bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۲۴۲۲۳

همشهری: صداقت بی‌بی‌سی‎ ‎فارسی‎!‎

در آموزش زبان انگلیسی معمولا استادان معتقدند اگر فارسی فكر كنی و انگلیسی سخن بگویی نمی‌توانی خوب انگلیسی حرف بزنی و حالا این حال‌وهوای این‌روزهای رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از كشور است؛ درست است كه فارسی حرف می‌زنند اما چون انگلیسی و آمریكایی فكر می‌كنند هرچند در ظاهر، شعار آزادی بیان آنها گوش فلك را كر می‌كند اما در عمل و در بسیاری از رویدادها ازجمله همین اجلاس اخیر دست آنها رو می‌شود.

تاریخ انتشار: ۱۸:۰۶ - ۱۱ شهريور ۱۳۹۱

حسین قربانزاده در روزنامه همشهری نوشت: 
در آموزش زبان انگلیسی معمولا استادان معتقدند اگر فارسی فكر كنی و انگلیسی سخن بگویی نمی‌توانی خوب انگلیسی حرف بزنی و حالا این حال‌وهوای این‌روزهای رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از كشور است؛ درست است كه فارسی حرف می‌زنند اما چون انگلیسی و آمریكایی فكر می‌كنند هرچند در ظاهر، شعار آزادی بیان آنها گوش فلك را كر می‌كند اما در عمل و در بسیاری از رویدادها ازجمله همین اجلاس اخیر دست آنها رو می‌شود.

صرف‌نظر از رویكرد این رسانه‌ها به این موضوع كه طبیعی است چه قضاوتی در این‌باره دارند و نباید توقع نابجایی از این رسانه‌هایی كه انگلیسی و آمریكایی می‌اندیشند و فارسی حرف می‌زنند داشت اما همین تناقض باعث می‌شود كه دم خروس اعمال سیاست‌های انگلیسی و آمریكایی در این رسانه‌ها به‌رغم قسم حضرت عباس حرفه‌ای‌گری آنها در برخی رویدادها مثل اجلاس اخیر تهران بیرون بزند.

شبكه بی‌بی‌سی فارسی كه در این زمینه ادعای بیشتر و ید طولایی دارد، همواره سعی می‌كند ویتريني كاملا حرفه‌ای از فضای كار رسانه‌ای خود به نمایش بگذارد و به انواع و اقسام ابزارها از پخش خبر منفی علیه خود تا انعكاس نظرات متفاوت مخاطبان و شعارهای فریبنده و... متوسل می‌شود. این رسانه كه اخیرا با راه‌اندازی برنامه‌اي اختصاصی در نقد خود سعی دارد پرستیژ بی‌طرفی و رعایت ارزش‌های خبری را در چشم مخاطب فرو كند و در بسیاری موارد با انتشار برخی اخبار منفی علیه خود تلاش می‌كند آستانه بالای تحمل خود را تظاهر كند، این‌روزها سخت درگیر ممیزی ارزش‌های خبری بود.

رسانه‌ای كه هر رویداد حتی جزئی مرتبط با فارسی‌زبانان از برگزاری نمایشگاه مد لباس در افغانستان تا جزئیات حوادث ایالت بدخشان تاجیكستان را منتشر می‌كند و در برخی موارد بسیاری رویدادهای بین‌المللی مثل مراسم، جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های هنری و... را به‌طور مستقیم پخش می‌كند و حتی برنامه‌های عادی خود را به این دلیل قطع می‌كند (مثلا ساعت‌ها به پخش مراسم عروسی نوه ملكه انگلیس و جزئیات چگونگی طراحی لباس عروس مي‌پردازد) در روزهای گذشته كه بزرگ‌ترین هم‌اندیشی كشورهای جهان بعد از مجمع عمومی سازمان ملل در تهران برگزار شد، به سانسور گسترده اخبار متعدد و متنوع این اجلاس پرداخت و با پخش اخبار كوتاه در این‌باره روی همه مدعیان رعایت اصول حرفه‌ای رسانه‌ها را سفید كرد! 

به‌راستی آیا اجلاس تهران به اندازه یك‌دهم عروسی نوه ملكه انگلیس ارزش خبری نداشت؟ چگونه است كه اگر بان‌كی‌مون كه هیچ، حتی منشی دبیرخانه كمیسیون پناهندگان سازمان ملل متحد در حاشیه نشستی در ماداگاسگار از پرونده هسته‌ای ایران یا زندانیان سیاسی یا... حرفی بزند با تلفن و اسكایپ و... اگر در اعماق اقیانوس اطلس هم باشد، با او مصاحبه می‌شود، اما در نشستی كه ده‌ها رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر و... در پایتخت يك كشور فارسی‌زبان گرد هم می‌آیند، تنها به این نكته بسنده می‌شود كه این اجلاس چندان فایده‌ای در بر ندارد و از سوی دیگر به‌صورت مغلوط و ناقص به سخنان مرسی، رئیس‌جمهور مصر در مورد سوریه اشاره می‌شود و این سؤالات بی‌پاسخ می‌ماند كه مرسی درباره ارسال سلاح به سوریه چه گفت؟ درباره فلسطین و رژیم صهیونیستی چه گفت؟ درباره ساختار سازمان ملل و حق وتو چه گفت؟ بقیه سران و شركت‌كنندگان هیأت‌های دیپلماتیك از سراسر جهان در این موضوعات چه گفتند؟

اتخاذ این رویكرد یك بام و دو هوا، نتیجه همان اندیشه انگلیسی و بیان فارسی است كه در صدر این نوشتار به آن اشاره شد و با این اوصاف وقتی مخاطب ادعاهایی درباره صداقت و بی‌طرفی این رسانه می‌شنود، گفتن این عبارت بجاست كه:... خود پیداست از زانوی تو!

زهرا
Seychelles
۱۵:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۲
من قبلا طرفدار بی بی سی بودم اما اخیرا که بیشتر به شبکه توجه می کنم و رفتار و حرف ها و عقایده مخاطبان این شبکه را آنالیز کردم به این نتیجه رسیدم که واقعا نمیشه به این شبکه اعتماد کرد و یه نفرت خاصی نسبت به آن پیدا کردم! مخاطبان آن دچار یه عناد و کینه ای شدند که متاسفانه زندگی را دشوار کرده است برایشان...
mohsem
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۲
بدون اینکه بخواهم از بی بی سی دفاع کنم عرض میکنم اگر شما واقعا طرفدار حق و حق گویی هستید نقدی هم بر عملکرد صدا و سیما در تحریف عجیب و غریب سخنان مرسی بنویسید. تا زمانی که افراد و گروهها تنها کاستیهای دیگران را ببینند و به معایب خود و اطرافیانشان توجهی نکنند هیچ چیز درست نمیشود. اینقدر ژست صداقت و اخلاق مداری نگیرید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۲
تلاش مزبوحانه بی بی سی فارسی مدتهاست نخ نما شده و با کمترین فهم سیاسی میتوان به جانبدارانه بودن آن پی برد . ولی شما بفرمایید امروز کدام رسانه جانبداری نمیکند!!! متاسفانه بشر با اینهمه ابزار و رسانه های گوناگون حتی آنطوری که در گذشته از همسایه دیوار به دیوار خود مطلع بود این روزها نیست!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۲
نه پس پیداست از زانوی تو
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۲
خوب بی طرف نیست، که چی؟ شما که میگید مخاطب نداره و همه هم میدونن که بی طرف نیست، دیگه برای چی سه ساعت وقت گذاشتی این مطلب رو نوشتی؟؟؟
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
معلومه که نویسنده محترم 24 ساعت پای این رسانه خبیث عمر میگذارند!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
حالا یکی ندونه فکر میکنه صدا و سیما آخر بیطرفیه.کافیه یک نفر در آمریکا یک حرفی از سر نارضایتی علیه دولت آمریکا بزنه.انواع و اقسام مصاحبه ها باش میشه.حداقل اینه که صدا و سیما در همه جای دنیا گزارشگر داره.به بی بی سی فارسی اجازه میدادن گزارشگر بفرسته ببینیم چی میشه.
ناشناس
Seychelles
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۲
حرف شما درست صدا و سیما بی طرف نیست اما آیا بی بی سی بی طرف است؟؟!! در ضمن صدا و سیما همه جا خبرنگار ندارد!
محمد حسین
United States of America
۰۱:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۲
البته به نظرم این نقد به بی بی سی وارد است اما با تأسف باید گفت اقبال امثال بی بی سی فارسی در میان ایرانیان داخل، در شرایطی که خبرنگار هم در ایران ندارد نه تنها انکار ناشدنی است، بلکه نشان از عدم اعتماد حداقل بخشی از مردم به صداقت رسانه های رسمی دارد و سخت ناخوب است
امیر
Malaysia
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۲
دقیقا همینطوره. رادیو فردا هم در یک گالری عکس به نام "ورود نمایندگان عدم تعهد..." زیر عکس ورود سلطان قابوس عمان نوشته بود "ورود یوسف بن علی مشاور در امور خارجی عمان". من برایشان ایمیلی ارسال کردم و این "اشتباه" رو گوشزد کردم اما هنوز اصلاح نشده.