جلسه توجیهی ویژه کارکنان نیروهای پلیس راهور تهران بزرگ با حضور بیش از ۱۰۰ نفر در سالن الغدیر پلیس راهور برگزار شد.
به دعوت پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ، سالن الغدیر میزبان انجمن اهدای عضو ایرانیان و کارکنان محترم پلیس راهور بود تا کارگاه آموزش مکانیزم مرگ مغزی و تفاوت آن با کما توسط دکتر امید قبادی؛ نائب رئیس هیئت مدیره انجمن برگزار شود.
به گزارش روابط عمومی انجمن اهدای عضو ایرانیان، حاضرین این جلسه روسای اداری پلیس راهور تهران بزرگ بودند. پلیس راهور تهران بزرگ، شامل ۳۰ منطقه است و هر منطقه ۴ رئیس دارد (رئیس تصادفات، رئیس اجرائیات، رئیس آموزش و رئیس اداری). این روسا هم با کارکنان در ارتباط هستند و هم با عموم جامعه و شهروندان (حتی ارباب رجوعی که به مناطق مراجعه میکند و خدمات میگیرد). به اعتقاد سرگرد مهدی حسینی پور، این روسا گروه هدف آموزش فرهنگ اهدای عضو هستند چرا که هم با همکاران بیشترین ارتباط را دارند و هم با عموم جامعه (افرادی که تصادف کردهاند، تخلف رانندگی داشتهاند یا حتی خدماتی دریافت میکنند).
در لحظات ابتدایی این جلسه، سرهنگ فیروز کشیر؛ معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور ضمن خیر مقدم، بر اهمیت تعامل پلیس راهور و انجمن اهدای عضو ایرانیان تأکید کرده و بیان داشت در این خصوص کارگروهی تشکیل شده که ایدهپردازی و راهاندازی کمپینهای مختلف یکی از مهمترین اقدامات این کارگروه است. وی در ادامه بیان کرد هر کاربر استفاده کننده از راه، به نحوی در خطر مرگ مغزی است و این امر اهمیت درک اهدای عضو را نشان میدهد؛ بنابراین حالا کارکنان سفیران ترافیک، به نوعی سفیران اهدای عضو هستید.
ما چه بخواهیم چه نخواهیم، بارها و بارها راجع به رعایت قوانین و مقررات تذکرات داده شده است. قانون به صراحت گفته موتورسوار باید از کلاه ایمنی استفاده کند یا بار حجیم حمل نکند یا در رابطه با رانندگی خودروها هم اعلام کرده از سرعت مطمئن و مجاز استفاده شود تا خدایی ناکرده حوادث ناگوار، نقص عضو دائم یا فوت رخ ندهد. با توجه به آموزشهای در چارچوب قوانین و مقررات، به تمامی شهروندان عزیز، خوشبختانه در ۷ ماه اول سال جاری، شاهد کاهش تصادفات بودهایم. در برخی این تصادفات، فرد ضربه مغزی شده، اما در بیمارستان مانده (اهدا نشده) و دیگر شهروندان (بیماران لیست انتظار) نتوانستند به آغوش خانوادههای خود بازگردند. کما اینکه شاهد بودیم در بعضی از این موارد، اهدای عضو انجام شده و جان چند بیمار دیگر نجات یافته است. یک نکته مرتبط هم عرض کنم. یکی از همکاران ما بر اثر ایست قلبی حدود دو ماه قبل به رحمت خدا رفت، اما تا جایی که اطلاع دارم نسوج وی اهدا شده. کارت هم داشته و خانواده هم، چون او کارت داشت، راحتتر و سریعتر رضایت دادند.
برای فرهنگسازی هر موضوعی، آموزش و سینه به سینه نقل کردن حائز اهمیت است. درست است که در بحث اهدای عضو، حضور پلیس به عنوان فردی نظامی، به ظاهر بیارتباط باشد کما اینکه ما با مردم بیشترین ارتباط را داریم. یعنی پلیس بویژه پلیس راهور با مردم بیشترین ارتباط را دارد. ما میتوانیم با آموزش این اقدام خداپسندانه به شهروندان و خانوادههایشان، این فرهنگ را نهادینه کنیم. به نحوی که این فرهنگ، فرهنگی شود که جمعیت ۸۰، ۸۵ میلیونی کشور، هر خانواده کارت اهدای عضو داشته باشد تا مرگ و میر کاهش یابد و خانوادههای لیست انتظار، داغدار نشوند.
ما هم در کنار انجمن اهدای عضو بوده، هستیم و خواهیم بود.
ان شاالله در ارتقا این فرهنگ و نهادینه کردن آن، اقدامات پلیس راهور هم مثمر ثمر واقع شود.
در ادامه دکتر قبادی روی صحنه حاضر شد. پیش از ورود به بحث اصلی، دکتر قبادی تأکید داشت نیروهای پلیس راهور، به عنوان مدافعان راهنمایی و رانندگی، در کنار دیگر سازمانها و نهادها مثل صدا و سیما، نقش مهمی در ترویج فرهنگ اهدای عضو دارند.
وی به فراز و فرود اخذ فتوای مجاز بودن اهدای عضو از افراد مرگ مغزی و اولینها در تاریخ اهدا و پیوند اشاره و از پیشکسوتان اهدا و پیوند نیز یاد کرد. سپس وی فرایند مرگ مغزی را با تأکید بر شگفتی خلقت بدن انسان توضیح داده و به آمارهای مرتبط اشاره داشت. در پایان زمانی نیز به پرسش و پاسخ اختصاص داده شد.
در حاشیه این کارگاه آموزشی، غرفه صدور آنی کارت اهدای عضو برپا بود و بسیاری از کارکنان محترم پلیس راهور، کارت اهدای عضو دریافت کردند.
امید است پس از این کارگاه آموزشی، اقدامات موثر دیگری در ترویج فرهنگ جانبخش اهدای عضو انجام شود.