bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۳۵۷۷۵
کمال اطهاری در گفتگو با فرارو اوضاع بازار اجاره را تحلیل می‌کند

تاب دوش مستاجران!

یک کارشناس بازار مسکن می گوید: «فشار هزینه اجاره مسکن در خانواده های کم درآمد تا 60 درصد میزان درآمد آنها است و این ناکارامدی و عدم توجه واقعی به اقشار کم درآمد علیرغم شعار هایی است که در این مدت از سوی دولت داده شده است.»

تاریخ انتشار: ۱۳:۴۴ - ۲۸ آذر ۱۳۹۱
فرارو-یک کارشناس بازار مسکن می گوید: «فشار هزینه اجاره مسکن در خانواده های کم درآمد تا 60 درصد میزان درآمد آنها است و این ناکارامدی و عدم توجه واقعی به اقشار کم درآمد علیرغم شعار هایی است که در این مدت از سوی دولت داده شده است.»

تاثیر افت شدید رشد اقتصادی بر بازار مسکن، علاوه بر راکد کردن عرضه و تقاضا برای خرید و فروش، موجب افزایش اجاره نشینی شده است. از سوی دیگر برخی از تحلیل ها بر این است که با نزدیک شده به پایان سال برخی از اجاره نشین ها ترجیح می دهند تا پیش از فرا رسیدن خردادماه که در بازار مسکن به شروع فصل نقل و انتقالات موسوم است، خانه مورد نظر خود را پیدا کنند. این دو عامل باعث شده است تا نرخ اجاره بها در بازار مسکن با رشد بی سابقه ای روبرو شود.

در این خصوص کمال اطهاری کارشناس مسکن در گفتگو با فرارو با تاکید بر افزایش اجاره بها از خرداد ماه آتی گفت: « اکنون افزایش نرخ اجاره بیشتر به دلیل مسائل کلان اقتصادی است نه افزایش تقاضا. چرا که بر اساس بررسی های میدانی به دلیل نبود تقاضا جویندگان مسکن استیجاری معتقد هستند که در حال حاضر می توان جستجوی مسکن را از ساعت 10 صبح شروع کرد، در حالی که در تابستان این جستجو را می بایست از ساعت 7 صبح آغاز کرد زیرا در غیر این صورت خانه های مطلوب از دست خواهند رفت.»

کمال اطهاری با اظهار تاسف از گفته های مسئولان وزارت مسکن مبنی بر اعلام تولید مسکن اضافی نسبت به جمعیت گفت: «این یعنی اتلاف منابع در ایران. اتلاف به این معنی که یا مسکن های ساخته شده به دلیل محل ساخت قابل سکونت نیستند و یا به دلیل بالا بودن قیمت تمام شده در توان خریدار نمی باشند. سیاست ساخت این نوع از مسکن نه بر اساس تعادل و توازن اقتصادی بوده است و نه عدالت و رفاه اجتماعی. به همین دلیل اجاره بها در این مدت به شدت بالا رفته است.»

وی با اشاره به فشاری که افزایش هزینه اجاره بها به خانواده ها وارد کرده است افزود: «فشار هزینه اجاره مسکن در خانواده های کم درآمد تا 60 درصد میزان درآمد آنها است و این ناکارامدی و عدم توجه واقعی به اقشار کم درآمد علیرغم شعار هایی است که در این مدت از سوی دولت داده شده است.»

این کارشناس امور مسکن ادامه داد: «سیاست های تعدیل اقتصادی که ذیل بحث هدفندی یارانه ها صورت گرفته است به دلیل سراسیمگی و نسنجیده بودن آن از یک طرف صنعت و مشاغل را با خطر ورشکستگی و بیکاری روبرو کرده است  و از سوی دیگر وجود نرخ بالای تورم همانند دو سنگ آسیاب در حال خرد کردن اکثریت جامعه است.»

اطهاری در پاسخ به این سوال که ثبات بازار ارز و طلا چه تاثیری بر بازار اجاره نشینی داشته است گفت: «در یک شرایط آشفته اقتصادی سیل کلان نقدینگی هر دم از سویی به سوی دیگر می رود. لازمه تجزیه این سیل کلان نقدینگی، سیاست های اقتصادی برای بخش مولد است که به نظر می رسد این دولت فاقد آن باشد. بخش مسکن به دلیل ریالی بودن آن همیشه با یک وقفه زمانی از بازار ارز متاثر می شود.»

وی اضافه کرد: «در صورتی که سیل نقدینگی به سوی بازار مسکن روانه شود، بازار خرید و فروش را مورد تاثیر قرار می دهد نه بخش اجاره بها. چرا که اجاره بها درست انعکاس وضعیت اقتصادی جامعه است. بازار خرید و فروش به دلیل ارتباط با دارایی از نوسانات ارز و طلا تبعیت می کند اما اجاره بها به دلیل مصرفی بودن آن انعکاس ارزش مصرفی مسکن، موجودی آن در بازار تقاضا و ناشایستگی های اقتصادی در این بخش است.»

این کارشناس امور مسکن در خصوص راهکار کاهش اجاره بهاء گفت: «یکی از راه ها، تجدید نظر در طرح جامع مسکن دولت است. در طرح برنامه چهارم توسعه طرحی به تصویب رسید که دولت در اولین اقدام، آن را به کنار نهاد. به طور کلی یک بسته سیاستی بسیار دقیق و همه جانبه به همراه یک وفاق ملی به عنوان شرط اصلی، لازمه تحقق هر تصمیمی است که بخواهد در دستور کار قرار بگیرد.»
برچسب ها: مسکن اجاره اطهاری
ناشناس
United Arab Emirates
۱۴:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۸
آهای حضرات محترم . آقایان مسئول ما مستاجران بیچاره شدیم. حالا اگر شما مسلمانید به فریادمان برسید وگرنه..................نگاهمان و جواب آه مان به روز قیامت در محضر الهی .
سرلشکر
United States of America
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۸
در روستاها فقط این مشکل نیست
انتشار یافته: ۲