bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۳۴۸۱۴
اردشیر سنایی در گفتگو با فرارو تحلیل می‌کند

آیا به "سوریه" حمله می‌شود؟

یک تحلیلگر مسائل بین الملل با اشاره به افزایش گمانه زنی‌ها پیرامون حمله نظامی به سوریه با بهانه استفاده تسلیحات شیمیایی حکومت بشار اسد علیه مخالفان تاکید کرد که بعید است تلاش‌ها برای پایان بخشیدن به بحران سیاسی در سوریه همراه با حمله نظامی گسترده به این کشور به رهبری آمریکا و متحدانش باشد.

تاریخ انتشار: ۱۴:۱۴ - ۲۰ آذر ۱۳۹۱
فرارو- یک تحلیلگر مسائل بین الملل با اشاره به افزایش گمانه زنی‌ها پیرامون حمله نظامی به سوریه با بهانه استفاده تسلیحات شیمیایی حکومت بشار اسد علیه مخالفان تاکید کرد که بعید است تلاش‌ها برای پایان بخشیدن به بحران سیاسی در سوریه همراه با حمله نظامی گسترده به این کشور به رهبری آمریکا و متحدانش باشد. 

اردشیر سنایی استاد دانشگاه، با بیان این مطلب در گفتگو با فرارو گفت: طی هفته‌های اخیر گمانه زنی‌های بسیاری در خصوص احتمال کاربرد حکومت بشار اسد از تسلیحات شیمیایی علیه مخالفان و مردم کشورش مطرح شده است در این میان رسانه‌های غربی و عربی نقش انکار ناپذیری در ایجاد این گمانه زنی‌ها و فضاسازی‌ها داشته‌اند. 

وی افزود: برخی این فضاسازی را شبیه سازی حمله آمریکا و متحدانش به عراق به بهانه در اختیار داشتن سلاح‌های کشتار جمعی می‌دانند؛ آن زمان هم با ایجاد فضاسازی‌های گسترده بین المللی، ائتلاف ضد تروریسم به رهبری ایالات متحده آمریکا شکل گرفت تا این ائتلاف با حمله پیشگیرانه مانع از استفاده صدام حسین از تسلیحات کشتار جمعی علیه مردمش شود. 

این تحلیلگر مسائل بین الملل تصریح کرد: بر این اساس ممکن است این فضای سازی‌ها با هدف آماده سازی افکارعمومی در آمریکا و سایر کشورهای جهان ایجاد شود که اگر حمله نظامی علیه سوریه در دستور نیروهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای قرار گیرد به این دلیل است که از استفاده حکومت بشار اسد از تسلیحات شیمیایی ممانعت شود. 

وی ادامه داد: درباره احتمال استفاده حکومت بشار اسد از تسلیحات شیمیایی علیه مخالفان گفت: به هر حال با توجه به اینکه حکومتی که بیش از دو سال به هر شکل و روشی با استفاده از هرنوع ابزار و ادواتی تلاش کرد که در حکومت بماند و به هیچ وجه قدرت را از دست ندهد بعید نیست که در مرحله آخر دست به آخرین ابزار‌ها هم بزند. 

وی درباره احتمال حمله نظامی به سوریه نیز گفت: با توجه به اینکه بحران سوریه به مرحله حاد و خطرناکی رسیده است و درگیری‌ها در خاک این کشور روز به روز گسترده‌تر می‌شود و ممکن است گسترده آن به بیرون از مرزهای سوریه هم کشیده شود البته نه صرفا توسط حکومت مرکزی سوریه بلکه توسط مخالفان. 

این تحلیلگر مسائل بین الملل افزود: همین امر نیز نگرانی‌های را هم در میان کشورهای منطقه و به طور مشخص همسایگان سوریه و همچنین کشورهای فرامنطقه‌ای و در راس آن آمریکا ایجاد کرده است؛ استقرار مشوک‌های پاتریوت در خاک ترکیه هم در همین راستا ارزیابی شده است.

وی ادامه داد: از زمان بروز ناآرامی‌ها در سوریه هم آمریکا و متحدانش با حمایت از مخالفان حکومت و در اختیار گذاشتن کمک‌های مالی و تسلیحاتی تلاش کردند تا به هر شکل ممکن قائله این بحران را در خاک سوریه ختم کنند و مانع از گسترش این بحران به خارج از مرزهای این کشور شوند تا دستیابی به اهدافشان با حداقل هزینه باشد. 

این استاد دانشگاه تصریح کرد: اما گذشت زمان در سوریه به نفع غرب در حال سپری شدن نیست و از این رو به نظر می‌رسد که اتحاد غربی – عربی علیه سوریه به دنبال فرمول تازه‌ای برای پایان دادن به بحران سیاسی در این کشور است. 

سنایی با تاکید بر اینکه بعید است تلاش‌ها برای پایان بخشیدن به بحران سیاسی در سوریه همراه با حمله نظامی گسترده به این کشور به رهبری آمریکا و متحدانش باشد گفت: با توجه به تجربه کسب شده از حمله به لیبی برای ساقط کردن حکومت معمر قذافی و همچنین از یک سو تبعات احتمالی بین المللی حمله به سوریه و از سوی دیگر حمایت همه جانبه متحدان سوریه از جمله روسیه از این کشور که در ظاهر قصد کوتاه آمدن از مواضع خود هم ندارد، به نظر می‌رسد که هر نوع حمله به سوریه با دشواری‌های بسیاری روبرو است. 

وی افزد: فرمول تازه‌ای که احتمالا غرب در سوریه پیدا خواهد کرد راه میانه‌ای است که برهم زدن توازن قدرت میان حکومت و مخالفان را دنبال می‌کند که پس از برهم خوردن توازن قدرت در سوریه، حمایت‌ها برای پیشروی مخالفان نیز افزایش خواهد یافت. 

این تحلیلگر مسائل بین الملل در خاتمه گفت: در صورتی که مخالفان بتوانند با تغییر توازن قوا در سوریه پیشروی خود تا دمشق را گسترش دهند و با در اختیار گرفتن کمک‌های مالی و تسلیحاتی بیشتر بتوانند دمشق را در کنترل کامل بگیرند دیگر حمله همه جانبه نظامی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای به سوریه محلی از اعراب ندارد.
bato-adv
bato-adv