bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۸۰۳۷۶۴
معاون اجرایی رئیس جمهور:

اگر مستشار نظامی ایران در لبنان بچه دار شد، ۱۰ سال دیگر نباید وزیر دفاع شود؟

اگر مستشار نظامی ایران در لبنان بچه دار شد، ۱۰ سال دیگر نباید وزیر دفاع شود؟

قائم‌پناه در پاسخ به سوالی درباره لایحه دولت درمورد قانون منع بکارگیری افراد در مشاغل حساس، گفت: به واسطه این قانون از جذب بسیاری از اساتید دانشگاه محروم شده‌ایم.

تاریخ انتشار: ۱۶:۵۳ - ۰۸ آذر ۱۴۰۳

معاون اجرایی رئیس جمهور درباره قانون مشاغل حساس گفت: سفیری از ایران رفته خارج از کشور بچه‌دار شده یا پسرش در آنجا با یک ایرانی یا خارجی ازدواج کرده بچه‌دار شده است، قهراً شناسنامه آن بچه مال آن کشور است آیا دیگر نباید در کشور مسئولیتی داشته باشد؟

به گزارش ایرنا، محمد جعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس‌جمهور، در بخشی از گفت و گوی تفصیلی خود، با اشاره به انتخاب استانداران سیستان بلوچستان، کردستان و خوزستان از میان اقوام بلوچ، کرد و عرب و همچنین انتصاب مدیران اهل تسنن برای اولین بار، گفت: بعضی از دوستان و همفکران ما از حضور افراد وابسته به جریان فکری مخالف و کسانی که در انتخابات برای رقیب دکتر پزشکیان تبلیغ کردند، انتقاد می‌کنند و ایراد می‌گیرند، در حالی که این ایراد نیست بلکه این عمل به وعده‌های انتخاباتی دکتر پزشکیان است. قرار نیست، فقط گروه خاص وابسته به خودمان را در دولت حاکم کنیم. قرار بود از توانمندی همه افرادی که می‌توانند به دولت کمک کنند، استفاده کنیم.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور تاکید کرد: در سطح معاونان، در میان استاندار‌ها و در سطح معاونان استاندار‌ها این اتفاق افتاد. به دوستان و به کسانی که به تفکرات رئیس‌جمهور و برنامه‌هایش علاقمندند، توصیه می‌کنم که اصراری بر این که مثل گذشته خالص سازی کنیم نداشته باشند. قرار نیست راه گذشته را تکرار کنیم.

وی تاکید کرد: هیچ گروه و دسته‌ای حق ندارد، ایران، رهبری و یا جمهوری اسلامی را به نفع خود مصادره کند. ایران و جمهوری اسلامی متعلق به همه ایرانیان است؛ از بلوچی که در سیستان و بلوچستان است تا عزیز ترکی که در جلفاست، تا آن عزیزی که در سرخس و خرمشهر و در اقصی نقاط سراسر ایران است. همه ایرانیان باید در حاکمیت و سرنوشت خود سهیم باشند؛ تمام گرایش‌های فکری، سیاسی، قومی و مذهبی باید سهمی در اداره کشور خود داشته باشند. باید این نگاه را اصلاح کنیم که اگر فقط یک گروه خاص حاکم شوند، مردم نیز این دیدگاه را نپذیرفتند.

قائم پناه در ادامه به سفر هیات دولت به استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: این سفر براساس فرمایش رهبر معظم انقلاب و علاقه دکتر پزشکان برای در میان مردم بودن و بیشتر شنیدن، به دور از شعارگرایی انجام شد. در این سفر صدای سرمایه‌دار، کارآفرین، فعالان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگیان و صدای همه کسانی که صدای آنها تا حالا شنیده نمی‌شد، شنیده شد.

سرپرست نهاد ریاست جمهوری و مسئول سفر‌های استانی یادآور شد: در سفر به سیستان و بلوچستان تاکید بر این بود که مردم اذیت نشوند و کرامت آنها حفظ شود. رئیس‌جمهور معتقد است که من به خدمت مردم می‌روم و نباید مردم را برای سخنرانی منتظر گذاشت. در دوره‌ای بر اساس سلیقه شخصی، مردم را از ساعت ۵ صبح دعوت می‌کردند، چه در سرما، چه در گرما، ساعت‌ها باید مردم منتظر می‌ماندند برای اینکه رئیس جمهور برای آنها سخنرانی کند، اما ما در دولت چهاردهم این موضوع را دور از شان مردم عزیز ایران می‌دانیم. دوست داریم خدمت مردم برویم، مردم را ببینیم و حرف‌های آنها را بشنویم.

وی تاکید کرد: در سفر‌های آتی هم به هیچ وجه استقبال مردمی نداریم، تجمعی که در گذشته از اطراف استان مردم را جمع می‌کردند که پای سخنرانی رئیس‌جمهور بنشینند نداریم، مردم عزیز اگر دکتر پزشکیان را دوست دارند کمک کنند که این ساده زیستی و این رفتار علوی را در جامعه ترویج کنیم، ما مسئولان نوکر مردم هستیم، شما ارباب رجوع هستید یعنی ارباب ما هستید نه این که من در بالا بنشینم و حرف بزنم و شما فقط گوش دهید.

قائم پناه در پاسخ به برخی انتقادات نسبت به ورود دولت برای حل مشکل رجیستری گوشی‌های آیفون و رفع فیلترینگ، و غیر مهم خواندن این موضوعات، گفت: نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که هر دو از دغدغه‌های مردم است، علاوه بر این فیلترینگ آثار سوئی برای امنیت کشور دارد. سالانه میلیارد‌ها تومان برای فیلترشکن هزینه می‌شود و لذا دغدغه مردم است. مردم ماهانه ۲۰۰ هزار تومان برای خرید فیلترشکن هزینه می‌کنند که بعضا از هزینه تلفن همراه افراد نیز بیشتر است. چطور این موضوع دغدغه مردم نیست؟ طبق آماری که داریم بیش از ۸۰ درصد مردم از فیلترشکن استفاده می‌کنند. 

از طرف دیگر امنیت فضای مجازی از بین رفته است. کسی که از فیلترشکن استفاده می‌کند عملاً قوانین و مقررات را دور می‌زنند و دیگر هیچ محدودیتی وجود ندارد. از سوی دیگر دارندگان فیلترشکن‌ها می‌توانند به راحتی به شبکه ما نفوذ و اطلاعات ما را به دست آورند. این موضوع در شورای عالی فضای مجازی مطرح شده و امیدواریم که دور بعد جلسه این شورا موافقت حاصل شود و با توجه به نظرات رهبر معظم انقلاب، خواست مردم با توجه به ضوابطی که تعیین خواهد شد اجرایی شود.

وی افزود: در سفر به استان سیستان و بلوچستان، در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نظرسنجی کردیم، یکی از مواردی که اکثریت مردم تقاضا کردند رفع فیلترینگ بود درحالی که در آنجا ضریب نفوذ خیلی کم است، اما ۶۵ درصد مردم در سیستان و بلوچستان تقاضای رفع فیلترینگ داشتند، بنابراین این دغدغه مردم است چرا که هزینه آنها را کاهش می‌دهد. این هزینه از جیب مردم خارج می‌شود، از جیب دولت که نمی‌رود. اینکه این پول هنگفت به حساب چه کسی ریخته می‌شود باید راجع به آن فکری کرد.

قائم‌پناه تاکید کرد: البته ممکن است این دغدغه بخشی از جامعه نباشد. به طور قطع مشکل اصلی کشور فیلترینگ نیست ولی یکی از مطالبات جدی مردم است که با تدبیری که ریاست جمهور و وزیر ارتباطات اندیشیده‌اند، امیدواریم در آینده نه چندان دور این موضوع رفع فیلترینگ انجام شود.

معاون رئیس جمهور به جنایت رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن اسماعیل هنیه مهمان عزیز ایران در شب تنفیذ حکم ریاست جمهوری اشاره کرد و افزود: این اقدام جنایت‌آمیز اعلام جنگ رژیم صهیونیستی علیه دولت وفاق ملی بود، البته هنوز با تنش جدی در سیاست خارجی مواجه هستیم. دکتر پزشکیان در بدو ورود با کشور‌های اروپایی و همسایگان تعامل مثبتی را آغاز کرد، اما جنایت اسرائیل که با حمایت کشور‌های غربی همراه بود، روابط بین‌المللی ما را تحت تاثیر قرار داد که قطعاً بر اقتصاد و جو عمومی کشور تأثیر گذار است.

قائم‌پناه ابراز امیدواری کرد که این تنش‌ها با حمایت رهبر انقلاب و تدبیر رئیس‌جمهور کاهش یابد و خاطر نشان کرد: هرگز در مقابل دشمنانمان سر تعظیم فرود نخواهیم آورد.

وی تصریح کرد: در روابط با کشور‌های همسایه مثل عربستان، قطر، امارات، عراق و دیگر همسایگان موفق بوده ایم و از نظر روابط خارجی نیز توانستیم اسرائیل را تا حدود زیادی مهار کنیم.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: موضوع FATF توسط وزیر امور اقتصاد و دارایی در حال پیگیری است. این مسئله با فراز و فرود‌هایی همراه است. اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام تصمیم گیرنده هستند و مزایا و معایب آنرا بررسی می‌کنند و امیدواریم که با حمایت مجمع این مشکل برطرف شود. نامه رئیس‌جمهور به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده است و منتظر اعلام نظر مجمع هستیم.

قائم‌پناه در پاسخ به سوالی درباره لایحه دولت درمورد قانون منع بکارگیری افراد در مشاغل حساس، گفت: به واسطه این قانون از جذب بسیاری از اساتید دانشگاه محروم شده‌ایم. فردی رفته خارج از کشور در آنجا صاحب فرزند شده که طبق قانون همان کشور بچه‌ای که در آن کشور به دنیا می‌آید تابعیت قهری آنجا را خواهد گرفت. سفیری از ایران رفته خارج از کشور بچه‌دار شده یا پسرش در آنجا با یک ایرانی یا خارجی ازدواج کرده بچه‌دار شده است، قهراً شناسنامه آن بچه مال آن کشور است آیا دیگر نباید در کشور مسئولیتی داشته باشد؟ قصدی که نداشته، بلکه به خاطر جمهوری اسلامی و ایران ماموریت رفته است. در آمریکا سفیر بوده آنجا بچه‌دار شده به ایران بازگشته است، اما اکنون به جرم اینکه در آن کشور بچه‌دار شده حق ندارد اینجا مسئولیت بپذیرد.

سرپرست نهاد ریاست جمهوری افزود: اگر رزمنده عزیزی که مستشار ما در لبنان است بچه دار شد بعدا بخواهد وزیر شود نباید وزیر شود؟ به دلیل اینکه فرزندش در لبنان به دنیا آمده است، یا نظامی ما در سوریه حسب ماموریت جمهوری اسلامی در آن کشور بچه‌دار شده به ایران برگشت، ۱۰ سال دیگر نباید وزیر دفاع شود؟ به او بگوییم، چون فرزند شما تابعیت کشور سوریه را دارد، حق قبول مسئولیت در جمهوری اسلامی را ندارید.

معاون رئیس جمهور با درخواست از نمایندگان برای توجه به همه جوانب این قانون، ادامه داد: موضوع این قانون به هیچ وجه یک فرد نیست، بلکه منظور این است که نباید میزان وطن دوستی فردی را مبتنی بر تابعیت همسر و فرزند قرار دهیم، این موضوع غیر منطقی است.

برچسب ها: ظریف رئیس‌جمهور
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین