bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۸۰۱۹۵۴

نماینده پایداری: فرزندان ظریف می‌توانستند شناسنامه آمریکایی نگیرند

نماینده پایداری: فرزندان ظریف می‌توانستند شناسنامه آمریکایی نگیرند

نماینده جبهه پایداری در مجلس شورای اسلامی می‌گوید دولت نباید لایحه اصلاح قانون مشاغل حساس را با قید فوریت به مجلس می‌فرستاده است.

تاریخ انتشار: ۰۹:۰۳ - ۰۴ آذر ۱۴۰۳

در بخشی از گزارش «۲۰۷ رأی منفی به ظریف یا لایحهِ اصلاحی دولت؟» با قاسم روانبخش، نماینده جبهه پایداری در مجلس شورای اسلامی، گفتگو شده است.

به گزارش خبرآنلاین، وی در پاسخ به این سوال که: فکر می‌کنید دادن بیش از ۲۰۰ رای منفی به فوریت لایحه اصلاح قانون به کارگیری افراد در مشاغل حساس ناشی از نوعی هماهنگی میان نمایندگان بوده یا خیر، گفت: به نظر من این اقدام نمایندگان در مورد فوریت لایحه اصلاح قانون به کارگیری افراد در مشاغل حساس چند دلیل داشت که اولین مورد این است که توهین به شعور مجلس بود، به این معنی که در شرایطی که کشور دچار مشکلات جدی است، مردم نگران سفره خود هستند و از طرفی وقتی بحث تورم، ارزش پول ملی و موضوع ناترازی انرژی مطرح است، اینکه طرح با یک فوریت به مجلس بیاوریم که مشکل افراد دو تابعیتی در مشاغل حساس را حل کنیم، چندان وجه مناسبی ندارد. در آئین نامه هم آمده که فوریت مربوط به مواردی است که مشکلی برای جامعه است، آیا این مسئله الان فوریت دارد؟

وی افزود: لایحه مذکور واقعا مشکلی از جامعه را حل می‌کند؟ به نظر ما هیئت رئیسه نباید این را قبول می‌کرد و از همان ابتدا می‌گفت این با آئین نامه مخالفت دارد چراکه مشکل جامعه را حل نمی‌کند بلکه مشکل فردی که دارای تابعیت مضاعف هستند، را حل می‌کند، که این هم مشکل جامعه نیست.

روانبخش ادامه داد: مورد دیگر اینکه آنچه انصاری در مورد این لایحه گفت دلیلی بر فوریت در آن دیده نمی‌شود بلکه او در مورد اصل لایحه صحبت کرد و گفت افراد تابعیت قهری دارند. فلسفه اینکه می‌گویند فرزندان یک مسئول تابعیت مضاعف نداشته باشند، این است که مسئول به خاطر فرزندانش که در آنجا زندگی می‌کنند تحت فشار قرار نگیرد. اگر کسی فرزندانش تابعیت قهری داشته اشند، یعنی تحت فشار قرار نمی‌گیرد؟ چه فرقی می‌کند؟ فلسفه این قانون همین بوده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار کرد: گفته می‌شود زمانی که فرد در آن کشور بوده، دنیا آمدند و شناسنامه گرفتند، اما در فلسفه این قانون تابعیت قهری و غیر قهری تفاوتی ندارند. ضمن اینکه تابعیت اصلا قهری نبوده، یعنی بچه‌های ظریف مجبور بودند که در آنجا شناسنامه بگیرند و یا اختیار داشتند؟ اختیار بوده، قهری نبوده است.

روانبخش در پاسخ به اینکه با توجه به اینکه شما تجربه مشابه دارید و در آن کشور حضور داشتید، آیا گرفتن شناسنامه و تابعیت برای فرزندان اختیاری است، تصریح کرد: بله، مگر به کسی که آنجا زندگی می‌کند، می‌گویند شما حتما باید شناسنامه آمریکایی بگیری و تبعه آمریکا شوی؟ به این ترتیب نیست. خیلی از افرادی هستند که در آمریکا زندگی می‌کنند، اما شناسنامه ایرانی می‌گیرند؛ بنابراین اصل این لایحه فوریت ندارد و مشکلی از جامعه را حل نمی‌کند. ضمن اینکه اگر این لایحه فوریت هم نداشته باشد و به صورت عادی هم مطرح شود، واقعا وقت مجلس را برای حل مشکل چند نفر از مسئولین که فرزندان آنها تابعیت دارند، بگیریم؟ می‌دانید هر دقیقه مجلس تا چقدر هزینه دارد؟

وی خاطرنشان کرد: حالا آقای رئیس جمهور می‌خواهد از ظرفیت ظریف استفاده کند، این کار را انجام دهد و از نظرات کارشناسی و مشاوره‌ای او استفاده کند. از طرفی حقوق هم می‌گیرد. در مجموع مجلس احساس کرد که به آن توهین شده، به همین دلیل قاطبه مجلس مقابل آن ایستاد.

روانبخش ادامه داد: اصلا هماهنگی در کار نبود. ما اصلا فراکسیون نداریم، فراکسیون انقلاب اسلامی هنوز شکل نگرفته که آنجا بنشینیم، این را هم یکدفعه در دستور گذاشتند یعنی قبلا هم در دستور نبودبلکه یکدفعه آوردند، در دستور گذاشتند، در نتیجه هیچ هماهنگی هم نشده بود و با وجود اینکه هیچ هماهنگی نشده بود، چه اصلاح طلبان چه اصولگرایان هر دو در این قضیه اتفاق داشتند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان یادآور شد: یعنی ۴،۵ نفر رای دادند و این برای دولت پزشکیان خیلی زشت شد که چنین لایحه‌ای را به مجلس بدهد. واقعا زشت است که یک نفر را هر جور شده می‌خواهی به کار بگیری، یک بار او را می‌آوری، استعفا می‌دهد، دوباره او را می‌آورد، قانونی می‌کند، الان مجددا باید کمیسیون رای بدهد. بابا ول کن دیگر. ما از پزشکیان انتظار نداشتیم که خودش مجلسی بوده چنین لوایحی را به مجلس ارسال کند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv