bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۳۲۷۴۵

وزیر مصری استعفا داد؛ وزیر ایرانی وعده پیگیری

وزیر حمل و نقل و رئیس راه آهن مصر در پی برخورد اتوبوس دانش آموزان مصری با یک قطار که منجر به مرگ ۴۷ دانش آموز شد از سمت خود استعفا دادند و بلافاصله مورد بازجویی قرار گرفتند اما مسئولان کشورمان در حادثه‌ای مشابه و با وجود جریحه‌دار شدن فکار عمومی نشان دادند اهل استعفا نیستند و تنها وعده پیگیری می‎دهند.

تاریخ انتشار: ۱۱:۲۵ - ۲۹ آبان ۱۳۹۱
وزیر حمل و نقل و رئیس راه آهن مصر در پی برخورد اتوبوس دانش آموزان مصری با یک قطار که منجر به مرگ ۴۷ دانش آموز شد از سمت خود استعفا دادند و بلافاصله مورد بازجویی قرار گرفتند اما مسئولان کشورمان در حادثه‌ای مشابه و با وجود جریحه‌دار شدن فکار عمومی نشان دادند اهل استعفا نیستند و تنها وعده پیگیری می‎دهند.

به گزارش مهر، ساعت هشت صبح روز شنبه ۱۷ نوامبر مصادف با ۲۷ آبان ماه اخباری روی خروجی خبرگزاری ها قرار گرفت که یک اتوبوس حامل دانش آموزان مصری در جنوب قاهره پس از برخورد با یک قطار واژگون شده و ۴۷ دانش آموز جان خود را از دست می دهند. منابع خبری سن این دانش آموزان را ۴ تا ۶ سال اعلام کرده اند که برای یک گردش علمی از مدرسه خارج شده بودند.

واکنش وزیر حمل و نقل مصر
از این روز و پس از منتشر شدن این خبر دردناک، رییس راه آهن مصر از سمت خود استعفا و «محمد رشاد المتینی» وزیر حمل و نقل مصر پس از به عهده گرفتن تمام مسئولیت این حادثه نیز از سمت خود استعفا داد.

محمد مرسی رئیس جمهوری مصری در سخنانی کوتاه ضمن پذیرفتن استعفای وزیر حمل و نقل این کشور به رییس دادگستری مصر دستور داد تا مسببان این حادثه هر چه سریعتر معرفی و تاوان حادثه دیدگان پرداخت شود.

پس از این حادثه نخست وزیر مصر از حادثه دیدگان در بیمارستان بازدید کرد و دستور داد تا به هر یک از خانواده هایی که فرزندانشان را در این حادثه از دست داده اند، مبلغ یک هزار دلار پرداخت شود.

همچنین پس از این رخداد ناگوار مردم و بستگان این حادثه دیدگان در اعتراض به این اتفاق تظاهرات کرده و خواستار استعفای نخست وزیر شده اند.

نمونه ای مشابه از اتفاق ناگوار در ایران:
اواخر مهرماه سال جاری بود که خبری دردناک تمام کشور را فرا گرفت؛ اتوبوس حامل دانش آموزان دختر راهیان نور که در مسیر بازگشت بود در جاده لردگان- دهدز واژگون شد و ۲۲ دانش آموز و ۴ همراه آنها در این حادثه جان خود را از دست دادند.

رییس جمهور، رییس مجلس شورای اسلامی، وزیر آموزش و پرورش و برخی دیگر از سیاستمداران در پیام های جداگانه ای ضایعه تأسف بار کشته شدن ۲۶ دانش آموز را تسلیت گفته و خواهان پیگیری مشکلات به وجود آمده و جلوگیری از بروز چنین حوادثی شدند.

واکنش وزیر آموزش و پرورش
حمیدرضا حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش فردای این حادثه دلخراش حاضر به پاسخگویی به خبرنگاران درباره علت این حادثه و دلایل آن نمی شود و پس از گذشت ۱۰ روز به محل حادثه رفته و با بازماندگان دیدار می کند.

در ادامه هم صحبتی از استعفا و مسائل دیگر به میان نیامد.

نمایندگان هم خواستار حذف نقاط حادثه خیز جاده ای شدند
جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم با صدور بیانیه ای ابراز همدردی خود با خانواده های حادثه دیده بروجن و اهالی این شهر را اعلام کرده و تاکید کردند وزارت راه و شهرسازی باید به فوریت نسبت به حذف نقاط حادثه خیز در مسیر تردد کاروان های راهیان نور اقدام کند.

آنها همچینن از آموزش و پرورش خواستند به فوریت دستورالعمل های خود را در جهت حفظ ایمنی هر چه افزون تر دانش آموزان بازنگری کند و تمهیدات لازم برای جلوگیری از وقوع چنین حوادثی اتخاذ کند.

در مجموع بهارستان نشینان هم واکنشی چندان قاطعی به این موضوع نشان ندادند و فقط خواستار حذف نقاط حادثه خیز در مسیر تردد کاروان های راهیان نور شدند. حال آنکه برخورد قاطع تر می توانست احضار وزیر راه و شهرسازی به مجلس و تحت فشار قرار دادن او برای پاسخگویی به این حادثه باشد.

زیرا مشکلات فنی اتوبوس و جاده از علل اصلی بروز این حادثه دردناک بوده است. البته در مورد وزیر آموزش و پرورش هم چنین عکس العملی نشلن داده شد و فقط بازنگری دستورالعمل اعزام دانش آموزان به اردوهای راهیان نور مطرح شد.

واکنش وزیر راه و شهرسازی: اعزام کارشناسان رسمی تصادفات وزارت راه و شهرسازی به محل تصادف
علی نیکزاد وزیر راه و شهرسازی که حتی حاضر نشد به محل حادثه رفته و جاده ای که منجر به مرگ ۲۶ دانش آموز کشورمان شده را از نزدیک مشاهده کند، ضمن ابراز همدردی با خانواده های داغدیده خواستار اعزام کارشناسان رسمی تصادف برای بررسی علت حادثه شد.

انداختن توپ در زمین یکدیگر
حوادث اتوبوس دانش آموزان مصری با دانش آموزان بروجنی از منظرهایی به هم نزدیک بود و در هر ۲ حادثه تصمیمات جداگانه ای اتخاذ شد که دلمان را به درد آورد.

دریافت استعفای وزیر حمل و نقل مصر و رئیس راه آهن این کشور این سوال را در ذهن تداعی می کند که چرا هیچکس مسوولیت حادثه دانش آموزان بروجنی را نپذیرفت؟ از سوی دیگر تمامی سازمانهای مرتبط با حادثه تصادف دانش آموزان، در مصاحبه هایشان انجام کارهای خود را بدون نقص ارزیابی کرده و فقط به پیگیری بروز حادثه و جلوگیری از حوادث احتمالی آینده بسنده می کنند.

تجربه تکرار حوادث تلخ و مرگبار به ما نشان داده که قطع به یقین با بروز مجدد چنین اتفاقاتی باز هم برخوردهای قاطعانا صورت نخواهد گرفت و فقط پس از بروز حادثه، به گفتن تسلیت و پیگیری مسببان حوادث قناعت خواهد شد. 
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۹
ما ایرانی ها همه چیزمان شبیه همه چیزمان است!
ناشناس
Finland
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۹
هنوز به 46 نفر نرسیده 20 نفر دیگه مونده تا اقایان به استعفا فکرکنند.
دکتر
Finland
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۹
ببین عزیزم در ایران عشق به خدمت به مردم و تکلیف نمیذاره استعفا بدهند.....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۹
پيشنهاد ميكنم كشته شدن دانش آموزان بروجني را هم بندازيم گردن وزير حمل و نقل مصر!!اينطوري حداقل كسي هست كه بتونيم ازش سوال بپرسيم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۹
استعفا دادن جسارت میخواهد که وزرای ایرانی فاقد آنند! وزرای ایرانی فکر می کنند نعوذوبالله معصومند و اشتباه نمی کنند و نکردهاند و اگر هم مشکلی هست مقصر دیگرانند و نه ایشان!!!!!!
انتشار یافته: ۷
ناشناس
Australia
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۹
فرهنگ استعفا و عذر خواهي از مردم در بين وزرا و مسئولين ما وجود ندارد؟!!!پست و مقام بسيار شيرين تر از اين است كه با يك همچون حوادثي آنرا ترك كنند؟!!
ناشناس
Germany
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۹
من تا بحال جایی نخوانده ام یا نشنیده ام که مسئولی در کشور ما استعفاء دهد.در هر صورت باید همه از این تیتر خبری درس بگیریم مقایسه بجایی بود.
استعفاء بجای توجیه.
bato-adv
bato-adv