جمعی از موسیقیدانان، نوازندگان، صدابرداران و کنشگران میراث فرهنگی و خبرنگاران در واکنش به برپایی کنسرت در تخت جمشید، با توجه به احتمال آسیب رسیدن به این محوطه باستانی ثبت جهانی شده ایران، در نامهای به روسای کمیسیون اصل ۹۰ و کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و خطاب به وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی، خواستار پایان بخشیدن به برگزاری کنسرت و اجرای برنامههای آسیبزا در این محوطه میراث جهانی شدند.
در این نامه که به امضای یکصد تن از هنرمندان و کنشگران و فعالان فرهنگی رسیده است، خطاب به کمیسیونهای مجلس و وزرا تاکید شده که تاکنون دو گروه موسیقی و نمایش بدون کار کارشناسی دقیق در تخت جمشید به اجرای برنامه پرداختهاند که با توجه به تاثیر مخرب نور و صدا بر آثار تاریخی این محوطه میراث جهانی، جلوگیری از اجرای چنین برنامههایی ضروری است.
هنرمندان، کنشگران و فعالان فرهنگی و اجتماعی خطاب به روسای کمیسیونهای مجلس و وزاری ارشاد و میراث فرهنگی اعلام کردهاند در صورت تکرار برپایی اجراهای غیرضروری در تخت جمشید از بانبان و صادرکنندگان مجوز اجراها در تخت جمشید آنها شکایت خواهند کرد.
متن کامل این نامه که نسخهای از آن به ایلنا ارسال شده است، بدین شرح است:
بسمه تعالی:
ریاست محترم اصل نود مجلس جناب آقای نصرالله پژمان فر
ریاست محترم کمسیون فرهنگی مجلس جناب آقای مرتضی آقا تهرانی
وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی جناب آقای سید عباس صالحی شریعتی
وزیر محترم میراث فرهنگی و گردشگری جناب آقای سید رضا صالحی امیری
با سلام؛
همان گونه که آگاهی دارید با کمال تأسف چندی پیش در محوطه تاریخی اثر ملی تخت جمشید دو گروه موسیقی و نمایش بدون کار کارشناسی دقیق به اجرای برنامه پرداخته اند!
از آنجا که نور و صدا بر بناها اثرات مخرب دارند و به مرور زمان سبب ویرانی بناها خواهند شد، ما امضاکنندگان این نامه مخالفت خود را با هرگونه اجرای موسیقی و نمایش و اساسا برنامههای غیر ضرور در این بنا و سایر بناهای تاریخی اعلام میکنیم.
از آنجا که این بنا و بسیاری از بناهای تاریخی و باستانی ایران به ثبت یونسکو رسیدهاند و مشمول قوانین بین المللی میباشند، از کمسیون اصل ۹۰ مجلس درخواست میکنیم به این موضوع رسیدگی فرمایند و همچنین از مدیریت محترم کمسیون فرهنگی مجلس تقاضا داریم قانونی به تصویب برسانند تا از اینگونه اجراها برای همیشه جلوگیری به عمل آید. لازم به یادآوری است که اگر این روند ادامه پیدا کند ما نیز حق خود را جهت شکایت از بانیان و صادرکنندگان مجوزها، به مراجع قضایی محفوظ میدانیم.
فراموش نکنیم که آثار تاریخی ایران هویت ملی این سرزمین هستند و باید نگهداری و به نسل آینده انتقال داده شوند و حال که این آثار در معرض خطر رخدادهای طبیعی قرار دارند، بایسته است که بیش از این به تخریب آنها دامن نزنیم.»
منبع:ایلنا