bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۱۳۰۱۰

چالشهای اوباما در اجلاس کمپ‌دیوید

تاریخ انتشار: ۱۳:۰۴ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۱
آمریکا در روزهای جمعه و شنبه ( امروز و فردا ) و در کمپ دیوید میزبان نشست جی هشت( هفت کشور صنعتی به اضافه روسیه ) است اما چالشهای پیش روی ایالات متحده بر این نشست سنگینی می کند.

برای نشست جی هشت در آمریکا، پیش بینی های متعددی انجام شده، اما گویا بحث غالب در میان این پیش بینی ها درخواست آمریکا از دیگر کشورهای عضو برای استفاده از ذخایر استراتژیک نفت خواهد بود.

خبرگزاری کیودوی ژاپن در این باره می نویسد : پیش از اجرایی شدن تحریمهای نفتی اتحادیه اروپا علیه ایران در ماه جولای، آمریکا تلاش می کند تا در نشست جی هشت رهبران سایر کشورهای جهان را به برداشت از ذخایر استراتژیک راضی کند.

به نوشته کیودو، ژاپن به احتمال زیاد از این درخواست آمریکا حمایت می کند، اما نظر دیگر کشورها هنوز مشخص نیست.

به گزارش مهر، مسئولان آمریکایی از هفته ها پیش اعلام کرده بودند که در شرایط بحران اقتصادی غرب و همچنین تحریم نفتی ایران،‌ همه راه های ممکن برای پیشگیری از بروز بحران در بازار نفت از جمله "برداشت از منابع استراتژیک" را بررسی می کنند.

در ماه های گذشته افزایش قابل توجه قیمت بنزین در آمریکا که به دنبال افزایش قیمت جهانی نفت صورت گرفت،‌ محبوبیت اوباما در داخل آمریکا به شدت کاهش یافت، اما کاخ سفید در تلاش است شهروندان ناراضی آمریکایی را متقاعد کند که قیمت انرژی را تحت کنترل نگه می دارد.
 
چالشهای دیگر اوباما در جی هشت
 
- بحران در حوزه پولی یورو
 
یکی از دغدغه ‌های اصلی باراک اوباما، رئیس ‌جمهور آمریکا، ادامه بحران در حوزه پولی یوروست. او نگران آن است که این بحران اقتصاد آمریکا را به رکود بکشاند؛ امری که می ‌تواند مشکلاتی را برای ورود دوباره وی به کاخ سفید به همراه داشته باشد.
 
در کمپ دیوید، باراک اوباما برای نخستین بار با فرانسوا اولاند، رئیس جمهور جدید فرانسه دیدار خواهد کرد. حضور ماریو مونتی، نخست‌ وزیر ایتالیا و آنجلا مرکل، صدراعظم آلمان که کشورش اکنون در حل بحران یورو پیش قدم است، فرصت مغتنمی برای آمریکاست تا این دغدغه را با متحدان اروپایی خود در میان گذارد.
 
- موضوع سوریه
 
بحران سوریه با توجه به روند اصلاحات اعمال شده از سوی بشار اسد و اقدامات سازمان ملل متحد در جهت پایان دادن به خشونتها در حال سپری شدن است، اما با این وجود شماری از سیاستمداران بانفوذ جمهوریخواه آمریکا از جمله جان مک‌ کین، نامزد پیشین انتخابات ریاست ‌جمهوری آمریکا خواستار اقدام نظامی علیه سوریه با دخالت آمریکا هستند.
 
دولت باراک اوباما این گزینه را تا کنون رد کرده و تلاشها در شورای امنیت نیز برای در پیش گرفتن اقدامات جدیدتر علیه نظام سوریه همچنان با سدی به نام روسیه روبروست.
 
تغییر نظر روسها در قبال سوریه در کمپ دیوید به نظر ناممکن می‌ رسد، زیرا ولادیمیر پوتین اصلا در دیدار سران گروه ۸ حضور پیدا نخواهد کرد و دیمیتری مدودف، نخست ‌وزیر به عنوان نماینده روسیه راهی کمپ دیوید می‌ شود.
 
- کشمکش بر سر برنامه‌ هسته ‌ای ایران
 
در هیچ موضوعی به اندازه موضوع هسته ای ایران فشار جمهوریخواهان بر باراک اوباما زیاد نیست. آنها رئیس ‌جمهور آمریکا را متهم به نشان دادن ضعف در برابر تهران و تنها گذاشتن رژیم صهیونیستی ‌می ‌کنند.
 
اجلاس سران گروه ۸ فرصتی را برای باراک اوباما فراهم می ‌کند تا چند روز مانده به برگزاری دور دوم مذاکرات با ایران در شهر بغداد در دیدار با متحدان بین ‌المللی خود نظر آنها را برای در پیش گرفتن رویکرد دوگانه‌ تشدید تحریمها علیه ایران و پیشنهاد مذاکره جلب کند.
 
- پایان مأموریت افغانستان
 
ماموریت نظامی نیروهای بین ‌المللی در افغانستان موضوع اصلی گفتگوها در اجلاس ناتو است که بلافاصله بعد از اجلاس گروه ۸ در روزهای ۲۰ و ۲۱ مه در شیکاگو برگزار می ‌شود.
 
باراک اوباما در رقابتهای انتخابی خود طرح خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان تا پایان سال ۲۰۱۴ را یکی از دستاوردهای مثبت خود در دوران ریاست‌ جمهوری ‌اش معرفی کرده است. کمپ دیوید فرصت مناسبی است تا کشورهای شرکت ‌کننده در این اجلاس که در ناتو نیز عضویت دارند پایان مأموریت در افغانستان را به بحث بگذارند.
 
در این میان موضع فرانسوا اولاند بیش از همه برای باراک اوباما قابل توجه خواهد بود که پیشتر اعلام کرده تمام نیروهای نظامی فرانسه تا پایان سال جاری میلادی افغانستان را ترک خواهند کرد.
bato-adv
bato-adv
bato-adv