bato-adv
کد خبر: ۱۲۰۲۸۸

هشدار درباره تبدیل مهریه به معضل اجتماعی

مدیرکل زندان‌های استان تهران با بیان اینکه حیلی از افراد مفهوم "عندالمطالبه" را به درستی متوجه نشده‌اند گفت: مهریه سنتی است که دین اسلام برای امنیت روانی زن تعیین کرده و نباید این سنت تبدیل به معضل اجتماعی شود.

تاریخ انتشار: ۱۲:۲۵ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۱

مدیرکل زندان‌های استان تهران با بیان اینکه حیلی از افراد مفهوم "عندالمطالبه" را به درستی متوجه نشده‌اند گفت: مهریه سنتی است که دین اسلام برای امنیت روانی زن تعیین کرده و نباید این سنت تبدیل به معضل اجتماعی شود.
 
سهراب سلیمانی مدیرکل زندان‌های استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار قضایی فارس درباره تعداد زندانیان نیازمند و اینکه چه زندانیانی در این گروه قرار می‌گیرند، اظهار داشت: همیشه افرادی که به زندان محکوم می‌شوند انسان‌های مجرم به معنای خاص کلمه نیستند بلکه صرفاً بخاطر یک اتفاق یا یک اشتباه که بعضاً ناشی از عدم آگاهی آنان نسبت به قانون است به تحمل مجازات حبس محکوم میشوند.
 
وی ادامه داد: این دسته از زندانیان که اصطلاحاً به آنان زندانیان جرایم غیرعمد و محکومان مالی غیر کلاهبرداری که از توان مالی برخوردار نیستند می‌گویند، در دایره زندانیان نیازمند قرار می‌گیرند. قاعدتاً باید تفکیکی بین این دسته از زندانیان و سایر زندانیان باشد و تمام تلاش مجموعه مدیریت زندان‌ها هم این است که تا حد امکان به زندانیان نیازمند کمک کند تا آنها نزد خانواده‌هایشان بازگردند.
 
تمام زندانیان نیازمند در ستاد دیه هر استان دارای پرونده هستند
سلیمانی گفت: به عنوان مثال فردی که بر اثر یک سانحه رانندگی محکوم به پرداخت دیه می‌شود یا فردی که بر اثر ورشکستگی مالی به زندان محکوم می‌شود اغلب انسان‌هایی هستند که بالفطره مجرم نیستند و بایستی به آنها کمک کنیم. در حال حاضر بخشی از مددجویان زندان‌های کشور را این افراد تشکیل داده‌اند که همگی آنان در ستادهای دیه هر استان دارای پرونده هستند.
 
سنت کمک به زندانیان نیازمند نباید محدود به ماه مبارک رمضان باشد
مدیرکل زندان‌های استان تهران افزود: خوشبختانه چند سالی است که سنت حسنه کمک خیرین جهت آزادسازی زندانیان نیازمند در ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود. بنده به نوبه خود از خیرین کمال تشکر را دارم و امیدوارم این اقدام خداپسندانه محدود به ماه رمضان نباشد. بازگشت یک مددجوی نیازمند به آغوش خانواده قطعاً سعادت دنیا و آخرت ما را در پی خواهد داشت.
 
سلیمانی گفت: جامعه از تجمع نهاد کوچک خانواده شکل می‌گیرد. هر چه خانواده‌های ما سالم و توانمند باشند به همان میزان جامعه سالم خواهد بود از طرفی هر چه افراد نیازمند داخل زندان باشند آسیب‌های جدی متوجه خانواده‌های آنان خواهند شد. بنابراین تلاش ما این است که حتی‌الامکان زندانیان نیازمند جرایم غیرعمد و جرایم مالی غیرکلاهبرداری در زندان نباشند.
 
راهکار سازمان زندان‌ها برای کاهش جمعیت کیفری
وی درباره اینکه راهکار سازمان زندان‌ها برای کاهش جمعیت کیفری چیست اظهار داشت: مقام معظم رهبری در بیانات خود اشاره به استفاده حداقلی از مجازات زندان داشتند و همچنین به این نکته اشاره فرمودند که مجازات زندان نباید به غیر از فرد زندانی به شخص دیگر از جمله خانواده وی آسیب برساند؛ بنابر توصیه ایشان، یکی از اولویت‌های سازمان زندان‌ها بحث کاهش آسیب‌های زندان است.
 
وی افزود: توسعه فعالیت‌های مددکاری در راستای اخذ آزادی زندانیان از مراجع قضایی، توسعه فعالیت‌های ستاد دیه و انجمن حمایت از خانواده‌های زندانیان، فعالیت‌های دفتر حقوق شهروندی و کرامت انسانی، فعالیت‌های کارشناسان روانشناسی زندان‌ها از اقداماتی است که در راستای کاهش آسیب‌های زندان برای  مددجویان و خانواده‌های آنان در نظر گرفته شده است.
 
وی ادامه داد: علاوه بر آن در داخل زندان نیز با گسترش فعالیت‌های فرهنگی، اشتغال و حرفه‌آموزی بر آنیم تا در کنار اجرای مجازات حبس در بازپروری و توانمندسازی مددجو برای بازگشت سالم به جامعه گام برداریم که خوشبختانه در چند سال اخیر آمار بسیار خوبی در این زمینه داریم به طوری که اداره اشتغال و حرفه‌آموزی امروز یکی از مهمترین ادارات در زندان‌های استان تهران است.
 
تلاش می‌کنیم محکومان مهریه و نفقه وارد زندان نشوند
سلیمانی درباره زندانیان مهریه گفت: درباره و قانون‌گذاری مراجع ذیصلاح قانون‌گذاری باید اظهار نظرکنند اما نگاه ما در زندان‌ها به محکومان مهریه و نفقه و موارد دیگر به صورت بازداشت موقتی است و تلاش ما این است که تا حد امکان این افراد داخل زندان نباشند چرا که در این صورت برخی از این افراد دچار آسیب‌های جدی به لحاظ شخصیتی و خانوادگی می‌شوند.
 
نباید سنت حسنه مهریه به معضل اجتماعی تبدیل شود
مدیرکل زندان‌های استان تهران افزود: البته قطعاٌ در خصوص مسائل مربوط به مهریه بایستی فرهنگ‌سازی بشود؛ به عنوان مثال خیلی از افراد مفهوم "عندالمطالبه" را نمی‌دانند یا افرادی هستند که در تعیین میزان مهریه کاملاٌ احساسی عمل می‌کنند. مهریه سنت حسنه‌ای است که دین اسلام برای امنیت روانی زن تعیین کرده نباید این سنت حسنه تبدیل به معضل اجتماعی شود.
 
زندان یک پدیده غیرقابل انکار است
سلیمانی با بیان اینکه زندان یک پدیده غیرقابل انکار است گفت: همانطور که از زندانیان نیازمند گفتیم در کنار آنها زندانیان دیگری هم هستند که حضور آنها در سطح جامعه آسیب‌های جدی به سایر افراد می‌زند. باید به پدیده زندان واقع‌گرایانه نگاه کرد. همه ما آرزو داریم روزی برسد که هیچکس زندانی نباشد اما برای رسیدن به این آرمان یا حتی کاهش جمعیت کیفری زندانها نیازمند یاری همه افراد جامعه هستیم.


ناشناس
Germany
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۵
مشگل اصلی نگاه این اقایان به زن است چطور وقتی کسی چکی در معامله ای می دهد وپرداخت نمی کند باید مجازات شود این مورد هم به همین شکل .! چطور همه حق وحقوق قرانی وشرعی که به زنان ارامش وامنیت می دهد ,برای ارمش بیشتر وحاشیه امن اقایان پایمال می شود وبه جای ان قوانین ظالمانه وغیر شرعی به نام قران واسلام رواج می یابد عاقبت این کار فساد روزافزونی است که گریبان همه را خواهد گرفت
ناشناس
Germany
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۵
علت اصلی مشکل اقتصادیه
انتشار یافته: ۲
bato-adv
bato-adv