سال آینده با استقراض اداره می‌شود.
 

ضرورت حذف هزینه‌های غیر‌ضرور در بودجه

 
به گزارش دنیای اقتصاد، او در خصوص راهکار کاهش کسری بودجه در سال آینده، تاکید کرد: باید در کمیسیون تلفیق و صحن مجلس در هنگام بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ دو اقدام انجام شود؛ اول اینکه بودجه‌های غیر‌ضرور را باید حذف کرد. دولت زمانی‌که با کسری بودجه مواجه می‌شود، از بودجه پروژه‌های عمرانی می‌زند. اما پروژه‌های عمرانی نباید کاهش پیدا کند و پروژه‌های عمرانی یعنی تولید سیمان، میلگرد و اشتغال.
 
 نایب‌رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس ادامه داد: ما باید دقت داشته باشیم که بودجه پروژه‌های عمرانی در جای خود و به درستی مصرف شود. البته بودجه پروژه‌های عمرانی بالا هم نیست و دولت از ۵۹۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه عمومی‌اش، تنها ۵۶۰ هزار میلیارد تومان برای بودجه عمرانی در نظر گرفته است. البته تخصیص بودجه عمرانی هر سال بیش از ۵۰ درصد نیست! لاهوتی خاطرنشان کرد: بنابراین باید هزینه‌های جاری دولت کاهش یابد. معتقدم هزینه‌های نابجای زیادی در هزینه‌های جاری وجود دارد و می‌توان با کاهش این هزینه‌های غیر ضرور میزان استقراض در بودجه را کم کرد. کاهش میزان استقراض نیز می‌تواند به کاهش کسری بودجه کمک کند. او تصریح کرد: البته هر کدام از این هزینه‌های غیر‌ضرور برای خودش صاحب دارد و اگر مجلس این جسارت را در حذف هزینه‌های غیر‌ضرور داشته باشد، می‌تواند کسری بودجه را کاهش دهد.
 

کمیسیون تلفیق، درآمد‌های دولت را افزایش می‌دهد

 
این نماینده مجلس همچنین با اشاره به مصوبات نخستین جلسه کمیسیون تلفیق، اظهار کرد: با مصوباتی که در کمیسیون تلفیق داشتیم، درآمد‌های دولت افزایش پیدا کرد. در کمیسیون برنامه‌وبودجه پیشنهاد دادم که ۲ میلیارد دلار واردات خودرو را به ۳ میلیارد دلار افزایش دهیم و تعرفه دولت را از ۱۰۰ درصد به ۸۰ درصد کاهش دهیم که این پیشنهاد روز سه‌شنبه در کمیسیون تلفیق مطرح شد. دولت از این محل با ۲ میلیارد دلار و تعرفه ۱۰۰درصد، ۱۱۰ میلیارد تومان درآمد داشت، اما با افزایش یک میلیارد دلار به میزان واردات خودرو در حالی‌که در ظاهر تعرفه واردات ۲۰ درصد کم شده، اما در واقع درآمد‌های دولت افزایش پیدا کرد. لاهوتی یادآور شد: در مجموع به نظر می‌رسد سطح درآمد دولت در کمیسیون تلفیق افزایش پیدا می‌کند.
برچسب ها: بودجه استقراض
bato-adv
bato-adv
bato-adv