شرکت استارلینک درخواست دریافت مجوز سرویسهای ارتباطاتی را در نامیبیا ارسال کرده، اما رگولاتور هنوز مشغول بررسی آن است. رگولاتور مذکور در بیانیهای اعلام کرد: پس از تحقیق، متوجه شدیم استارلینک بدون مجوز مخابراتی ملزوم در نامیبیا فعالیت میکند. در ۲۶ نوامبر ۲۰۲۴ میلادی رگولاتور دستور توقف سرویس برای استارلینک صادر کرد و به شرکت دستور داد به سرعت فعالیتهایش در نامیبیا را متوقف کند.
در حالیکه استارلینک مشغول گسترش خوشه ماهوارههای اینترنتی خود است، نامیبیا به این شرکت دستور داده فعالیت بدون مجوز در این کشور را متوقف کند.
به گزارش مهر، «اسپیس ایکس» صبح امروز ۲۴ ماهواره اینترنتی استارلینک را به مدار زمین فرستاد. یک موشک فالکون۹ حامل ماهوارههای اینترنتی این شرکت در ساعت ۵ صبح به وقت گرینویچ از مقر فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا به فضا پرتاب شد. بوستر اول موشک فالکون۹ حدود ۸ دقیقه پس از پرتاب به زمین بازگشت و روی پهپادکشتی اسپیس ایکس فرود آمد.
این ششمین پرتاب و فرود بوستر مذکور بود که ۳ مورد از آنها به ماموریتهای استارلینک مربوط بودند. بوستر بالایی فالکون ۹ همراه ۲۴ ماهواره استارلینک به مدار پایین زمین رفت و ۶۵ دقیقه پس از پرتاب آزاد شد.
در حالیکه استارلینک هر روز تعداد ماهوارههای اینترنتی خود را بیشتر میکند، رویترز در گزارشی اعلام کرد رگولاتوری ارتباطات نامیبیا دستور توقف سرویسرسانی اینترنت ماهوارهای استارلینک را بدون دریافت مجوز در این کشور صادر کرده است.
استارلینک که واحد اینترنت ماهوارهای اسپیس ایکس است، در چند کشور آفریقایی فعالیت میکند، اما در برخی دیگر از کشورها با مخالفت شرکتهای مخابراتی داخلی روبرو شده است.
این شرکت درخواست دریافت مجوز سرویسهای ارتباطاتی را در نامیبیا ارسال کرده اما رگولاتور هنوز مشغول بررسی آن است. رگولاتور مذکور در بیانیهای اعلام کرد: پس از تحقیق، متوجه شدیم استارلینک بدون مجوز مخابراتی ملزوم در نامیبیا فعالیت میکند. در ۲۶ نوامبر ۲۰۲۴ میلادی رگولاتور دستور توقف سرویس برای استارلینک صادر کرد و به شرکت دستور داد به سرعت فعالیتهایش در نامیبیا را متوقف کند.
همچنین این رگولاتور به عموم مردم توصیه کرده از تجهیزات استارلینک استفاده نکنند یا عضو سرویسهای آن نشوند زیرا چنین فعالیتهایی در کشور غیرقانونی است.
بازرسان نامیبیایی تاکنون پایانههای غیرقانونی استارلینک را از مصرف کنندگان ضبط کرده و پروندههای قضایی در این خصوص باز شده است. در آغاز سال جاری میلادی کامرون نیز دستور ضبط تجهیزات استارلینک را صادر کرد.