bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۱۶۶۹۹

نمایندگان: آمار گازرسانی غیرواقعی است

نمایندگان مجلس شورای اسلامی که پس از سخنرانی وزیر نفت در صحن علنی مجلس، نظرات خود را بیان کردند همگی بر این نکته تاکید داشتند که باید هر چه سریعتر میادین مشترک نفتی و گازی توسعه یافته و برداشت ایران از این میادین افزایش یابد.

تاریخ انتشار: ۱۳:۰۵ - ۰۴ تير ۱۳۹۱

نمایندگان مجلس شورای اسلامی که پس از سخنرانی وزیر نفت در صحن علنی مجلس، نظرات خود را بیان کردند همگی بر این نکته تاکید داشتند که باید هر چه سریعتر میادین مشترک نفتی و گازی توسعه یافته و برداشت ایران از این میادین افزایش یابد.
 
پس از اتمام بخش اول سخنان رستم قاسمی وزیر نفت در صحن علنی مجلس تعدادی از نمایندگان نظرات خود را در خصوص مشکلات بخش نفت و گاز کشور بیان کردند.
 
ناصر سودانی نماینده مردم اهواز اولین سخنران این بخش بود.
 
وی با تاکید بر اینکه مهمترین اولویت بخش نفت توسعه میادین مشترک است، گفت: کشور قطر به شکل سرسام آوری از میادین مشترک برداشت می کند که این مورد موجبات نگرانی نمایندگان را فراهم کرده است.
 
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: در صورتیکه بتوانیم سالانه 10 میلیارد دلار در بخش صنایع بالادستی نفت و گاز سرمایه گذاری کنیم تنها توانسته ایم سطح تولید را ثابت نگه داریم اما اگر بر اساس برنامه پنجم توسعه ظرفیت تولید را با افزایش سرمایه گذاری افزایش دهیم این هزینه کرد نوعی سرمایه گذاری است. زیرا این سرمایه گذاری به سرعت جبران شده و سودآور است.
 
وی تاکید کرد: در صورتیکه سرمایه گذاری 128 میلیارد دلاری در حوزه سرمایه گذاری بالادستی نفت و گاز محقق نشود ما در این خصوص پسرفت می کنیم.
 
اعتراض این نماینده در حالی بیان شد که سازمان بازرسی با بررسی سرنوشت طرح توسعه لایه مشترک نفتی پارس جنوبی، در گزارش اخیر خود اعلام کرده است: برداشت ایران از این لایه نفتی مشترک در حالی هنوز به 35 هزار بشکه نرسیده است که قطر روزانه 450 هزار بشکه برداشت می‌کند و این بدان معناست که برداشت نفتی قطر از پارس جنوبی حداقل 13 برابر ایران است.
 
سودانی با اشاره به اظهارات اخیر وزیر نفت عربستان مبنی بر افزایش تولید نفت و کاهش قیمت نفت به بشکه ای 60 دلار، گفت: عربستان در تلاش برای رویارویی با ایران در این صحنه است. ما باید برای مقابله با این توطئه ها بازارهای بین المللی و اقتصادی خود را افزایش داده و با سرمایه گذاری حجم تولید خود را افزایش دهیم.
 
وی درپایان از عدم توسعه سرمایه گذاری بالادستی نفت و گاز، عدم اجرای سیاست های کلی اصل 44 در این حوزه انتقاد کرد.
 
در ادامه شهباز حسن پور بیگدلی نماینده مردم سیرجان و بردسیر با تاکید بر اینکه دغدغه اصلی نمایندگان اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی است، گفت: مقام معظم رهبری نیز به شدت از عدم اجرای این قانون گلایه دارند.
 
این نماینده خواستار توضیح  قاسمی درباره آخرین تصمیمات اوپک و وضعیت میادین مشترک شد.
 
وی در ادامه به ادعای وزیر نفت مبنی بر اینکه 99 درصد شهرها و 75 درصد روستاهای کشور از گاز برخوردارند واکنش نشان داد و گفت: احتمالا وزیر نفت دو استان کرمان و سیستان و بلوچستان را از آمار خود حذف کرده اند.
 
نماینده مردم سیرجان در استان کرمان با اشاره به اینکه دو شهر لاله زار و گلزار که از سردترین شهر های کشور هستند گاز ندارند گفت: کمتر  از 25 درصد کرمان گاز رسانی شده است.
 
در ادامه جلسه هدایت الله میر مراد زهی از نمایندگان استان سیستان و بلوچستان نیز خواستار بیان تذکری نسبت به اظهارات وزیر شد و تاکید کرد: واقعیت میزان گاز رسانی در استان سیستان و بلوچستان با اظهارات وزیر مغایر است.
 
ثروتی: برنامه پنجم توسعه توجه ویژه ای به سرمایه گذاری در صنایع بالادستی نفت و گاز دارد
 
در ادامه موسی الرضا ثروتی نماینده بجنورد با بیان اینکه 23 درصد از درآمدهای حاصل از صادرات نفت و گاز به صندوق توسعه ملی واریز می شود، گفت: امسال 5 میلیارد دلار از این درآمد برای سرمایه گذاری در صنایع بالادستی نفت اختصاص یافت و 18 درصد آن نیز به صورت ارزی برای ارائه تسهیلات به سرمایه گذاران اختصاص یافت.
 
ثروتی با اشاره به اینکه در مواد 125 تا 131 برنامه پنجم به وظایف وزارت نفت در راستای سرمایه گذاری در میادین مشترک پرداخته شده است، گفت: در طول برنامه پنجم باید سالی 50 میلیارد دلار در صنایع بالادستی نفت سرمایه گذاری شود.
 
وی خطاب به وزیر نفت، گفت: آیا در دو سالی که از اجرای برنامه پنجم گذشته است این اهداف محقق شده است؟
 
ثروتی با اشاره به ارزش افزوده سرمایه گذاری در بخش های نفت و گاز گفت: برنامه پنجم توسعه توجه ویژه ای به توسعه پارس جنوبی داشته است در این راستا باید سالانه 1500 میلیارد دلار در این بخش سرمایه گذاری شود که 3 هزار میلیارد دلار سود دارد.
 
وی با اشاره به موادی از برنامه پنجم مبنی بر انتشار 5 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت، گفت: تا کنون این ماده از برنامه پنجم اجرایی نشده است و از وزیر تقاضا داریم از پتانسیل های مردمی برای کاهش نقدینگی و سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز استفاده کند.
 
در ادامه هادی شوشتری نماینده قوچان با تاکید بر اینکه باید کارهای 29 گانه عسلویه اجرا شود، گفت: توسعه میادین مشترک از مهمترین دغدغه های نمایندگان مجلس است که در این راستا هیات وزیران با تشکیل کمیته ای عالی با حضور وزیران ذیربط باید کاری فوری و جهانی برای افزایش سهم جمهوری اسلامی در میادین مشترک انجام دهد.
 
شوشتری افزود: احراز دبیرکلی اوپک نیز از اهداف مهمی است که وزارت نفت و وزارت امور خارجه با ابتکار عمل هوشمندانه باید اثرگذاری جمهوری اسلامی را در ساختارهای بین المللی افزایش دهند.
 
وی در پایان از عدم گازرسانی به مناطق مرزی انتقاد کرده و خواستار اصلاح این روند برای تحقق امنیت پایدار در مناطق مرزی شد.

داری
United Arab Emirates
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۴
میشه بفرمایید اینجا چی واقعیست ؟؟؟!!!
انتشار یافته: ۱