bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۳۶۷۰۰
گفتگوی تایم با یکی از رهبران گروه جهادی "جبهةالنصرة" در سوریه

ما آنها را دستگیر کردیم، به صف کردیم و کشتیم...!

این که ایالات متحده این گروه را در فهرست دشمنان خود قرار داده، تنها باعث شده تا جبهةالنصرة برای کسانی که از دیرباز به دیده تردید نگرسته‌اند جذابتر شود. جنگ معمولا غریبه‌ها را بدل به رفقای گرمابه و حمام می‌کند، اما واشنگتن احتمالا جبهةالنصرة را خطرناکتر از آن می‌دانسته که بتوان با آن رفاقت کرد.

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۵ - ۰۷ دی ۱۳۹۱

فرارو- رانیا ابوزید، خبرنگار تایم در سوریه، برای مصاحبه به سراغ یکی از اعضای جبهةالنصرة که به تازگی از سوی ایالات متحده‌ در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار گرفته، رفته است. متن مصاحبه را در زیر می‌خوانید:

ابوعدنان نقاب سیاه به سر دارد و زمانی که لبخند می‌زند سبیل‌های بورش از لای نقاب بیرون می‌زنند. او یک طلبه سی وپنج ساله است و رهبر مذهبی گروه جبهةالنصرة در ناحیه‌ی حلب محسوب می‌شود. از او پرسیدم راجع اینکه آمریکا نام گروهش را در لیست گروه‌های تروریستی قرار داده است، چه فکر می‌کند؟ می‌گوید: "مشکلی نیست. ما غرب و روش‌های سرکوبگرانه‌اش را می‌شناسیم. ما از فضای بسته‌ی حاکم بر شورای امنیت آگاهیم و از دروغ‌های جامعه‌ی بین‌الملل خبر داریم. این‌ها چیز جدیدی نیست. هیچ معنایی برایمان ندارد."

به گزارش سرویس بین‌الملل فرارو به نقل از تایم جبهةالنصرة در روز 11 دسامبر رسما به عنوان یک سازمان تروریستی اعلام شد. دلیل گنجاندن این گروه در لیست سازمان‌های تروریستی، ارتباط آن با القاعده‌ی عراق و "مسئولیتش در نزدیک به ششصد عملیات تروریستی که منجر به کشته و زخمی شدن صدها سوری شده"، اعلام شده است. جبهة‌النصرة تا زمانی که در اواخر ژانویه‌ی 2012 اعلام موجودیت نمود، ناشناخته بود. هر چند که ابوعدنان می‌پذیرد که گروه ماه‌ها پیش از اعلام رسمی موجودیت فعال بوده است. این گروه در ماه‎‌های پس از اعلام موجودیت، بدل به یکی از موثرترین نیروهای ضد بشار اسد شده است و بعضی از متهورانه‌ترین حملات علیه رژیم را به انجام رسانده است.

از این گروه مرموز و مذهبی افراطی اطلاعات چندانی در دست نیست، جز این که رهبر مرموز آن به دنبال به وجود آوردن حکومتی اسلامی است. اما نظم مثال‌زدنی و شهرت جبهةالنصرة در عرصه‌ی نبرد و در میان سایر مبارزان (از جمله مبارزان سکولار) در کنار حملات شجاعانه روز به روز اعتبار بیشتری برایشان به همراه آورده و جوانان زیادی به دنبال عضویت در آن هستند.

جبهةالنصرة از لحاظ ایدئولوژی تفاوتی با سایر گروه‌های اسلامگرای سلفی سوری، همچون احرار الشام و لیوالتوحید ندارد. ابوعدنان می‌گوید: "اما همه مسلمان و سنی هستیم، پس تفاوتی با هم نداریم." اما می‌افزاید تفاوت در نوع مبارزانی است که جبهةالنصرة حاضرست در گروه خود بپذیرد: "ما توجه زیادی به شخصیت مبارز داریم، مسئله‌ی ما کیفیت است، نه کمیت!" سیگاری‌ها اصلا نباید اقدام به عضویت کنند. یک عضو بالقوه باید یک دوره‌ی ده روزه‎‌ی آموزش‌های مذهبی را بگذراند "تا فهمش از دین، اخلاقش و پیشینه‌اش ارزیابی شود." پس از آن یک دوره‌ی پانزده تا بیست روزه‌ی آموزش‌های نظامی نیز باید گذرانده شود.

این که ایالات متحده این گروه را در فهرست دشمنان خود قرار داده، تنها باعث شده تا جبهةالنصرة برای کسانی که از دیرباز به دیده تردید نگرسته‌اند جذابتر شود. جنگ معمولا غریبه‌ها را بدل به رفقای گرمابه و گلستان می‌کند، اما واشنگتن احتمالا جبهةالنصرة را خطرناکتر از آن می‌دانسته که بتوان با آن رفاقت کرد. مشکل اینجاست که بخش عمده‌ای از مخالفین سوری خلاف این فکر می‌کنند.

مقدمات انجام مصاحبه با ابوعدنان، که عضویتش در این سازمان از سوی چندین منبع جهادی سوری مورد تایید قرار گرفته، هفته‌ها زمان برد. پیشتر یک بار قرار مصاحبه‌مان به دلایل امنیتی و هدف قرار گرفتن خودروی حامل وی از سوی یک جنگنده‌ی حکومتی لغو شده بود. او و همکارانش آن حمله را یک تلاش برای ترور می‌دانند، و باور دارند که موقعیتشان از طریق یک ردیاب که به اتومبیلشان چسبانده شده بود کشف شده بوده است.

مصاحبه در شهری در شمال سوریه، واقع در حومه‌ی حلب انجام شد. نه چشم بند به من زده شد و نه مورد تفتیش بدنی قرار گرفتم. در یک پست مرزی در شمال سوریه به دنبالم آمدند و بعد از پانزده دقیقه رانندگی در میانه‌ی یک جاده جلوی یک وانت سیاه رنگ توقف کردیم. سه مرد، از جمله ابوعدنان داخل وانت بودند، که با دیدن ما به آرامی به سمت خودرویی که داخلش بودم آمدند و در صندلی عقب نشستند . تا زمانی که بعدتر خودم از او نپرسیدم خود را معرفی نکرد.

به راه افتادیم تا به یک اتاق بتنی کوچک رسیدیم. در میان جعبه‌های شیر با انقضای طولانی و پتوها و لباس‌های زمستانی که قرار بود به زودی تقسیم شوند، نشستیم. میزبان ما، راننده، سعی کرد تا یک بخاری گازی را به کار بیاندازد، اما گاز قطع بود.

ابوعدنان گفت: "آمریکا ما را تروریست نامیده چون تاکتیک‌های نشانه‌های از القاعده‌ی عراق در خود دارد، مثلا مواد منفجره‌ای که به کار می‌بریم و بمب‌های داخل خودرو. ما مثل القاعده‌ی عراق نیستیم، ربطی به آن‌ها نداریم."

اگر هدف از قرار دادن جبهةالنصرة در لیست گروه‌های تروریستی منزوی کردن آن بوده باشد، عملا عکس آن رخ داده است و جایگاه و اعتبار این گروه نزد برخی سوری‌ها بالاتر رفته است. برای نمونه اعتراضات سراسری در سوریه، در 14 دسامبر، شعار "تنها تروریست در سوریه اسد است" به این نامگذاری واکنش نشان دادند. چندین گروه مخالف اسد این عمل آمریکا را محکوم کرده‌اند.

ابوعدنان، همچون برخی دیگر از اعضای گروه‌های مخالف حکومت، معتقد است اعلام این گروه به عنوان گروهی تروریستی نشان می‌دهد که عزم آمریکا در برکناری اسد جدی نیست. وی می‌گوید: "از نظر ما آمریکا با این کار می‌خواهد یک فرصت نفس‌گیری به رژیم بدهد و به آن فرصت دهد تا زمانی که می‌تواند در قدرت بماند. رژیم دو سال است که در حال انجام عملیات تروریستی است و آمریکا هیچ کاری نکرده، حال چرا با این سرعت علیه یک نیروی مبارز وارد عمل شده و انگ تروریست به آن می‌زند؟ رژیم را فراموش کرده است؟"

اساس این تفکر این تصور است که آمریکا می‌خواهد وضعیت فعلی اسراییل را حفظ کند، و با حفظ رهبران همچون اسد مانع به قدرت رسید اسلامگرایان در دمشق شود. اسد و پدر فقیدش حافظ، با وجود لفاظی‌های فراوان، همواره سعی داشتند که بلند‌ی‌های جولان که توسط اسراییل اشغال شده، آرامترین جبهه‌ی میان اعراب و اسراییل باقی بماند.

برخی مخالفین سوری معتقند آمریکا با اعلام جبهة‌النصرة به عنوان تروریست، به دنبال به فتنه‌انگیزی و تفرقه‌اندازی میان گروه‌های مخالف است، تا با این کار مانعی بر سر پیروزیشان ایجاد کند یا اینکه با این بهانه از رساندن سلاح به گروه‌های طفره رود. تقریبا غیرممکن است اگر آمریکا بخواهد سلاح در اختیار مخالفین بگذارد و این سلاح‌ها به دست جبهةالنصرة نرسد.

با همه‌ی تفاسیر، آنگونه که ابوعدنا می‌گوید، جبهة‌النصرة منتظر رسیدن سلاح از سوی جامعه‌ی بین‌الملل نخواهد ماند. وی می‌گوید که حمله‌ی اخیرشان به یک پاسگاه دولتی در حاشیه‌ی شهر حلب "بیش از آنچه که یک کشور می‌تواند به ایشان سلاح دهد" سلاح به دست آورده‌اند. جنگجویان خارجی نیز منبع تامین نیرو و مالی دیگر محسوب می‌شوند که این گروه در اختیار دارد.

اعضای جبهةالنصرة ارتباط چندانی با رسانه‌ها ندارند. ابوعدنان می‌گوید: "اما اهمیتی به رسانه‌ها نمی‌دهیم. اولویت ما محسوب نمی‌شود. اولویت ما مبارزه با رژیم است. اگر بخواهیم از یک عملیات فیلم بگیریم، فیلم می‌گیریم؛ برایمان مهم نیست، اما برای بسیاری از گروه‌های دیگر فیلم گرفتن اولویتشان است، با این کار کمک مالی بیشتری گیرشان می‌آید."

رهبر جبهةالنصرة فردی است که با نام مستعار ابومحمد الجولانی (اشاره به بلندی‌های جولانی) شناخته می‌شود. وزرات خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های مالی علیه دو مرد دیگر به نام‌های میصر علی‌موسی عبداله الجبوری و عناس حسن خطاب را که گمان می‌رود از اعضای کلیدی این گروه باشند، به اجرا گذاشته است. گزارش‌های جدید از فردی به نام مصطفی عبدوللطیف (که با نام الاناس الاالصحابه نیز شناخته می‌شود) به عنوان "امیر" یا رهبر جدید جبهةالنصرة نام برده‌اند. وی اصلیتی اردنی دارد و شوهر خواهر ابومصعب الزرقاوی، رهبر سابق القاعده، است.

ابوعدنان هیچ نوع اطلاعاتی راجع مردانی که از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا نام برده شده‌اند بروز نمی‌دهد و می‌گوید الجولانی همچنان رهبر جبهةالنصرة است. هویت الجولانی همچنان رازی سر به مهر باقی مانده است، و حتی رهبران سایر گروه‌های شبه‌نظامی اسلامی در سوریه هم او را نمی‌شناسند. به گفته‌ی یکی از حضار جلسه‌ای که با حضور رهبران گروه‌های سلفی شامل گروه‌های احرار الشام، ثقور الشام، لیوالاسلام، جبهةالنصرة و چندین گروه دیگر برای تشکیل ائتلاف فراگیر اسلامگرایان برگزار شده بود، الجولانی هم حاضر بوده است ولی در تمام مدت چهره‌ی خود را پوشیده نگاه داشته است. این فرد می‌گوید: "او همه چیز را راجع ما می‌دانست، اینکه چه مدت است مبارزه می‎‌کنیم، پیشینه‌ی شخصیمان، قبل از انقلاب چه مدت در زندان بوده‌ایم، همه چیز را."

ابوعدنان آرام و مودب بود، ولی مشخصا از پرسش راجع ساختار و تعداد اعضای گروه ناراحت شد. مرا متهم کرد که "سوال‌هایت بوی سوال‌های ماموران اطلاعات را می‌دهد."

ابوعدنان مدعی است که جبهةالنصرة در سرتاسر سوریه گسترش یافته است. می‌گوید که هر ناحیه‌ای یک رهبر، یک فرمانده نظامی و یک رهبر مذهبی مختص به خود دارد. در گذشته این گروه برخلاف گروه‌هایی همچون احرار الشام، از دخالت در امور محلاتی که به تصرف در می‌آورد اجتناب می‌کرد.

اما در یک ماه گذشته این رویه به تدریج در حال تغییر است. در عوض این گروه شبه‌نظامی اعلام کرده که قصد دارد حکومتی اسلامی در حلب برقرار کند." این موضوع از سوی بسیاری از اعضای گروه‌های مخاف اسد مورد انتقاد قرار گرفت، اما ابوعدنان می‌گوید که گروهش به مبارزه‌ برای نیل به این هدف ادامه خواهد داد. "آن‌هایی که خارج از سوریه‌اند خیال می‌کنند اگر الان دم از حکومت اسلامی در افتاده‌ایم با آمریکا و اروپا در افتاده‌ایم. اما مگر اینها در یک سال و نه ماه گذشته کاری کرده‌اند که ما به حرفشان اهمیت دهیم؟ چرا غرب در یک سال و نه ماه پیش هیچ کمکی به انقلاب نکرده است."

می‌گوید که هیچ دلیلی وجود ندارد تا اقلیت‌ها از برقراری چنین حکومت واهمه داشته باشند. می‌گوید: "پیامبر(ص) یک همسایه‌ی یهودی داشت. هر کس که در سرکوب‌ها نقشی نداشته یا در آزار رسانیدن به مردم شریک نبوده، حقوقش محترم است و تکالیفش هم به جای خود است." اما به کسانی که دستشان به خون آلوده است، چه اقلیت باشند یا خیر، رحم نخواهد شد. ابوعدنان از چندین ویدیو از این گروه که اخیرا منتشر شده، از جمله یک فیلم که در آن یکی از اعضای این گروه‌ در حال شلیک به وفاداران بی‌سلاح رژیم اسد را نشان می‌دهد دفاع می‌کند و می‌گوید: "ما آنها ار دستگیر کردیم به صف کردیم و کشتیم. آن‌ها سربازانی بودند که با ما می‌جنگیدند. آنوقت این را تروریسم می‌خوانند، مثل اینکه یادتان رفته مجموعه‌ی یک حکومت چهل سالست که مردم را ترور می‌کند."

عدنان مدعی است جبهةالنصرة بیش‌ از آنکه مهاجم باشد در حقیقت خوددار است. می‌گوید: "بسیاری از کسانی که دنبالشان هستیم و با ایشان خرده حساب داریم، آدمهای خیلی مهم، در ترکیه و نواحی نزدیک مرز هستند. به راحتی به ایشان دسترسی داریم. برایمان کاری ندارد که کارشان را بسازیم، اما این کار را نمی‌کنیم ولی با این حال به ما می‌گویند تروریست! ما داریم در داخل سوریه می‌جنگیم، و با چه کسی؟ نیروهای امنیتی، شبه‌نظامیان حامی اسد و کسانی که به رژیم کمک می‌کنند."

جبهةالنصرة همزمان با اعلام برنامه‌هایش برای ایجاد یک حکومت اسلامی در حلب، اقدامات امدادی را در این شهر سامان داده تا در میان مردم آن جای پای محکمتر پیدا کند. این گروه بنزین و گازوییل محله‌ی تحت تصرفش و برای نانوایی‌ها آرد پخش می‌کند. ابوعدنان می‌گوید: "قیمت نان را در حد 15 لیر نگه داشته‌ایم که قیمت واقعیش است" و می‌افزاید متخلفین براساس قوانین شریعت مجازات می‌شوند.

البته جبهةالنصرة منتقدین سرسختی هم، به خصوص در میان سایر گروه‌های مخالف دارد. بسیاری از مبارزان سکولار از افراطی گری این گروه و گروه‌های اینچنینی آگاهند، ولی معتقدند این نگرش‍ها در حکومت پس از اسد جایی نخواهند یافت. آن‌ها معتقدند در حال حضور به این گروه‎‌ها برای پیشبرد جنگ علیه اسد نیاز هست. برخی دیگر جبهةالنصرة را گروهی جهادی می‌داند که پس از اتمام جنگ در سوریه به جبهه‌هایی چون افغانستان یا غزه خواهد رفت.

ابوعدنان به این نظرات می‌خندد و آن‌ها را ناشی از "شستشوی مغزی می‌داند. می‌گوید: "این که ما بخشی از یک سازمان جهانی هستیم یا این که پس از سقوط اسد به جای دیگری نقل مکان خواهیم کرد درست نیست. ما سوری هستیم، خارجی‌هایی هستند که در کنارمان می‌جنگند، اما این به این خاطر است که زخمی در یک جای سرزمین اعراب، زخمی برای همه‌ی اعراب است، سرکوب سرکوب است."

آرین
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۹
قطر و عربستان با شدت و سرعت هر چه بیشتر به تجهیز و پشتیبانی مالی و سلاح و.... از این گروه مشغولند و این گروه روز به روز قدرتمند تر میشود و از طرفی توجه کرد که این دو کشور بدون اجازه آمریکا هیچ کاری انجام نمیدهند پس کل قضیه یک فریب بزرگ است که از این راه اعضای سایر گروه های اسلامی را جذب این گروه کنند واژ این به بعد شاهد خواهیم بود که جوانان سایر گرو ها جذب این گروه شوند و با منسجم شدن این گرو ها کنترل آنها نیز توسط آمریکا و قطر و عربستان آسانتر خواهد چون با این پراکندگی فعلی مخالفان آنها تردید دارند که بعد از اسد قدرت را به چه گروهی بسپارند و وقتی که آنها با افراطی ترین گروه ازمخالفان کنار بیاییند خطر نفوذ ایران در سوریه بعد از اسد بی نهایت کاهش می یابد و اتفاقی که در فلسطین افتاد و ایران توانست با جذب حماس قدرت و نفوذ خود رادر بین گروه های جهادی فلسطین حفظ کند با این کار هرگز تکرار نخواهد شد
ناشناس
Germany
۲۲:۴۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
در پی اعلام آمادگی روسیه برای مذاکره با ائتلاف ملی سوریه، بزرگ‌ترین تشکل مخالفان رژیم این کشور معاذ الخطیب، رئيس این ائتلاف در گفت‌وگویی با تلویزیون الجزیره این درخواست را رد کرد.
الخطیب در پاسخ به سئوالی در مورد دعوت روسیه از نمایندگان این ائتلاف گفت: «ما به روشنی گفته‌ایم که به مسکو نخواهیم رفت و اگر برنامه‌ مشخصی ارائه شود می‌توانیم دیداری در یکی از کشورهای عربی داشته باشیم.»
وی با اشاره به سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه و پیشنهاد او برای گفت‌وگو با ائتلاف ملی سوریه گفت: «ما از لاوروف می‌خواهیم پوزش بخواهد. چرا که او تمام مدت می‌گفت، تنها مردم سوریه باید راجع به سرنوشت خود تصمیم بگیرند، بدون دخالت خارجی. اما حالا روسیه خودش دخالت کرده است.»
الخطیب تصریح کرد: «اگر ما واقعا مردم سوریه را نمایندگی نمی‌کنیم، چرا روسیه ما را دعوت کرده است؟»
اوافزود: «اگر ما مردم سوریه را نمایندگی می‌کنیم، چرا روسیه واکنش نشان نمی‌دهد و با صراحت وحشی‌گری رژیم را محکوم نکرده و از رژیم اسد نمی‌خواهد که کنار برود؟ بر چنین بنیانی هیچ مذاکره‌ای شکل نخواهد گرفت.»
ناشناس
United States of America
۱۹:۲۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
بدون شک این شخص وهابی وتندرو مفسد فی الارض است.
ناشناس
United States of America
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
برای همین هم هست که نه از دین اثری مانده نه برای اسلام آبرویی عزیز.
سلام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
میکشیم پس هستیم امریکا به ما اسلحه می دهد جنگجویان خارجی......اسد بهانه است مقاومت نشانه است ازدرک این موضوع اصلاح طلبان و فرارو عاجزند شاید مامورند و معذور سوریه ویران شد شماهنوز ........یادتان باشد هر کس شاد از کار ظالمی باشد شریک اوست اسد باید با رای مردم برود یا بماند نه بنده و شما وراه این بمب و .....اسراییل نیست .
انتشار یافته: ۳۰
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۷
الهی که خداوند اسد و رژِیمش و همینطور مخالفین تروریست و بنیادگرای داخلیش را یکجا با هم از بین ببرد!!
ناشناس
Germany
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۷
پس کی باقی بمونه؟
میلاد
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
به اسد چیکار داری؟ اسد هم اگه مثله ملک عبدالله اینا بود که الان پیروز جنگ 33 روزه و 22 روزه اسرائیل بود و کلا دیگه الان فلسطینی نبود.
میلاد
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
فکر کردی اگه اسرائیلیا میگرفتن غزه رو -بهتر از این تروریست های سوری و اردنی و عربستانی و قطری در سوریه- در غزه عمل نمیکردند؟
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۷
پس معلومه بر خلاف ادعاهای تلویزیون این گروه نه مورد تایید و نه تحت حمایت آمریکا و متحدانش است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۷
مشکل شما اینه که جایی که به نفعت نیست کور میشی و نمیبینی وجایی که به نفعت باشه چشات تیز بینه اوباما رسما یک ردیف بودجه واسه این گروه در نظر گرفت ناوهاشو سواحل سوریه مستقر کرده نظامی هاش تو اردن وترکیه آماده باش هستن
تو ایرانی نیستی تو یه سلفی هستی که به اسم ایرانی داری نظر میدی
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۷
اینا جنگ زرگریه دوست عزیز شما چرا باور میکنی!!
حسین
Germany
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۷
آره بعضی وقت ها ناخواسته چنین سوتی هایی میدن.
مثلا چندروز پیش مقامات سوری گفتن:"ژنرال شلال فرمانده دژبانی سوریه که به تازگی به مخالفین پیوسته چون کم کم دشت بازنشسته میشد به مخالفین پیسوت تا خودشو ((قهرمان)) نشون بده"
با این جمله به صورت غیر مستقیم مخالفین رو در جایگاه حق و خودشون رو ناحق نشون دادن!
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۷
فرارو میشه بسه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۷
خدا رحم كنه. اگه اينها روكار بياند چي ميشه؟
از كجا هزينه هاشونا ميارن؟
راستي نظرشان راجع به ايران چيه؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۷
ایران تنها کشور تو دنیاست که حاکمیتش بدست شیعیانه ودین رسمی کشور شیعه اثنی عشریه و بطور رسمی در ماذنه ها وهمینطور تلوزیونش ندای (اشهد ان علی ولی الله) پخش میشه
به نظرت میخای نظرشون چی باشه؟؟؟؟
فرزاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۷
در مورد این گروه و دیگر گروه های هم مرام با القائده باید بگم که این گروه ها بزرگترین دشمن اسلام رو آمریکا و متحدانش میدونند چه متحدهاش سنی باشن چه شیعه و چه مسیحی. اونا تو اساس نامشون چه شیعه چه سنی رو مسلمون میدونن و به تمام مسلمان های دنیا گفتن علیه حکامشون قیام کنن به جز به مسلمانای ایران چون با دشمن اصلی اسلام یعنی آمریکا همکاری نمیکنه"!!!!
میلاد
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
نظر خاصی ندارن... بنام اسلام سرمونو میبرن به جرم اینکه تفسیر حقیقی سوره کوثریم.
جانباز شیمیایی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۷
جنگ مذهب علیه مذهب براه افتاده و تعصب حرف اول را میزند. واین خواست قدرتهای استعماری است!!!
مجید
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۷
جبهه النصره همان گروه اخوان المسلمین سوریه می باشد که در مصر وفلسطین نیز وجود دارندوازحمایت مستقیم امریکا برخوردار می باشند وحتی در زمان قدرت اسد این گروه باایران نیز ارتباط داشته است وامریکا بخاطر این نام این گروه رادر لیست تروریستها قرارداده که ماهیت واقعی آنها که اخوانی وآمریکایی می باشند شناسایی نشوند وبعداز سقوط اسد آنها به عنوان چهرهای اخوانی که دستشان به خون مردم سوریه رنگی نمی باشد توسط حمایت امریکا وارد سیاست می شوند چون درحال حاضر امریکا برای منافع خود در خاور میانه احتیاج به حکومتهای مذهبی چون ترکیه -مصر ودر آینده سوریه ولیبی وتونس و.....دارد
مجید
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۷
چند بار اینو فرستادم که نباید بشار اسد و تنها گذاشت. یادمه وقتی ایران قرار بود تنگه هرمزو ببنده و آمریکا مارو تهدید میکرد که نیروگاه بوشهرو بمباران میکنه. همین بشار اسد بود که گفت اگر یک بمب سمت ایران برود اسرائیل را حمام خون خواهد کرد. نباید بی وفا باشیم و به هم پیمان هایمان پشت کنیم. به هر قیمتی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۷
بنیاد گرایان. با سقوط بشار هیچ راهی به دمشق برای هیچ ایرانی باز نخواهد بود. بشار بمون که عاشق دیکتاتوریت شدم.
ناشناس
United States of America
۱۷:۳۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۷
زنده باد اسد زنده باد اسد زنده باد اسد
ایمان علوی
United States of America
۲۱:۴۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۷
این گزارش باید بیش از همه تیم امنیتی نظامی ایران را که قصد دارد حکومت را یکپارچه در اختیار بگیرد به فکر وادارد. این آقایان قصد کرده اند تمام نیروهای معتدل و مخالف را سرکوب کنند و پایگاه اجتماعی شان را از بین ببرند و هر جنبش اجتماعی را در نطفه خفه کنند و حتی برای مقام رهبری هم ارزشی قایل نیستند. چنین نیست که هیچ حکومتی هیچ وقت تهدید نشود، مثالش حکومت اسد است که همین تیم کوردل نظامی امنیتی پشنیبانش هستند. همین حکومت خونریز بشار اسد چنان ضعیف شده که حتی روسیه هم از او روبرگردانده. آیا این تیم کوردل همین را برای کشور ما میخواهد: یک سوریه دیگر و وحشتناکتر؟!! به این تیم بگویید بیایند به راه دمکراسی، باور کنید اگر قدرت خود را محدود کنید و به حد خود قانع باشید سالهای سال خواهید ماند، با عزت و کرامت. اگر نه گندابی مانند سوریه این سالها و منجلابی مثل عراق این سالها از ایران عزیز درست خواهید کرد. مردم عاصی کشور را ترک خواهند کرد، اما شما جایی به جز بزرگترین گنداب جهان نخواهید داشت. آنوقت باید هر روز یا بکشید یا کشته شوید! چه فایده ای دارد درست کردن یک جهنم بزرگ روی کره زمین؟ باور کنید ابلیس هم به شما آفرین نخواهد گفت!
موحد
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۷
القاعده ازهمان روز اول در خدمت اهداف آمریکا بوده و بعنوان بدل اسلام واقعی مورد استفاده غرب بوده لذا اینکه شیطان بزرگ شیطان کوچک تر را در زمره تروریست ها قرار داداه رنگ کردن امت اسلام است.
ناشناس
United States of America
۲۳:۲۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۷
خدا به داد مردم بيچاره برسه!
اسلامي
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
استقرار حكومت اسلامي آري ولي نه با ترور و خشونت بلكه با ترويج اسلام و دموكراسي و راي آزاد مردم هر مملكتي.
علي
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
سياست خطرناكي داره انگليس وآمريكا چنين گروهاي بي بوته رو راحت بر عليه مسلمانان وشيعيان بازي ميده مخصوصا اين گروه كه مشكل رواني كامل داره
هادي مشفق
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
ساده انديش نباشيد.
ادعاهاي آمريكا عليه اين گروه صرفا براي محبوب كردن آن‌ها صورت مي‌گيرد - كما اينكه همينطور هم شده - ولي در پشت پرده با تمام توان از اين گروه و امثال آن‌ها حمايت مي‌كند.
آمريكا دنبال به شك انداختن امثال من و شما است.
فراموش نكنيد كه با «شيطان بزرگ» طرف هستيم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۸
"منتقدین ...معتقدند در حال حضور به این گروه‎‌ها برای پیشبرد جنگ علیه اسد نیاز هست. برخی دیگر جبهةالنصرة را گروهی جهادی می‌داند که پس از اتمام جنگ در سوریه به جبهه‌هایی چون افغانستان یا غزه خواهد رفت"
چه دل خجسته ای دارند این منتقدین!!!