bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۱۵۰۳۶

نوذری رسما نامزد ایران برای دبیركلی‌اوپك شد

تاریخ انتشار: ۱۶:۱۰ - ۱۸ خرداد ۱۳۹۱
 نماینده ایران در هیات عامل اوپك گفت: مهندس غلامحسین نوذری به عنوان كاندیدای جمهوری اسلامی ایران برای تصدی دبیركلی سازمان كشورهای صادر كننده نفت به طور رسمی به دبیرخانه اوپك معرفی شده است.
 
محمدعلی خطیبی كاندیداتوری نوذری برای كسب دبیركلی اوپك از سوی جمهوری اسلامی ایران را تایید كرد و گفت: نوذری از طریق وزارت نفت به طور رسمی به اوپك معرفی شده است.

شبكه اطلاع رسانی نفت وانرژی در این ارتباط گزارش داد: خطیبی با تاكید بر این كه وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران از تمام ظرفیت های خود برای تصدی دبیركلی اوپك استفاده خواهد كرد، اظهار امیدواری كرد نوذری با اجماع اعضای اوپك موفق به كسب سمت دبیركلی سازمان كشورهای صادر كننده نفت شود.

گفتنی است در اساسنامه اوپك حداقل شرایط شخصی برای احراز مقام دبیركل این گونه ذكر شده است: دارا بودن 35 سال سن، دارا بودن درجه لیسانس از دانشگاهی معتبر در یكی از رشته های حقوق، اقتصاد، علوم، مهندسی یا مدیریت بازرگانی، 15 سال تجربه كه حداقل 10 سال از آن باید در سمتهایی كه به طور مستقیم با صنعت نفت رابطه دارند و 5 سال از آن در سمت های مدیریت یا مسئولیت های اجرایی بلند پایه صرف شده باشد. دارا بودن تجربه در شركت های وابسته به دولت و زمینه های بین‌المللی صنعت نفت، مطلوب است.

در مواد دیگر اساسنامه تصریح شده است: دبیركل باید تبعه یكی از كشورهای عضو سازمان باشد و پس از انتخاب در مقر سازمان مستقر شود.

دبیركل در مقابل هیئت عامل، مسئول كلیه فعالیت های دبیرخانه خواهد بود و وظایف ادارات مختلف از طرف و تحت اجازه و مدیریت وی، انجام خواهد شد.

دبیركل در كلیه جلسات هیئت عامل شركت داشته و در صورتی كه دبیركل قادر به شركت در جلسات هیئت عامل نباشد، مقام مسئول دبیرخانه در چنین جلساتی به نمایندگی از طرف دبیركل شركت خواهد كرد.

در ماده 29 اساسنامه اوپك نیز وظایف دبیركل اوپك شامل سازماندهی واداره كار سازمان، مراقبت در انجام وظایف و تكالیفی كه بر عهده ادارات مختلف دبیرخانه گذاشته شده است، تهیه گزارش جهت ارائه به هر جلسه هیئت عامل در مورد مسائلی كه مستلزم ملاحظه و تصمیم گیری است، مطلع نمودن رئیس و سایر اعضای هیئت عامل از كلیه فعالیت های دبیرخانه و مطالعات انجام شده توسط آن و پیشرفت اقداماتی كه در جهت تحقق قطعنامه های كنفرانس صورت گرفته است، مراقبت در انجام به موقع وظایفی كه ممكن است كنفرانس یا هیئت عامل برعهده دبیرخانه محول نموده باشند، ذكر شده است.

غلامحسین نوذری در سال 1333 در كازرون استان فارس متولد شد؛ وی دارای مدارك فوق لیسانس مدیریت صنعتی از دانشگاه تهران (71-68)، مهندسی كاربردی نفت از دانشگاه صنعت نفت (68-64)، لیسانس مهندسی خاك شناسی از دانشگاه اهواز (61-55) است.

وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران در دولت نهم (88-86)، نمایندگی مجلس شورای اسلامی در دوره چهارم و پنجم (79-71)، عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی (74-71)، عضو كمیسیون نفت و نایب رئیس اول كمیسیون نفت (74-71) و عضو كمیته تلفیق بودجه مجلس (79-71) از سوابق سیاسی مدیریتی و حاكمیتی نوذری است.

وی همچنین در سمت های مدیرعامل شركت ملی نفت ایران (86-84)، رئیس هیئت مدیره شركت ملی مناطق نفت خیز جنوب (86-84)، رئیس هیئت مدیره شركت های ملی نفت و گاز پارس، نفت مركزی، شركت مهندسی و توسعه نفت و فلات قاره ایران (86-84)، مدیرعامل شركت نفت مناطق مركزی ایران (86-81)، رئیس هیئت مدیره شركت ملی حفاری ایران (86-82) و عضو هیئت مدیره و مدیر طرح های افزایش تولید نفت خام در مهندسی و توسعه نفت (82-79) از سوابق اجرایی وی به شمار می رود.

نوذری در حوزه انرژی در تشكیل مجمع كشورهای صادر كننده گاز حضور داشته و نقشی ویژه در نشست وزرای اوپك داشته است.

راهبری و مدیریت قوانین خصوصی سازی در صنعت نفت ایران، ایجاد و راهبری پروژه بورس نفت ایران، مدیریت و راهبری پروژه های انتقال منابع نفت و گاز كشورهای آسیای میانه به خلیج فارس، مدیریت و راه اندازی بزرگترین سامانه هوشمند سوخت در منطقه خاورمیانه، راهبری پروژه اصلاح ساختار شركت ملی نفت ایران (طرح نصر)، از دیگر فعالیت های وی در حوزه صنعت نفت می باشد.