«اچپیوی، تایپهای مختلفی دارد که برخی از آن منجربه سرطان دهانه رحم میشود. شیوع این نوع سرطان در ایران حداقل جزو ۵ سرطان اول محسوب نمیشود و تعداد مبتلایان سرطان دهانه رحم به نسبت پایینتراست. اما جنبه دوم، عفونی بودن بیماری و زائدههای پوستی زگیل شکلی است که ایجاد میکند و در ارتباط پوستی منتقل میشود.»
آلودگی به ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV عامل مهمی در بروز سرطان دستگاه تناسلی در سنین مختلف است. به همین خاطر دانش مردم باید نسبت به این ویروس، بیماری ناشی از آن، راههای انتقال و پیشگیری ارتقا یابد. یکی از راههای پیشگیری از سرطانهای مرتبط با این بیماری تزریق واکسن است موضوعی که چندوقتی است در وزارت بهداشت مورد ارزیابی قرار گرفته است.
به گزارش ایران، علیرضا رئیسی معاونت بهداشت وزارت بهداشت در نشست خبری در این باره میگوید: اچپیوی، تایپهای مختلفی دارد که برخی از آن منجربه سرطان دهانه رحم میشود. شیوع این نوع سرطان در ایران حداقل جزو 5 سرطان اول محسوب نمیشود و تعداد مبتلایان سرطان دهانه رحم به نسبت پایینتراست. اما جنبه دوم، عفونی بودن بیماری و زائدههای پوستی زگیل شکلی است که ایجاد میکند و در ارتباط پوستی منتقل میشود.
وی با اشاره به اینکه تیمی در وزارت بهداشت در حال بررسی این بیماری، شیوع و تعداد مبتلایان آن است، توضیح میدهد: موضوع تزریق واکسن HPV در دستور کار کمیته واکسیناسیون قرار گرفته است و احتمال ورود به این موضوع به طور جدی مد نظر است. حال دو رویکرد داریم، اول اینکه واکسن اچ پی وی مانند واکسن آنفلوانزا در داروخانهها با قیمت مناسب عرضه شود تا از قاچاق و بازار سیاه در امان باشد.
رویکرد دوم این وزارتخانه قرار دادن واکسن اچ پی وی همچون واکسن پنوموکوک در سبد واکسیناسیون کشور است که برای این موضوع اول باید اثربخشی واکسنها مشخص شود تا بدانیم کدام واکسن برای این بیماری مؤثرتربوده تا بتوانیم آن را وارد چرخه واکسیناسیون عمومی کنیم که این امر در بررسی کمیته واکسیناسیون مشخص خواهد شد.