bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۲۷۹۴۰

نمی‌دانند ما را به کجا می‌برند!

«مجموع این مباحث این مسئله را روشن می کند که مدیریت، مدیریت کارایی نیست. یعنی چه وزارت اقتصاد و چه بانک مرکزی دقیقا نمی دانند ما را به کجا می برند. این دو نهاد ما را در ورطه امواج اقتصادی ناشی از بازیگری ارز قرار دادند و امکان غرق شدن کشتی وجود دارد و البته امکان به سلامت رسیدن آن هم وجود دارد و این به معنای ضعف مدیریت است.»

تاریخ انتشار: ۱۳:۳۴ - ۱۰ مهر ۱۳۹۱

فرارو- یک نماینده مجلس گفت: «مجموع این مباحث این مسئله را روشن می کند که مدیریت، مدیریت کارایی نیست. یعنی چه وزارت اقتصاد و چه بانک مرکزی دقیقا نمی دانند ما را به کجا می برند. این دو نهاد ما را در ورطه امواج اقتصادی ناشی از بازیگری ارز قرار دادند و امکان غرق شدن کشتی وجود دارد و البته امکان به سلامت رسیدن آن هم وجود دارد و این به معنای ضعف مدیریت است.»

قیمت دلار امروز دوشنبه در بازار آزاد تهران به 3230 تومان رسید. این در حالی است که نرخ دلار در مرکز مبادلات 2672 تومان اعلام شده است. با توجه به قيمتي كه براي دلار در امروز اعلام شده نرخ آن از روز چهارم مهرماه كه مركز مبادلات ارزي آغاز به كار كرده است بيش از 300 تومان افزايش داشته است كه بيشترين افزايش طي اين مدت مربوط به امروز است.

از سوی دیگر پس از صحبت های دیروز نادران مبنی بر اینکه دولت تعمدا بازار ارز را آشفته نگاه داشته است؛ امروز سخنگوی طرح مبادلات ارزی تاکید کرد: اتاق ارزی را برای کمک هرچه بیشتر به تجار و واردکنندگان در تامین مایحتاج مورد نیاز کشور راه‌اندازی کرده‌ایم و هدف جبران کسری بودجه نداریم.

ایرج ندیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با فرارو گفت: «گران شدن یک کالا یا خدمت باید دلیل داشته باشد. ما باید دلایل گران شدن ارز را جستجو کنیم.»

وی ادامه داد: «برخی می گویند در این رابطه سه گانه تقنین، مدیریت و نظارت مطرح است. به عبارت دیگر این افراد معتقدند در گران شدن ارز یکی از این سه مورد مشکل دارد. یعنی یا سیاست ها مشکل دارد یا مدیریت دارای ضعف است و یا نظارت کار خود را به خوبی انجام نمی دهد.»

نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس اظهار کرد: «در رابطه با اتاق مبادلات ارزی دولت عنوان کرده ارز را در این مرکز با نرخ دو درصد زیر قیمت بازار ارائه می کند. معنای این حرف این است که در مسئله نرخ ارز، بازار به رسمیت شناخته شده است و نه سیاست ها. یعنی سیاست گذار دولت و بانک مرکزی نیستند؛ بلکه بازار تعیین کننده نرخ ارز است.»

وی تصریح کرد: «بنابراین معنای این حرف این است که دولت تنها می خواهد ارز بفروشد. لذا در مسئله نرخ ارز باید این سوال را پرسید که دولت بازیگر و مداخله گر است یا تماشگر و مقلد است.»

وی ادامه داد: «اگر دولت، بازیگر باشد باید از طریق صرافی ها عمل کند. یعنی به صرافی هایی که مجوز دارند خط دهد که چطور عمل کنند. اگر تماشاگر است و نگاه می کند که در بازار چه اتفاقی می افتد که همان عمل را به منفعت خود انجام می دهد.»

ندیمی گفت: «مسئله دیگر که وجود دارد این است که برخی سوال می کنند دولت از این کار چه نتیجه ای می خواهد بگیرد؟ در این رابطه دو سه بحث وجود دارد. عده ای می گویند دولت ارز را هم مانند نفت یک کالا می بیند. یعنی اگر نفت فروخته و ارز دریافت کرده، این ارز در واقع همان کار متبلور است.»

وی ادامه داد: «به تعبیر دیگر دولت معتقد است فروش ارز مانند فروش نفت است و دولت که نمی تواند نفت را حراج کند. لذا دولت معتقد است نباید اجازه دهد درآمد حاصل از ارز یا همان نفت متبلور در خدمت اشخاص باشد. بنابراین این افراد معتقدند دولت از این جهت که ثروت ارز ناشی از فروش نفت را به دست سوداگران ندهد این سیاست را در پیش گرفته است.»

وی خاطرنشان کرد: «اینجا دو مطلب وجود دارد. اول اینکه آیا واقعا ارز و اقتصاد ایران به هم وابسته هستند یا خیر؟ اگر وابسته است و بازار ایران حدود شصت تا هشتاد میلیارد دلار به صورت رسمی و بیست تا سی میلیارد دلار به صورت غیررسمی چه در کالای واسطه ای و چه در کالای سرمایه ای و حتی کالای مصرفی به دلار وابسته است؛ آیا نباید سیاستی انتخاب کرد که بر اساس آن کالا ارزانتر به دست مردم برسد. آیا دولت حق دارد رفتاری داشته باشد که آن رفتار موجب گرانی کالا شود؟»

وی تصریح کرد: «لذا ما می توانیم بگوییم اقتصاد ایران اصلا متاثر از نفت نیست و اگر هست روش کنونی موجب گران تر  شدن کالا می شود که این امر این نگرانی را در پی دارد که مردم در رابطه با موضوع خرید و زندگی دچار مشکل شوند.»

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: «البته دولت در این رابطه توجیهی می آورد و آن پر رونق شدن صادرات است. دولت می گوید وقتی ارز به قیمت واقعی برسد، صادرات توجیه پیدا می کند.»

وی افزود: «اما در اینجا این سوال مطرح می شود که آیا واقعا این صادرات در مجموع به نفع اقتصاد ایران است؟ اگر به نفع اقتصاد ایران است، گرانی ناشی از کمبود را چگونه توجیه می کنیم؟ یعنی وقتی کالا به اندازه کافی تولید نشود و یا بخشی از این تولید در راستای صادرات از کشور خارج شود، دولت گرانی و کمبود را چگونه مدیریت می کند؟»

وی تاکید کرد: «لذا مجموع این مباحث این مسئله را روشن می کند که مدیریت، مدیریت کارایی نیست. یعنی چه وزارت اقتصاد و چه بانک مرکزی دقیقا نمی دانند ما را به کجا می برند. این دو نهاد ما را در ورطه امواج اقتصادی ناشی از بازیگری ارز قرار دادند و امکان غرق شدن کشتی وجود دارد و البته امکان به سلامت رسیدن آن هم وجود دارد و این به معنای ضعف مدیریت است.»

این نماینده مجلس درباره صحبت هایی مبنی بر تعمد دولت در آشفته نگاه داشتن بازار ارز گفت: «ما از دولت سوال می کنیم که درآمد مازاد را برای چه می خواهد؟ اگر ما یک حساب واحد ارزی داشته باشیم و همه پول ها به یک حساب برود و بر آن کنترل صورت بگیرد ما می توانیم به این سوال پاسخ دهیم. به همین دلیل ما یک طرح دو فوریتی آماده کردیم راجع به اینکه هر درآمد ارزی باید به یک حساب برود.»

وی ادامه داد: «سوال ما از رئیس بانک مرکزی این است که درآمد حاصل از فروش ارز با قیمت بیش از نرخ مرجع (1226 تومان) کجا صرف می شود؟ آیا صرف پروژه های عمرانی می شود، صرف حقوق و دستمزد می شود، صرف یارانه ها می شود یا در حسابی نگاه داشته می شود؟ این پول کجا صرف می شود؟»

وی افزود: «اگر به این سوال پاسخ روشنی بدهند و عنوان کنند اجازه های قانونی کاری که انجام می دهند چیست؛ بسیاری از آن اتهامات رفع می شود؛ اما اگر پاسخ ندهند، آن اتهامات تقویت می شود. بنابراین راه پاسخ به شبهات این نیست که بگویند نه. بلکه باید بگویند کجا مصرف می شود.»

وی تاکید کرد: «لذا بانک مرکزی باید به این سوالات پاسخ دهد. 1- تاکنون چه میزان درآمد حاصل شده است؟ 2- این درآمدها به کدام حساب واریز شده است؟ 3- محل هزینه این درآمد چیست؟»

ندیمی گفت: «ما در این رابطه یک طرح دو فورتی دیگر آماده کردیم که به جای رئیس کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد باید مسئول این موضوع شود تا پاسخگو باشد. مشکل این است که نه وزیر اقتصاد و نه رئیس بانک مرکزی به جزئیات پاسخی نمی دهند. جواب آنها کلی است که این جواب مردم را اقناع نمی کند. اینها چون شفاف نیستند مردم احساس کم صداقتی می کنند.»

وی در توضیح طرح های مجلس در ارتباط با مسئله ارز گفت: «ما پیش از آنکه آقایان را به مجلس فرا بخوانیم حداقل دو طرح ارزی را یک شنبه تا چهارشنبه آینده مطرح خواهیم کرد.»

وی ادامه داد: «یک طرح این است که صاحب موضوع مشخص شود. مثلا تبصره ذیل ماده 89 قانون برنامه را اصلاح می کنیم و عنوان می کنیم وزیر اقتصاد جانشین رئیس کل بانک مرکزی و رئیس شورای پول و اعتبار می شود تا به مجلس نگوید این مسئله در حوزه مسئولیت من نیست و به من ارتباطی ندارد.»

وی افزود: «ما ایشان را مسئول می کنیم چرا که حوزه نظارت بر وزیر آسان تر است. دومین طرح نیز همانطور که عرض کردم این است که تمامی درآمدهای ارزی به یک حساب واریز شود تا در این شرایط بتوانیم نظارت خود را اعمال کنیم.»

هموطن
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
نماينده مجلس از هيچ چيز خبر ندارد !؟ تازه ميخواهند در هفته اينده طرح دو فوريتى به مجلس ببرنند !! واقعيت اين است كه مديريت ارز و اقتصاد مملكت از دستشان خارج شده است !؟ در حقيقت الان بيشتر وزرا كه با مسله اقتصاد درگير هستند بايد يا خودشان استعفاع دهند يا در مجلس فرا خوانده شوند و جوابگو باشند .
خدایا چرا ما
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
خوب میدونن پدر جان شماها همچین یه جورائی خواب تشریف دارین یا خودتونو به خواب زدین وگر نه حضرات خوب میدونن با مملکت و اقتصاد و پولش چیکار میکنن اینکه کی از خواب پاشین الله و اعلم فقط امیدوارم دیر پا نشین این حق ماست و ما لایق همین هستیم از ماست که بر ماست فرارو میخوای چاپ کنی، نکنی، سانسور کنی، ادیت کنی، به حال ما سوختگان هیچ فرقی نمیکنه آنچه به جائی نمیرسد فریاد است مهم اینکه گفتم شاید خدا بشنود.
ناشناس
United Arab Emirates
۲۱:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
يكي از عوامل بدبختي ما جهان سومي ها اينه كه همه جيز رو تقصير بقيه و خودشون رو كاملا" بيكناه ميدونيم
و هميشه با خودمون غرغر ميكنيم و به زمان و زمين بد و بيراه ميكيم
اما........
دست بوس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
ما از نمایندگان محترم مجلس که بطور دقیق اوضاع را زیر نظر دارند و با تاخیر ده ماهه واکنش نشان می دهند سپاسگزاریم
ناشناس
Hong Kong
۲۱:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
فقط مدیریت جهانی میکنیم مدیریتهای کوچک نمی کنیم
انتشار یافته: ۲۳
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
آی نماینده های ملت اگر مسئولی توان اداره حوزه مدیریت خود را نداشته باشد در آنصورت وظیفه شما چیست؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
از این مجلس واین مسئولین انتظاری نیست فقط خدا بداد این ملت مظلوم برسد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
هدف غرب از تحریم ها فلج کردن اقتصاد ایران بوده و هست ولی مقامات به جای چاره گفتند آنقدر قطعنامه بدهید تا .... یا این قطعنامه ها کاغذ پاره است یا انها ما را رو به قبله نمیکند و... حالا عوارض بروز کرده و پایانی هم ندارد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
طرح اول کلا بی فایده ست و برای طرح دوم هم خیلی دیر شده، باید قبل این سالها که 700 میلیارد دلار دود شد این طرح رو میدادن
ناشناس
Germany
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
نه بابا. مدیریت کارا نیست؟ عجب؟ آقای "معجزه هزاره سوم" که می گفتند همه چیز روبراه است.
ناشناس
United States of America
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
پس شماها چکاره اید اونجا؟
موحدی
Germany
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
ما همه جای دنیا دیدیم دولتها تلاششون اینه که با تدبیر وهمفکری امور کشور رو از جمله اقتصاد که مهمترین هم هست رو سروسامون بدهندتا مردم بتونند راحت زندگی کنند واین افتخار ایجاد رفاه برای مردم وعزت برای کشورو نصیب خودشون بکنند.تازه حزب های رقیب سنگ اندازی میکنند ودولت تازه باید هم اونارو قانع کنه وهم امور را عالی پیش ببره.ولی در این دولت به دلایلی که همه میدانیم همه احزاب ونهادها ومجلس جمع شدند با هم تا این دولت تصمیم درست رو بگیره وکشور ومردم دچار مشکل نشوندبازهم دولت مقاومت میکنه و سعی در پیش بردن اهدافش داره.اهدافی که از قرار معلوم در تضاد با منافع وسفره وزندگی با آرامش مردمه.
نماینده محترم فرمودند آنها نمی دانند مارا به کجا میبرند.اشتباه میکنید آنها خوب میدانندشما ومردم را به کجا میبرند.
مهرداد
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
با سلام
در صورت امکان منتشر نمایید

روزگار غریبی است !!!
http://sowmesaranews.ir/news/10422
ناشناس
Germany
۱۵:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
اگر مجلس همان موقع به استیضاح وزیر اقتصاد رای می دادن و اقای لاریجانی یه فرصت دیگه برای خرابکاری به ایشون نمی داد شاید شاید به اینجا نمی کشید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
بدبختها هنوز نفهمیدند که این دولت آمده تا کار را تمام کند! دقیقا جمله احمدی نژاد: میخواهیم در این دولت به گونه ای کار کنیم تا برای دولت بعد کاری !؟ نماند!!!!
غعغتر
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
به ملکوت اعلا می برند . خود کرده را تدبیر نیست .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
مسافرین محترم لطفا کمربندهای خود را ببندید! وارد یک چاله هوایی میشویم!
ناشناس
Belgium
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
شوووورش در اوردند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
اینها سو مدیریت ندارند خوب میدانند چه میخواهند وچه میکنند. اوضا ع را هم خوب درجهت خواسته های خود مدیریت میکنند همانطور که اقای نادران در مجلس گفته اینها مغرضند.
ناشناس
Taiwan (Province of China)
۱۸:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
شما چه جور نماینده ملتی که نمیدونی کجامیبرنمون
دمت گرم
مهسا
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
برنامه آینده جراید ایران
بزودی دلار مرز 10000 تومان را هم در می نوردد
محسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
دعوای دولت ومجلس به ما مردم بیچاره چه ربطی داره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
این آقایان هنوز نمیدانند که ارز کالا نیست و همواره تکرار میکنند که چرا ارز گران میشود.همه ارزهای رایج و معتبر دنیا ارزشی تقریبا ثابت نسبت به دلار دارند و در واقع این ارزش ریال بی زبان ماست که به یمن مدیریت دولت فخیمه احمدی نژاد هر روز سقوط میکند و ملت را نسبت به آینده نگرانتر میکند.