رئیس شورای عالی جبهه ایستادگی با بیان اینکه لیست های متعدد در جریان اصولگرا را نباید به منزله اختلاف و دو دستگی در جریان سیاسی ارزیابی کرد، گفت: لیست های متعدد در بین نیروهای انقلاب باعث مشارکت حداکثری مردم در انتخابات مجلس می شود.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمود علوی عضو مجلس خبرگان رهبری و رئیس شورای عالی جبهه ایستادگی با اشاره به اهمیت انتخابات مجلس نهم افزود: همه نیروهایی که به انقلاب اسلامی، قانون اساسی و رهبری اعتقاد دارند، باید تلاش کنند تا شاهد حضور حداکثری مردم در این دوره از انتخابات باشیم، به طوریکه حتی یک نفر هم نماند که حضور نداشته باشد.
مردم حضور پررنگی در انتخابات خواهند داشت
علوی با بیان اینکه انتخابات در نظام اسلامی پیام های مهمی را دارد، افزود: از این رو انتخابات مجلس نهم نیز پیام خاص خود را دارد، دشمنان تصور می کنند با اتفاقاتی که در یکی دو سال گذشته رخ داده است، مردم دچار انشقاق شده اند. اما اگر حضور مردم پررنگ باشد می تواند پیامی را به دشمنان انقلاب اسلامی بدهد و آن پیام تبعیت از مقام معظم رهبری است.
عضو مجلس خبرگان رهبری، اتفاقاتی که در یکی دو سال در داخل کشور رخ داد را به سرما خوردگی سیاسی تشبیه کرد و گفت: بدون شک با وجود رهبری معظم انقلاب این سرماخوردگی ها علاج می شود.کما اینکه توانستیم از این مشکلات و فتنه ها عبور کنیم.
علوی در ادامه به نقش مردم در انقلاب اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: ملت هیچ گاه نمی تواند نقش و جایگاه بیگانگان را در داخل کشور تحمل کند ضمن آنکه به دشمن اجازه تحلیل های منفی علیه انقلاب اسلامی را نیز نمی دهد. بنابراین اگر مردم هر اختلافی داشته باشند آن را کنار خواهند گذاشت و حضور پررنگ در انتخابات خواهند داشت.
رئیس شورای عالی جبهه ایستادگی در خصوص رقابت تشکل ها در انتخابات مجلس نهم افزود: انتخابات یعنی عرصه رقابت و با توجه به اینکه در این دوره از انتخابات اصلاح طلبان ترجیح دادند منفرد در انتخابات شرکت کنند نیازمند رقابت پررنگ در درون خانواده اصولگرایان هستیم، مجموعه هایی که در اصول، اشتراک دارند ولی در بعضی از تفکرات دیدگاه های مختلفی را دنبال می کند، می توانند در انتخابات مجلس نهم با یکدیگر رقابت کنند.
جبهه پایداری و ایستادگی برخورد خصمانه ای با جبهه متحد نخواهند داشت
وی گفت: براین اساس تشکل هایی همچون جبهه پایداری و جبهه ایستادگی شکل گرفتند بدون اینکه برخورد خصمانه ای را با جبهه متحد اصولگرایان داشته باشند، می خواهند فضا را به سمت رقابت پیش ببرند و تا الان نیز فضای رقابت توأم با رفاقت بوده است.
این عضو مجلس خبرگان رهبری رعایت اخلاق در انتخابات را لازم و ضروری دانست و اظهار داشت: باید در انتخابات، نامزدها حرمت یکدیگر را رعایت کنند. به راحتی به هم تهمت نزنند، اگر این فضا رعایت شود مانعی در رقابت نیروهای اصولگرا به وجود نمی آید.
رقابت اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم به منزله اختلاف نیست
علوی با بیان اینکه ائتلاف و وحدت باید در برابر دشمن صورت گیرد، افزود: اگر در یک خانواده چندین مجموعه بخواهند به رقابت با یکدیگر بپردازند، نباید آن را به منزله اختلاف و انشعاب تلقی کرد بلکه به معنای رقابت در انتخابات است.
وی گفت: تشکل های انقلاب می توانند زیر چتر ولایت فقیه باهم متحد شوند، در اصول و آرمان های انقلاب یک صدا عمل کنند اما در عین حال می توانند، لیست های متعددی را منتشر کنند.
رئیس شورای عالی جبهه ایستادگی با بیان اینکه وجود لیست های متعدد در بین اصولگرایان نباید باعث نگرانی شود، افزود: آنچه باعث نگرانی می شود، جبهه گیری هایی است که همراه با خشونت، بی اخلاقی و ریختن آبروی افراد صورت می گیرد. اگر حرمت همدیگر را حفظ کنیم می توانیم در یک خانواده رقابت خوبی را داشته باشیم.
60 درصد نامزدهای اصولگرا در لیست های مشترک قرار خواهند گرفت
علوی در پاسخ به این پرسش که آیا قبول دارید وجود لیست های متعدد در جبهه اصولگرایی باعث ریزش آراء می شود و در این صورت جریان رقیب می تواند به مجلس شورای اسلامی راه یابد، افزود: اشتراک نامزدها در لیست های انتخاباتی زیاد است، به طوریکه 50 الی 60 درصد کاندیداها در لیست های مشترک قرار خواهند گرفت و نباید اینگونه بیندیشیم که لیست ها صد در صد متفاوت خواهند بود.
وی اضافه کرد: به احتمال بسیار زیاد افرادی هستند که در لیست های جبهه متحد اصولگرایان، جبهه پایداری و جبهه ایستادگی قرار خواهند گرفت. البته لیست های متعدد باعث می شود تعدادی از کاندیداهای اصولگرا با رأی بالایی وارد مجلس شوند و تعدادی دیگر آراء پایینی بدست آورند اما نباید از تعدد لیست های انتخاباتی اصولگرایان هراسی به دل راه داد.
لیست های متعدد از سوی اصولگرایان باعث مشارکت حداکثری مردم می شود
علوی با بیان اینکه لیست های متعدد باعث می شود تا مردم نامزدهای مورد نظر خود را انتخاب کنند، افزود: در این صورت مردم می توانند به نامزدهایی که با سلیقه و گرایش سیاسی آنها نزدیک هستند را انتخاب کنند. همچنین تعدد لیست های انتخاباتی باعث افزایش مشارکت مردم نیز می شود، البته معتقدم، مردم نامزدهای ولایت مدار را انتخاب خواهند کرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به این پرسش که اگر در انتخابات مجلس نهم تشکل های اصولگرا لیست های متعددی را ارائه دهند، کدامیک از آنها می توانند با اقبال مردم مواجه شوند؟ اظهار داشت: در حوزه های انتخابیه تک نماینده نمی توان از الان پیروزی جریانی را پیش بینی کرد، چرا که رأی مردم در این حوزه ها متأثر از دسته بندی های منطقه است.
بخش دیگر نمایندگان از کلانشهرها انتخاب می شوند که در این حوزه ها جریان های سیاسی نقش تأثیرگذاری را در پیروزی نامزدها ایفا می کند.
به گفته علوی در شهرستان های چند نمایندگی جبهه پایداری انقلاب اسلامی، حضور پررنگی را دارد و در حوزه انتخابیه تهران، جبهه متحد اصولگرایان می تواند موفقیت بیشتری را بدست آورد.
جریان انحرافی به خرید رای مردم روی آورده است
رئیس شورای عالی جبهه ایستادگی در ادامه به فعالیت جریان انحرافی پرداخت و گفت: آنها در انتخابات بدون تابلو وارد عرصه شده اند، از سوی دیگر با استفاده از موقعیت های سیاسی و اجرایی که در اختیار دارند می خواهند نقش تأثیرگذاری را در انتخابات مجلس نهم ایفا کنند. به همین جهت برای خرید آراء اقلامی را در اختیار مردم قرار می دهند، تا از این طریق سوء استفاده کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه شورای نگهبان قانون اساسی باید نامزدهای جریان انحرافی را شناسایی کند، افزود: مواضع، راهبرد، اساسنامه و مرامنامه این جریان مشخص نیست، آنها بدون نقاب جریان انحرافی وارد عرصه می شوند و از وابستگی به نزدیکان جریان انحرافی خودداری می کنند. بنابراین فقط شورای نگهبان می تواند این نامزدها را شناسایی و صلاحیت آنها را رد کند.
علوی همچنین با اشاره به اینکه هر گروه و جریانی که بخواهد به کانون قدرت و ثروت متصل شود، جریان انحرافی شناخته می شود، افزود: نامزدهای انتخابات مجلس فقط باید قابلیت های خود را مطرح کند. مجلس شورای اسلامی از جایگاه بسیار ارزنده ای برخوردار است، نمایندگانی باید به خانه ملت فرستاده شوند که از قابلیت و کارآمدی بالایی برخوردار باشند.
وی در ادامه روی آوردن به شعارهای دروغین را یکی دیگر از ویژگی های جریان انحرافی عنوان کرد و گفت: هر نامزد و جریانی که بخواهد به شعارهایی دروغین روی آورد در جریان انحرافی قرار گرفته است.
اگر جریان اصولگرایی مطالبات مردم را به خوبی دنبال کند کماکان در صحنه قدرت با قی خواهد ماند
این فعال سیاسی درباره آینده جریان اصلاحات گفت: آینده آنان بستگی به نوع عملکرد خودشان دارد، البته بخشی عظیمی از نیروهای اصلاح طلب، نظام، ولایت فقیه و قانون اساسی را قبول دارند و به گفته مقام معظم رهبری در خلق حماسه 40 میلیون تأثیرگذار بودند اما اگر جریان اصولگرایی کماکان مطالبات مردم را دنبال کند می تواند همچنان در حاکمیت باشد و بازگشت برای اصلاح طلبان به تعویق خواهد افتاد.
آسیب شناسی در جریان اصولگرا ضروری است
علوی همچنین درباره اینکه آسیب شناسی در جریان اصولگرا را چگونه ارزیابی می کنید؟ افزود: اصولگرایان بعد از شکست در انتخابات دوم خرداد 76 با آسیب شناسی که انجام دادند، آرام آرام توانستند به صحنه سیاسی برگردند. اما با کمال تأسف باید بگویم که در حال حاضر هیچ کدام از جریان های سیاسی به آسیب شناسی و بازخوانی مواضع خود نپرداخته اند. فقط اگر در انتخابات شکست بخورند آسیب شناسی را آغاز خواهند کرد که این اصلا به صلاح نیست، زمانی که جریان سیاسی در قدرت حضور دارد باید مواضع و عملکرد خود را آسیب شناسی کند.
وی گفت: اگر این آسیب شناسی ها صورت پذیرد از ویروس های سیاسی جلوگیری می شود و امیدواریم که این رویکرد هرچه زودتر اتخاذ شود.
موافق دوقطبی شدن در انتخابات هستم
رئیس شورای عالی جبهه ایستادگی در ادامه دو قطبی شدن انتخابات را لازم و ضروری دانست و گفت: با یک فهرست نمی توان به حرارت انتخابات افزود. دو قطبی شدن انتخابات می تواند در مشارکت مردم موثر واقع شود اما به شرط آنکه رقابت ها در کنار رفاقت ها دیده شود.
نظارت مجلس ضعیف است
علوی در خصوص عملکرد مجلس هشتم افزود: کلیه مجالس در بعد نظارت و قانونگذاری انجام وظیفه می کنند. در بعد قانونگذاری که مشکل چندانی وجود ندارد، مباحث در مجلس مطرح می شود و نمایندگان به آن رأی مثبت یا رأی منفی می دهند اما آنچه قابل انتقاد است، نوع نظارت مجلس است. معتقدم تمامی مجالس در بعد نظارت با چالش هایی مواجه بوده اند که یکی از آن مجالس، مجلس هشتم است.
وی گفت: معتقدم مجلس هشتم در بعد قانونگذاری بهتر عمل کرد.
تقویت وحدت ملی و رعایت تقوای سیاسی باید سرلوحه مجلس نهم قرار گیرد
از علوی درباره برنامه های مجلس نهم سوال شد که وی در پاسخ گفت: در بخش اقتصاد، مجلس نهم باید برنامه های مهمی را دنبال کند. هم اکنون مردم از مبلغ ثروت به مصرف کننده تبدیل شده اند که مجلس آینده باید در این زمینه برنامه هایی را در نظر بگیرد.
وی همچنین تقویت وحدت ملی را یکی دیگر از الزامات مجلس نهم دانست و گفت: باید قبول کنیم که در فضای سیاسی با فراز و نشیب هایی مواجه می شویم، بنابراین باید به وحدت ملی توجه کنیم و مجلس نهم باید تدابیر جدی را در خصوص وحدت ملی بیندیشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین به رعایت تقوای سیاسی اشاره کرد و با بیان اینکه در رعایت تقوای سیاسی، مجلس می تواند نقش تأثیرگذاری را ایفا کند، افزود: با رعایت تقوای سیاسی می توان جامعه ای پویا و چابک داشته باشیم و نمایندگان ملت که از کارشناسان و نخبگان هستند می توانند در این زمینه اهتمام جدی داشته باشند.