bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۳۴۱۲۶

پیشی‌گرفتن قاچاق موبایل از واردات قانونی

ريیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی، تصویری و موبایل گفت: قاچاق تلفن همراه به دلیل حجم کوچک، تعرفه بالای گمرکی، نوسان دلار و سوددهی بالا بسیار زیاد است.

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۱ - ۱۴ آذر ۱۳۹۱
ريیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی، تصویری و موبایل گفت: قاچاق تلفن همراه به دلیل حجم کوچک، تعرفه بالای گمرکی، نوسان دلار و سوددهی بالا بسیار زیاد است.

ابراهیم درستی در گفت‌و‌گو با ایسنا، اظهار کرد: حجم بسیار بالایی از تلفن‌هاي همراه موجود در کشور به صورت قاچاق وارد شده‌اند.

وی افزود: در ایران تولید تلفن همراه به دلیل عقب بودن از علم روز دنیا که وابسته به آموزش‌هاي دانشگاهی و ساختار منظم است، ناموفق ماند. این در حالی است که تلفن همراه محبوب‌ترین کالای ارتباطی است که در دنیای امروز تمام نیازهای انسانی از جمله عکاسی، ارتباط با دیگران و تجارت الکترونیکی را رفع می‌کند.

او ادامه داد: تلفن همراه در سبد کالای خانوار قرار دارد. به طور مثال مي‌توان گفت: در یک خانواده پنج نفره سه تلفن همراه مورد استفاده قرار مي‌گیرد که افراد برای خرید آن برمبنای وضعیت مالی خود هزینه مي‌کنند.

درستی با بیان اینکه رعایت حقوق مصرف‌کننده از اولویت‌هاي اتحادیه است، گفت: تداخل صنفی یکی از معضلات اتحادیه است. به طور مثال تعمیرکاران که تنها جواز تعمیر تلفن همراه را دارند در کنار تعمیر به فروش تلفن همراه نیز مي‌پردازند که با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت و اداره اماکن به دنبال برخورد با این واحدها هستیم.

وی همچنین افزود: از شرکت‌هاي وارد کننده خواسته‌ایم که حداقل سود را برای خود در نظر بگیرند. در این افزایش قیمت‌ها فروشندگان هیچ افزایش سودی برای خود در نظر نگرفته بودند.

در گرانی‌ها مغازه دارها هم با قیمت گران محصولات را خریداری مي‌کردند.

او در پایان گفت: در جلسه‌اي که با وزیر داشتیم از ایشان به دلیل اینکه تلفن همراه یک نیاز تلقی مي‌شود خواستیم تا تلفن همراه را از لیست اجناس لوکس خارج کنند که ایشان پذیرفتند.