bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۸۵۱۹۸

لاريجاني: دولت مشكل حق التدريسي‌ها را حل كند

تاریخ انتشار: ۱۳:۰۶ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۰


آموزش و پروش مي تواند با صيانت و نگهداري از دانشگاه فرهنگيان مشكل جذب نيرو در وزارتخانه را حل و معلمان حق التدريسي را ساماندهي كند 

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح روز پنجشنبه در بیست و هشتمین اجلاس روسای آموزش و پرورش مناطق کشور طی سخنانی گفت: انتظار این است وقتی فرهنگیان آموزش و پرورش در تهران جمع می شوند حاصل نشست آنان در ابعاد مختلف برای نظام پرثمر باشد. وي افزود: وزارت آموزش و پرورش ممکن است از نظر هیجانات سیاسی کم سر و صدا باشد اما یک وزارتخانه بسیار موثر در آینده نظام جمهوری اسلامی و آینده کشور است لذا باید به همین میزان به آن توجه شود و باید در حوزه های تصمیم گیری، تصمیم سازی و اجرا به آموزش و پرورش توجه کرد. 

رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به سند تحول آموزش و پرورش خاطر نشان كرد: این سند يك سند بالادستی است که باید باقی بخش ها طبق این نقشه کارشان را سامان دهند. لاريجاني افزود: جايگاه آموزش و پروش يك جايگاه اساسي پايه اي است. 

دانشگاه فرهنگيان مي تواند مشكل حق التدريسي ها را حل كند
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به مشكلات آموزش و پرورش در بحث معلمان حق التدريسي گفت: آموزش و پروش مي تواند با صيانت و نگهداري از دانشگاه فرهنگيان مشكل جذب نيرو در وزارتخانه را حل و معلمان حق التدريسي را ساماندهي كند. لاريجاني همچنين با اشاره به كمبود مدارس در شهرك هاي نوساز گفت: لازم است كه آموزش و پرورش در اين زمينه حضور بيشتري داشته باشد چرا كه بعد از شاخته شدن شهركهاي نوساز نياز به مدرسه فرزندان خانواده ها هم بايد برطرف شود چرا كه پروسه ساخت مدارس در اين شهرك ها حداقل 5 سال به طول مي انجامد و اين مسئله مشكلات زيادي را براي خانواده هاي ساكن در اين شهرك ها به وجود مي آورد. 

لاريجاني با تاكيد بر گام هاي بلند مجلس در تصويب برنامه پنجم و همچنين تخصيص بودجه براي بخش آموزش كشور گفت: اگر آموزش و پرورش جايگاه مهمي در برنامه ريزي كلان كشور دارد، لازم است كه در بحث هاي مربوط به توسعه حضور پر رنگ تري داشته باشد. البته نواقصي هم وجود دارد كه بايد هرچه سريعتر براي آنها تدبيري انديشيد. 

آموزش و پروش چاره اي براي معضل كنكور بيانديشد
رئيس مجلش شوراي اسلامي با اشاره به معضل كنكور در كشور گفت: متاسفانه كنكور باعث ايجاد ركود و ايستايي در آموزش صحيح كشور كرده است و لازم است كه چاره اي براي آن انديشيده شود. نماينده مردم قم تصريح كرد: بعد از تصويب قانون حذف كنكور در مجلس‏، بويي براي جايگزين كردن يك روش مناسب براي اين مسئله از آموزش و پرورش استشمام نكردم. و بايد توجه داشت كه مسئله كنكور بايد براي اموزش و پرورش مهم باشد، چرا كه در نهايت ضرر آن به دانش آموزان خواهد رسيد. 

علي لاريجاني افزود: پيشنهادم اين است كه يك آزمون فراگير و هم سطح در كشور برگزار شود تا بتواند معيار خوبي براي پذيرش افراد در دانشگاهها باشد كه اين آزمون حتما نبايد به صورت تستي برگزار شود. بلكه مي تواند طي يك فرايند طولاني برگزار و اجرا شود. 

به ادبيات فاخر فارسي بيشتر توجه شود
لاريجاني در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به مشكلات موجود در نوع آموزش زبان فارسي گفت: متاسفانه آثار جديد تفاوت بسياري با آثار فاخر ما در گذشته كرده است و نمی دانم اشکال از کجاست که مطالب در جان دانش آموزان نمی نشیند. شاید بیانشان بیان فاخری نباشد شاید شیوه آموزش اشکال دارد و یا موضوع باید عوض شود. حتی اگر معلمان نیاز به آموزش دارند این کار باید انجام شود زیرا اگر مسیر تکاملی در این حوزه نداشته باشیم در بخش ادبیات کشور ضرر خواهیم کرد. 

ضرورت استفاده از تكنولوژي هاي مدرن در آموزش زبان عربي و انگليسي
لاريجاني گفت: با توجه به اينكه زبان عربي زبان دين و آئين ما است، ضرورت دارد كه در اين زمينه توجه بيشتري صورت بپذيرد. رئيس مجلس تاكيد كرد: اگر تكنولوژي هاي مدرن در آموزش زبان مورد استفاده قرار بگيرد مشكلات در اين زمينه تا حد زيادي حل خواهد شود و اين مسئله باعث نزديكي بيشتر دانش آموزان به عمق مطالب ديني خواهد شد. وي افزود: اين مسئله براي زبان انگليسي هم مصداق دارد چرا كه مناسبات بين المللي ايجاب مي كند كه به مسئله آموزش زبان انگليسي توجه بيشتري شود. لاريجاني تصريح كرد: اگر معلمان در فضاي مناسبي قرار بگيرند مي توانند زبان انگليسي و عربي را بهتر و مفيدتر به دانش آموزان منتقل كنند و نياز هست كه در اين زمينه بازنگري جدي داشته باشيم، چرا كه ماحصل و برون داد اين دو زبان در حال حاضر مناسب نيست. 

ضرورت بازنگري در تدوين كتب ديني
نماينده مردم قم با اشاره به اهميت كتب ديني دانش آموزان گفت: كتابهاي ديني‏، جزو كتب شخصيت ساز هستندو نوع نگارش اين كتابها بايد مورد توجه بيشتري قرار بگيرد. لاريجاني گفت: بهترين متد براي نگارش كتابهاي ديني دانش آموزان همان نگارش قران است چرا كه در قرآن مجموعه اي از قصه ها و روايت هاي مختلف وجود دارد كه استفاده از آنها مي تواند گرايش و كشش لازم را در بين دانش آموزان به كتابهاي ديني دوران تحصيل بيشتر كند. لاريجاني همچنين در مورد نحوه برگزاري كلاسهاي ديني گفت: لازم است كه كلاسهاي ديني دانش آموزان به صورت گفتگو محور برگزار شود تا دانش آموزان ترسي از بيان پرسش هاي خود نداشته باشند و اجازه اين را پيدا كنند تا با معلم و ديگران وارد گفتگو و بحث شوند.

bato-adv
bato-adv