bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۳۴۷۰۶
دکتر علی قنبری در گفتگو با فرارو تحلیل می‌کند:

بلای "ناکارآمدی"

در طول هفت سال تصدی گری دولت بسیاری از سیاست های اقتصادی دولت به دلایل مختلف کارآمدی لازم را نداشته اند. برخی نیمه تمام رها شده و برخی پیاپی تغییر کرده اند. کارشناسان عمده دلیل این وضعیت را سبک مدیریتی رئیس دولت می دانند.

تاریخ انتشار: ۱۰:۵۷ - ۲۰ آذر ۱۳۹۱
فرارو- در طول هفت سال تصدی گری دولت بسیاری از سیاست های اقتصادی دولت به دلایل مختلف کارآمدی لازم را نداشته اند. برخی نیمه تمام رها شده و برخی پیاپی تغییر کرده اند. کارشناسان عمده دلیل این وضعیت را سبک مدیریتی رئیس دولت می دانند.

دکتر علی قنبری استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با فرارو گفت:  « مهمترین مشکل سیاست های اقتصادی آقای احمدی نژاد این است که بر اساس نظریات کارشناسی اقدام نمی کند بلکه بر اساس آزمون و خطا  و شتاب زده تصمیم می گیرد. علاوه بر این دخالت های بی جای دولت در اقتصاد و عدم نگاه واقعی به مسائل اقتصادی از دلایلی هستند که دولت در سیاست های اقتصادی خود توفیق ندارد. در نتیجه این ناکارامدی قیمت ها به شدت افزایش پیدا کرده و تورم به بالای 25 درصد رسیده است. این در حالی است که نرخ بیکاری افزایش و رشد اقتصادی کاهش داشته است.»

وی در خصوص سیاست ها در بخش های مختلف اقتصادی افزود: « در خصوص سیاست ها در بخش اقتصادی، کشاورزی، صنعت و خدمات با سیاست های ناکارآمدی مواجه هستیم. چنانکه در بخش تولید شاهد آن هستیم که دولت به جای حمایت از تولید داخلی عمدتا بحث واردات را مطرح کرده است. امروز با توجه به شرایط جهانی، مشکلات اقتصادی به موضوع نگران کننده ای برای مردم تبدیل شده است.»

قنبری در پاسخ به سوالی در مورد سیاست های دولت در مورد مساله مسکن گفت: « مسکن مهر یکی از تصمیمات عجولانه و ناکارآمد دولت است که متاسفانه منابع مهمی از دولت صرف این پروژه شده است. در حالی که برای انجام این پروژه کارهای کارشناسی کافی به عمل نیامده است. متاسفانه باید گفت که الان افراد بسیاری علیرغم اینکه مدت ها است که ثبت نام کرده اند و اقساط آن را پرداخت کرده اند، هنوز صاحب خانه نشده اند.»

این کارشناس اقتصادی افزود: «این در حالی است که مسکن های ساخت دولت در مناطقی فاقد امکانات اولیه نظیر آب، برق، تلفن، جاده، مراکز بهداشتی، آموزشی و امنیتی احداث شده و به نظر می رسد که این کار بیشتر سیاسی بوده است. به همین دلیل این سیاست نتوانسته مشکلات مردم را در این زمینه حل کند و هم اکنون گلایه مندی های زیادی در سطح جامعه از این سیاست اقتصادی وجود دارد.»

وی در خصوص بازار خودرو و مشکلات مربوط به آن گفت: « سیاست های دولت در مورد خودرو به نحوی بوده است که علاوه بر افزایش قیمت خودرو های داخلی در نتیجه افزایش مواد اولیه، یک فاصله کاذب قیمتی میان کارخانه و بازار ایجاد شده است که تنها مصرف کننده از این وضع متضرر شده است.»

علی قنبری با اشاره به بحث اشتغال و سیاست های مربوط به آن از جانب دولت تصریح کرد: «متاسفانه در این چند ساله عمده سیاست های دولت بر امر واردات بوده و نگاه ویژه ای به امر تولید نشده است. علاوه بر این دولت بخش عمده ای ازدرآمد ها را صرف بنگاه های زود بازده کرده است که بر اساس آمار های ارائه شده از بانک مرکزی 53 درصد این تسهیلات صرف مصارفی غیر ازین شده است.»

این استاد دانشگاه افزود: «متاسفانه میزان اشتغال زایی در این هفت سال بسیار محدود بود و کارخانجات تولیدی عمدتا تعطیل شد و میزان اخراج واحد های تولید امروز به امر نگران کننده ای تبدیل شده است. این در حالی است که بر اساس چشم انداز بیست ساله قرار بود نرخ بیکاری به زیر 8 درصد کاهش پیدا کند اما نرخ بیکاری امروز به میزان 15 درصد افزایش پیدا کرده است.»

وی در خصوص افزایش نرخ ارز گفت: «دولت از ابتدا به غلط با فشار بر قیمت ارز از افزایش آن جلوگیری کرد. در حالی که می بایست به تناسب افزایش تورم در سطح جهانی قیمت آن را افزایش می داد. اما با ظاهر شدن تاثیر تحریم های نفتی دولت نتوانست انتظارات تورمی را برآورده کند و در نتیجه قیمت ارز به شدت بالا رفت و ارزش پول ملی به شدت کاهش یافت.»

قنبری با اشاره به بازار مبادلات ارزی گفت: «دولت در این زمینه به دلیل سیاست های اشتباه نتوانست اعتماد صادرکنندگان را جلب کند. دولت در این زمینه هم سعی دارد تا با تحکم مشکلات را از سر راه بردارد، کاری که در زمینه بهره بانکی انجام داد. در حالی که دولت می بایست بر اساس مکانیزم های بازار، میزان عرضه و تقاضا و توجه به بخش خصوصی و سرمایه گذاری خارجی تصمیمات خود را اجرایی می کرد. عدم توجه دولت به بخش خصوصی و سرمایه گذاری خارجی و تقویت تعاملات خارجی و در مقابل دخالت بیجا در تمام بخش های اقتصادی و وابستگی به درآمد های نفتی وضعیت اقتصادی را به مرحله بحران رسانده است.»

این کارشناس اقتصادی در خصوص افزایش نرخ تورم خاطر نشان کرد: « دولت با پمپاژ نقدینگی در جامعه در طول هفت سال گذشته به شش یا هفت برابر کردن آن میزان نقدینگی را از 60 هزار میلیارد تومان به بیش از 400 هزار میلیارد تومان رسانده است. این در حالی است که دولت در زمینه تولید و اقتصاد ملی و ضعیف عمل کرده است و این یکی از عوامل اصلی افزایش نرخ تورم بوده است. امروز بر اساس نظر کارشناسان نرخ تورم بیش از 40–50 درصد است در حالی که رقمی که دولت اعلام می کند در حدود 25 درصد است.»

یک بازنشسته
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۲
آقای amir! یکی از اقشار مورد نظر شما بازنشستگان هستند. امسال با توجه به تورم اعلامی دولت (23درصد -که تورم واقعی به مراتب بیشتر از آن بود) 15 در صد به دریافتی بازنشستگان اضافه کرد. پارسال 10 درصد، سال قبلش 6 درصد و ... یعنی در 7 سال گذشته همه ساله از قدرت خرید این قشر کم شده است. گرانی های اخیر هم که کمر این قشر را شکسته و آنها را له کرده و کسی هم در فکر آنها نیست. این است داستان رسیدگی به قشر پایین جامعه! خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل. واقعاً اگر انصاف داری بدون توجه به جناح بازی در افکار خود تجدید نظر کن. دعواهای جناحی پدر اقشار پایین جامعه را در آورده.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۱
چندر قاز در یک جیبت میگذارند و چندین برابر آنرا از جیب دیگرت بر میدارند و فکر میکنند مردم ..... هستند و نمی فهمند.
amir
Belgium
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۱
همه تون اصلاح طلبید چون احمدی نژاد به قشر پایین جامعه میرسه همه ناراحتید ونون تون وبریده نمیتونید مرئم وبچاپید
ناشناس
United Arab Emirates
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۲
پس نتیجه میگریم جمعیت اصلاح طلبان زیاده
ناشناس
Finland
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۱
وزرا و مدیران این دولت حتی مورد تایید احمدی نژاد نبودند.
هر وزرا تخانه و سازمانی در این هشت سال حداقل 4 الی 5 رئیس عوض کرده است.
بی ثباتی این دولت معلوم است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۲
شعار اصلی این دولت عدالت گستری! بود واین دولت میخواست مدیریت وریاست هم عادلانه(برای چند ماه هم شده)به همه برسد!!!! وکارمردم برایش مهم نبود
ناشناس
United States of America
۲۲:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
از اول هم مشخص بود که کل هیئت دولت در دولتهای نهم ودهم از عهده اداره یک روستای صد خانواری عاجزند چه رسد به اداره کشور بزرگی مثل ایران عزیز. به نظرم اگر ایشان یک جو انصاف داشته باشد با همه وزرا در اقدامی شجاعانه وخاضعانه بایستی بصورت رسمی از همه ایرانیان در حال وآیندگان بخاطر ضربه فیر قابل جبرانی که در حوزه های مختلف فرهنکی واجتماعی واقتصادی وهمجنین اخلاقی به این کشور عزیز ومردم شریف وارد کرده عذر خواهی کرده واگر واقعا دره ای اعتقاد مذهبی وباور یکتاپرستی دارد بدرگاه خدا زاری و اظهارندامت کند.
انتشار یافته: ۳۶
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
این نا کارآمدی را کع قبلا حدود 8 سال پیش چند نفر هی می گفتند هی می گفتند اما نمایندگان خواب بودند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
این مشکل اقتصادی که از طرف غرب اعمال شده همین میشد فرق نمیکنه که قبلا" چی میگفتند انها هم اگر بودند این خواهد بود..کمی فکر کردن هم خوبه..
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
فرقش تو اینه که اونها نمیذاشتن غرب اینهمه ایران رو تحریم کنه، ضمنا اینهمه نقدینگی رو هم افزایش نمیدادن. ضمنا طرح بنگاه های زودبازده رو هم اجرا نمیکردن. میخوای بازم بشنوی اخوی؟ کمی فکر کردن هم خوبه!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
اینها به شخص کار ندارند با نظام کار دارند اخوی..
ناشناس
United Arab Emirates
۲۳:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
اخوی سهام عدالت و هدفمندی یارانه ها و بنگاه های زود بازده و پول گذاشتن طرح خودتون بود نه دشمن ... همونطور که خودت گفتی یه کمی فکر کردن هم خوبه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۱
ناکارآمدی این دولت ازاول هم مشخص بود وهمه این حرفها توجیه است زمان آقای هاشمی و خاتمی هم این دشمنیها با نظام وجود داشت ولی مدیریت خوب باعث خنثی شدن اهداف دشمنان خارجی نظام شد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۱
خداییش دوران خاتمی و هاشمی دیگه قابلیت تعریف ندارد. حداقل انتقاد که می کنیم منصفانه باشد
رضا
United Arab Emirates
۰۱:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۲
آره بابا همش تقصیر دشمنه که یارانه نقدی دادن، تقصیر دشمنه مسکن مهر رو توی بیابون اجرا کردن(قبلاً توی شهر با 20 میلیون می تونستی یم اپارتمان 75 متری نوساز بخری، اما حالا شاید بتونی یکی از همون مسکن مهرهای تو بیابون بدون امکانات رو بخری) تقصیر دشمنه که توی صنعت نفت سرمایه گذاری نکردن، تقصیر دشمنه که صنعت و کشاورزی رو خوابوندن بجاش از چین آقازاده ها با رانت وارد کردن. همش تقصیر دشمنه مرگ بر دشمن.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۲
چرا مشكلات زيادي كه ريشه در بي تدبيري دولت داره رو به گردن دشمن خارجي ميندازيد؟
رفتار دولت مخصوصا رئيس دولت در ناپختگي و خود بزرگ بيني و عدم توجه به انتقادها مملكت رو به شرايط بسيار بدي رسونده ولي خوب كو گوش شنوا؟
عزيز
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
با سلام

متاسفانه طرح هاي اقتصادي مختلفي طي اين چند سال به مرحله اجرا درامده استكه بيشتر آنها به سرانجام نرسيده است مانند سهام عدلات ،كارت سفر ،قيمت دلار ،تعطيلي بيشتر كارخانه ها و ... و اين قصه سر بسيار دراز دارد و متاسفانه فقط مردم عادي هستند كه دارند اين وسط فنا مي شوند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۱
مدیریت این دولت نهم ودهم کشورمارا 200 سال ازنظر اقتصادی و...به عقب برد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
برای اینکه سیاست های فرهنگی و خارجیش هم کار نکرد....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
ایشان چرا وقتی مدیرعامل بانک سپه بودند این حرفها را نمیزد؟چون حفظ صندلی از اظهارنظرکارشناسی مهمتر بود!!!!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
عزیزجان اشتباه گرفتی
ناشناس
Germany
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
تا وقتیکه پول نفت دست دولت می آید ما باید شاهد بدبختی بیشتری باشیم
ناشناس
Syrian Arab Republic
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
اين ديگه نهايت بي انصافيه , پول نفت رو كه داره بهتون ميده بشكه اي 100 دلار ميفروشه , نفري 45000 تومن ميذاره سر سفره‌تون . ديگه ناشكري نكنين كه همينم قطع ميكنن .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۱
بجای 45 هزار تومان اگر به صورت غیرمستقیم به تولید کمک میشد به ساخت سد وتولید برق ارزانتر و تجهیزمدارس و بیمارستانها و بیمه نمودن بهتروبیشتر مردم و............. اثرات بیشتری داشت ماهی گرفت راباید یادمردم داد ماهی دادن هنر نیست
ناشناس
United Arab Emirates
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۲
وقتی پول نفت دست دولت باشد بجای اینکه دولت نوکر مردم باشد ،ارباب آنها میشود و هر کاری که دلش خواست انجام میدهد برای مثال از سر لجبازی یک نفر را وزیر سه وزارت خانه می کند
ناشناس
United Arab Emirates
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۲
با افزایش نرخ تورم چند برابر پولی که داد پس گرفت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
مشکل اقتصادی در این زمان همین میشد با این همه فشارهای اقتصادی غرب ...
ناشناس
United Arab Emirates
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
انشاالله خدا شما را عقل بدهد با این اظهار نظر معلوم است که مثل بسیاری سرتان را زیر برف برده اید .احیانا به دلیل منفعتی که برایتان دارد!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
اقتصاد وقتی شکوفا میشه که محاصره اقتصادی نباشی کشور بتواند سرمایه گذاری کنه یا بقیه کشورها سرمایه گذاری کنند پس من با ایشان موافقم مشکل اقتصادی که غربیها برای منافع خودشون برای ایران ایجاد کرده اند باعث این نابسامانی شده
ناشناس
United Arab Emirates
۲۳:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
خب چرا از خودتون نمیپرسین که چرا مثلا غرب به چین یا روسیه یا بلاروس یا عراق یا ونزوئلا یا نیکاراگوئه یا اکراین یا بقیه کشور های مخالف خودش فشار اقتصادی نمیاره و کل دنیا فقط با ما شاخ به شاخ شدن ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۱
درجواب آن عزیزی که فرمودند"بقیه کشورها سرمایه گذاری کنند" درزمان آقای خاتمی خیلی ازشرکتهای خارجی وکشورها درزمینه نفت وگاز سرمایه گذاری خوبی داشتند که درزمان دولت نهم ودهم بدلیل سوءمدیریت ونیز انحصارطلبی برخی انحصارطلبان داخلی فرار کردند و......................
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
این همه مشکل اقتصادی که از طرف غرب اعمال شده همین میشد. فرق نمیکنه که قبلا" چی میگفتند! انها هم اگر بودند همین اوضاع فعلی بود..کمی فکر کردن هم خوبه..
م
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
با حذف سازمان برنامه و بودجه و ساير سازمانهايي مثل شوراي پول واعتبار نتيجه بهتري در اقتصاد نميشه گرفت.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۱
سوءمدیریت دردولت آنقدرمشهود است که صدای اصولگریانی چون لاریجانی ومطهری و... درآمده است .همه چیز رابه پای خارجی ها ننویسیدو این حرفها کهنه شده است ومردم وجوانان خیلی هوش بالایی دارند ومیفهمند وحافظه تاریخی خوبی دارند.
صادق
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
اي بابا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۰
اینکه ایشان می خواهد جهان را مدیریت کند در واقع ایده بسیار خوبی است. زیرا با این نحو عملکرد ایشان در مدت کوتاهی جهان دچار بدبختی و مصیبت ..... می شود و دشمنان و امپریالیسم نابود می شوند و این خود ایده بسیار خوبیست.
bato-adv
bato-adv
bato-adv