bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۸۸۶۳۴

بیکاری در فارغ التحصیلان دانشگاهی 10 برابر بیشتر از دیپلمه‌ها

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۹ - ۲۰ شهريور ۱۳۹۰

وزیرتعاون،کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: نرخ بیکاری در فارغ‌التحصیلان دانشگاهی 10برابر نرخ بیکاری در دارندگان مدرک دیپلم و پایین‌تر است.

به گزارش مهر، عبدالرضا شیخ‌الاسلامی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در چهل وششمین اجلاس شورای عالی استانها حاضر شد و به سوالات نمایندگان مردم در این شورا پاسخ گفت.

وی با پیشنهاد تشکیل کارگروهی به منظور همکاری بیشتر بین شوراها و شهرداری گفت: تعدادی از افراد وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و شورای عالی استانها در چارچوبی یک همکاری مشترک را طراحی کنند تا این همکاری‌ها نسبت به گذشته بیشتر باشد.

شیخ‌الاسلامی در ادامه به تشریح فعالیت‌های 3 وزارتخانه تعاون، رفاه و کار در فعالیتهای گذشته و اهداف پیشنشان پرداخت و تأکید کرد: ادغام سه وزارتخانه به معنی کاهش وظایف نبوده بلکه به گونه‌ای تلقی می‌شود که انتظارات از این وزارتخانه از مجموع سه وزارتخانه پیشین بیشتر است.

وی تعداد کارگران شاغل را درحدود 10 میلیون نفر دانست و اعلام کرد: در طول سال گذشته میزان تلفات در بخش کارگری 10% کاهش یافته است این در حالی است که به میزان 5/2 میلیون نفر کارگر به واحدهای کارگری اضافه شده است.

شیخ‌الاسلامی بحث آموزش را یکی از مهمترین وظایف این بخش دانست و اظهار داشت: در حال حاضر وزارت کار دوره‌های آموزشی را برگزار می‌کند که می‌توان آنها را معادل فوق دیپلم دانست.

وی اعلام کرد: در برخی رشته‌های آموزش داده‌شده توسط سازمان فنی و حرفه‌ای کشور، نرخ جذب به بازار کار بالای 90% است.

شیخ‌الاسلامی در ادامه گفت: در حال حاضر نرخ بیکاری در فارغ‌التحصیلان دانشگاهی 10برابر نرخ بیکاری در دارندگان مدرک دیپلم و پایین‌تر است.

وی اضافه کرد: اینکه نرخ بیکاری به صفر برسد اصلا منطقی نیست و وجود 3، 4 و 5درصد بیکاری موجب رونق اقتصاد و ایجاد اقتصادی پویا در کشور خواهد شد.

شیخ الاسلامی با تأکید بر اینکه نظام آموزشی ما باید اصلاح شود گفت: من مخالفت توسعه آموزش عالی نیستم بلکه این توسعه آموزش عالی باید بتواند تبدیل به کار و توسعه ثروت شود.

وزیرتعاون،کار و رفاه اجتماعی در ادامه اعلام کرد: سازمان ملی مهارت برای پیشبرد اهداف تأسیس شده و در حال انجام کارهای مقتضی برای آن است و امیدواریم درسالهای آتی بتوانیم به اهداف خود برسیم.

وی در ادامه اظهار داشت: ما نیاز داریم که نقشه راهی برای اشتغال داشته باشیم که به این منظور نظام ملی اشتغال در حال تدوین است و در بسیاری استانها در حال طی‌کردن مراحل نهایی خود است.

وزیرتعاون،کار و رفاه اجتماعی همچنین بخش رفاه را بخشی دانست که با زندگی تمامی افراد جامعه از پیش از تولد تا سالهای پس از وقت سروکار دارد، اظهار داشت: سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، سازمان بهزیستی کشور، صندوق تأمین اجتماعی، صندوق بازنشستگی، صندوق بیمه روستائیان و عشایر، صندوق بیمه خدمات درمانی ازجمله زیرمجموعه‌های این بخش هستند که درجهت رفاه اجتماعی در حال فعالیت هستند.

وی ادامه داد: جنس کارهای این وزارتخانه بیشتراقتصادی است و شاید بتوان گفت بزرگترین وزارتخانه کشور با بیشترین حوزه وظایف در کشور است که به گفته رئیس‌جمهور وظیفه گسترش عدالت را در جامعه دارد.

شیخ‌الاسلامی از واگذاری برخی از بخش‌های این وزارتخانه خبر داد و گفت: درحال حاضر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعداد زیادی بنگاه اقتصادی با فعالیت‌های خیلی گسترده در کشور دارد که این وزارتخانه درنظر دارد این شرکتها و مجموعه‌های اقتصادی که حالت بنگاهی دارند را واگذار کند.
bato-adv
bato-adv
bato-adv