bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۲۱۰۳۵

باهنر: توطئه اقتصادی توهم است

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ریشه مشکلات اقتصادی امروز نتیجه توطئه های داخلی و خارجی نیست، گفت: می توانیم بی تدبیری، بی کفابتی و بعضا عدم صلاحیت مسئولین را عامل این مشکلات اقتصادی بدانیم؛ اما برخی القائات مبنی براینکه عده ای در داخل می خواهند عمدا اقتصاد کشور را زمین بزنند و یا اینکه تحریم ها فلج کننده است؛ این یک توهم است.

تاریخ انتشار: ۱۶:۱۳ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۱
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ریشه مشکلات اقتصادی امروز نتیجه توطئه های داخلی و خارجی نیست، گفت: می توانیم بی تدبیری، بی کفابتی و بعضا عدم صلاحیت مسئولین را عامل این مشکلات اقتصادی بدانیم؛ اما برخی القائات مبنی براینکه عده ای در داخل می خواهند عمدا اقتصاد کشور را زمین بزنند و یا اینکه تحریم ها فلج کننده است؛ این یک توهم است.

محمدرضا باهنر ضمن اشاره به  چرایی لزوم شکل گیری اقتصاد مقاومتی، با ترسیم فضای اقتصادی کشور، اظهارداشت:  در 6 سال اخیر که مواضع  مقام معظم رهبری علائمش در قالب شعار سال ظهور و بروز پیدا کرده، شاهد هستیم که  ظرف 5 سال گذشته شعاری که برای سال انتخاب شده بیشتر موضوع اقتصادی داشته است.

بعد از گذشت 33 از عمر انقلاب در حوزه اقتصادی یک حرف و ایده نو نداریم
وی  اشاره به دلایل تاکید مکرر رهبر انقلاب بر مقوله اقتصاد، گفت:  به نظر می رسد که شاید یکی از دلایل آن این است که در طول این 33 سال از عمر انقلاب اسلامی در ابعاد سیاسی ، فرهنگی ، اجتماعی و اعتقادی پیام های مشخصی برای نسل امروز بشریت داشته است؛ از جمله  مسئله مردمسالاری دینی ، مسئله وحدت  و اقتدار ملی ، عدالتخواهی، آزادیخواهی. اینها حرف های مهم و جدی بود که انقلاب تولید ، نمونه سازی  و صادر کرد و امروز یکی از آثار آن بیداری اسلامی است که در کشورهای منطقه شاهد آن هستیم.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود:  اما در بعد اقتصادی علی رغم اینکه زیربناهای زیادی داشتیم احساس می شود آن طور که می بایست در حوزه اقتصاد یک حرف نو و یک پیام جدید ، کالای جدیدی برای عرضه که بی بدیل و بی نظیر باشد، نداشته ایم.

وی تاکید کرد: البته ظرف این سی سال با فراز و نشیب های بسیاری در زمینه سیاسی، اجتماعی، نظامی، اقتصادی از جمله جنگ تحمیلی ، دفاع مقدس و محاصره های اقتصادی مواجه بوده ایم؛ اما با توجه به موقعیت ژئوپلیتیکی و جغرافیایی، داشتن آب و هوایی چهار فصل ، محصولات متنوع و از همه مهم تر نیروی انسانی بسیار باکفایت و قدرتمند این امکانات در بعد اقتصادی درخشش چندانی نداشته است.

در دولت نهم و دهم تمرکز جدی در حوزه اقتصاد صورت نگرفته است
باهنر با بیان اینکه ما در هر بعدی که متمرکز شده ایم نتایج خوبی گرفته ایم، توضیح داد: مثلا در بعد علمی خصوصا در دولت نهم و دهم که متراکم در این زمینه کار می کرد، توفیقات و رشد علمی خوبی بدست آورده ایم؛ اما در بعد اقتصادی کار داریم و تمرکز جد ی در این حوزه صورت نگرفته است.

وی با تاکید براینکه جنگ میان ما و استکبار تمام شدنی نیست ، گفت: اکنون یک جنگ سرد جدی میان ما و جهان استکبار شکل گرفته است، بنابراین امروز جنگ بین آمریکا و کشورهای اسلامی آن هم با ام القرایی ایران یک جنگ جدی است و همه تلاش  و توان خود را در این جنگ گذاشته اند.

یگ جنگ جدی و ادامه دار میان ایران و دنیای استکبار وجود دارد
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، افزود: آنها می خواهند ما نباشیم و ما می خواهیم خوی استکباری آنها نباشد؛ بنابراین این جنگ، یک جنگ جدی مستمر و ادامه دار است.

وی خاطرنشان کرد:  با این توضیحات مشخص می شود که اقتصاد مقاومتی یعنی چه؟  ما در این بعد باید یک استراتژی و یک سیاست راهبردی و برنامه داشته باشیم و از امکانات حداکثر استفاده را بکنیم. مثال های زیادی در این زمنیه وجود دارد. مثلا زمانی در همین کشور با درآمد هشت میلیارد دلار زندگی می کردیم ، حالا رشد جمعیت زیاد شده توقعات بالا رفته ، اما اینکه امروز با درآمد 70 -80 میلیارد باز هم زندگی کردن سخت است باید یک مقدار رویه کارها و تلاش های اقتصادی را عوض  و تکاپوی اقتصادی را زیاد کنیم و نوآوری داشته باشیم.

داشتن عقل معاش از سوی مسوولین مهمترین ابزار اقتصاد مقاوتی است
باهنر راه موفقیت اقتصاد مقاومتی را عقل معاش دانست و گفت:  اگر انسان عقل معاش نداشته باشد زندگی اش تباه می شود؛ این عقل معاش را مسئولین نظام هم باید داشته باشند؛ لذا باید با برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تلاش کنند که تولید بر مصرف پیشی بگیرد .

ما نیازمند خود اتکایی هستیم نه خودکفایی
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، خود اتکایی را یکی از ابزارهای اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: قدیم می گفتند خودکفایی فکر می کردند یک کشوری دور خودش سیم خارداری می خواهد بکشد بعد خودش تولید کند و خودش بخورد اما این امروزه قابل اجرا نیست. امروز خود اتکایی مهم است اما خودکفایی که تمام محصولات را خودمان تولید کنیم و مصرف کنیم امکان پذیر نیست.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در تعریف خود اتکایی گفت: مهم این است که تراز بازرگانی کشور یک تراز مثبت ، به نفع صادرات و به ضرر واردات باشد. اقتصاد باید بزرگ شود، اقتصادی که بزرگ شود در آن ثروت است. البته برای رسیدن به این ترازها نیز نباید عدالت نادیده گرفته شود. مسئله عدالت اجتماعی از یک طرف و تولید ثروت از طرف دیگر همراه با برنامه های بلندمدت، کوتاه مدت و درازمدت می تواند اقصاد را به وضعیت مطلوب برساند.

در 8 سال اخیر نرخ رشد 8 درصدی نداشتیم
وی اجرای درست برنامه چشم انداز بیست ساله یکی از راههای رسیدن به رشد اقتصادی دانست و تصریح کرد: می توان از برنامه چشم انداز به عنوان  یکی از برنامه های استراتژی خیلی خوب نظام نام برد. که اگر این سند بالادستی درست اجرا می شد می توانستیم به رشد بالای 8 درصدی برسیم؛ اما در 8 سال اخیر به این میزان نرخ رشد نرسیده ایم.

ریشه مشکلات اقتصادی در اثر توطئه داخلی و خارجی نیست
باهنر همچنین در واکنش به اینکه عده ای ریشه این گرانی ها را در اثر توطئه های داخلی و خارجی می دانند، گفت:توطئه یک توهم است. کدام دولتی است در دنیا که رقیب نداشته باشد، دولت ها در دنیا یا دشمن دارند یا رقیب دارند. یا حزبی رقیبشان است یا یک کاندیدای ریاست جمهوری رقیبشان است، اینکه بگویند رقبای ما نمی گذارند ما کار کنیم حرف درستی نیست.

کسی که بگوید رقبا اجازه نمی دهند کار کنم بی عرضه است
دبیرکل جامعه اسلامی منهدسین افزود:  اگر کسی بگوید رقبای من نمی گذارند کار کنم، حتما بی عرضه است.

وی با اشاره به تحریم های اقتصادی غرب برعلیه ایران گفت:  الان بر اقتصاد ما فشارهای تحمیلی بالاست و خود کشورهای غربی این تحریمها را تحریم های فلج کننده نامیده اند ؛ البته آنها در بعد نظامی نمی توانند با ما درگیر شوند بنابراین از بعد اقتصادی به ما فشار می آورند و می خواهند ایران اسلامی را وادار به تسلیم کنند.

آرمان ها و حقوق مسلم ایران قابل گذشت نیست
باهنر با بیان اینکه ایران باید در راه رسیدن به آرمانها و اهداف انقلابی خود مقاومت کند، گفت: ما در برابر این فشارها باید مقاومت کنیم چون بر اساس یکسری اصول و ارزش ها و حقوق مسلم، ملت ایران تلاش هایی را شروع کرده است، که این تلاش ها قابل گذشت نیست.

وی افزود: حالا بعضی ها می خواهند همه مشکلات اقتصادی داخل کشور را  بیندازند گردن تحریم ها. تحریم ها حتما موثر بوده، اما اینکه همه مشکلات اقتصادی ما نتیجه تحریم ها باشد، این طور نیست.

ریشه مشکلات اقتصادی بی تدبیری و بی کفایتی است نه توطئه
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ریشه برخی مشکلات اقتصادی را بی تدبیری دانست و گفت: البته از سویی نیز برخی ها القا می کنند که یک تعدادی از مسئولین عمدا دارند یکسری اقدامات را انجام می دهند که کشور را زمین بزنند. که این هم توهم است. می توانیم بگوییم که بی تدبیری است و تدبیر، درایت، برنامه ریزی و بعضا کفایت نیست و صلاحیت های عمومی در بعضی از مسئولین وجود ندارد؛ اما این که یک عده دست به دست هم داده باشند، مسئول هم باشند و بخواهند کشور را از طریق اقتصادی زمین بزنند، این هم یک توهم است.

منبع: فرادید
bato-adv
bato-adv
bato-adv