bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۰۸۴۰۴

جنجالي‌ترين تحقيق علمي سالهاي اخير اجازه انتشار يافت

تاریخ انتشار: ۱۵:۱۱ - ۱۵ فروردين ۱۳۹۱


دانشمندان پس از مدتها انتظار، سرانجام موفق به كسب مجوز انتشار جزئیات جنجالي‌ترين تحقیق علمي سال‌هاي اخير شدند كه نتايج آن منجر به تولید شکل بسیار مرگباري از ویروس آنفلوآنزا و شامل جهش ویروس H5N1 و استفاده از آن برای آلوده کردن مکرر موش خرماها شده و نگرانی‌ مقامات بهداشتي و امنيتي كشورها از امکان سوء‌استفاده تروريست‌ها از این نتایج را فراهم كرده بود.

به گزارش ایسنا، پروفسور رون فوشیر، محقق مركز پزشكي اراسموس روتردام و رهبر تيم تحقیقاتي که گونه آنفلوآنزای H5N1 قابل انتقال از طریق هوا را توليد كرد، ضمن اعلام دستیابی تيم تحقيقاتي به مجوز رسمی برای انتشار جزئیات کامل اين تحقیق، در عين حال از بازنويسي مقاله اصلی خبر داد.

فوشیر در اولین گفت‌وگوی خود با خبرنگاران از زمان آغاز جنجال‌ها در دسامبر سال گذشته بر سر انتشار نتايج اين تحقيق اظهار کرد که تمام جزئیات این پژوهش که منجر به انتقال‌پذیر شدن این ویروس در میان موش خرماهای درون آزمایشگاه شده، اکنون پس از دریافت تائیدیه انتشار از هیات ملی مشاوره امنیت زیستی علوم آمریکا در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.

پل کیم، ريیس اجرایی این هيات نيز اظهار کرد: ما از اطلاعات جدید و محرمامه در مورد مزیت‌های این پژوهش و همچنین خطرات آن آگاهی داشتیم؛ اما این تعادل تغییر کرد.

هیات ملی مشاوره امنیت زیستی علوم آمریکا در بیانیه ای در توضیح دلیل تصمیم خود اعلام کرد: اطلاعات موجود در نسخه های تجدید نظر شده مقاله، حاوی اطلاعاتی که منجر به استفاده نادرست از این تحقیق شده و سلامت جامعه یا امنیت را به خطر بیندازد، نیست.

این هیات انتشار پژوهش انجام شده توسط دانشگاه ویسکانسین را بطور کامل تائید کرد. اما در مورد پژوهش فوشیر، این هیات با شش رای مخالف روبه‌رو شد كه البته با آرای موافق 12 عضو سرانجام با انتشار این پژوهش نیز موافقت شد.

به گفته فوشیر هیچ چیز از نسخه تجدیدنظر شده، حذف یا اضافه نشده، اما به منظور تصریح مسائل خاص، از جمله این واقعیت که تمام موش خرماهاي مورد آزمايش در اين تحقيق نمرده‌اند، مقاله اصلي، بازنویسی شده است.

باورها بر این است که برخی از اعضای این هیات گمان داشتند که تمام نمونه‌های آزمایشگاهی مبتلا به این ویروس مرده‌اند و این امر عامل مهمی در توصیه هیات به دولت برای توقف انتشار آن در مجله ساینس محسوب می‌شد.

به گفته فوشیر، نسخه تجدید نظر شده نشان دهنده این مطلب بوده که این ویروس برای موش خرماها آنچنان تاثیر مرگبار نداشته و اینکه توالی کامل ژنتیکی ویروس منتقل شده به همراه گامهای طی شده برای تولید این گونه قابل انتقال از راه هوا منتشر خواهد شد.

این پژوهش شامل جهش ویروس H5N1 و استفاده از آن برای آلوده کردن مکرر موش خرماها بود که بطور بیولوژیکی به شیوه شبیه انسان به این ویروس واکنش نشان می دهند.

نتیجه این پژوهش تولید نوعی آنفلوآنزا بود که ازطریق سرفه و عطسه در ميان این حیوانات منتقل شده که تا آن زمان امکانپذیر نبود.