bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۳۶۷۲۹

آزادسازی، بازار مگان را مهار نکرد

نوسان قیمت ارز طی هفته جاری بار دیگر بازار خودرو را تحت‌تاثیر قرار داد تا بعد از کاهشی نه چندان چشمگیر که بازار طی یک ماه گذشته داشت، قیمت‌ها باز هم اوج بگیرد.

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۴ - ۰۷ دی ۱۳۹۱
نوسان قیمت ارز طی هفته جاری بار دیگر بازار خودرو را تحت‌تاثیر قرار داد تا بعد از کاهشی نه چندان چشمگیر که بازار طی یک ماه گذشته داشت، قیمت‌ها باز هم اوج بگیرد.

فعالان بازار عقیده دارند مسائلی نظیر افزایش قیمت دلار و بحث‌هایی که درباره آزادسازی قیمت خودرو پیش آمد روی برخی خودروها به خصوص تندر-90 و مگان تاثیر گذاشته است. به گفته آنها، طی یکی دو روز گذشته حدود ۲ میلیون تومان به قیمت تندر۹۰ اضافه شده است.

در بین دیگر خودروهای داخلی، پژو ۲۰۶ هم با وجود آنکه زمزمه ورود مدل ایرانی آن به گوش می‌رسد، هنوز با واکنشی در بازار همراه نبوده و کماکان حداقل قیمت این خودرو ۲۷ میلیون تومان است.

گفته می‌شود ایران خودرو قصد دارد مدل ایرانی آن را با قیمتی بیش از۲۷ میلیون تومان عرضه کند. اما کارشناسان بازار عقیده دارند که بحث‌ آزادسازی قیمت خودرو طی هفته جاری و همچنین افزایش ناگهانی قیمت خودروهای لوکس وارداتی، مشتریان بازار خودرو را تا حدودی سرگردان و بازار را هم دچار التهاب کرده است.

در این رابطه فعالان بازار معتقدند هرچه به پایان سال نزدیک‌تر شویم، بازار خودرو بیشتر رونق خواهد گرفت این در حالی است که افزایش قیمت‌ها با توجه به وضع نامناسب تولید، دور از ذهن نخواهد بود.

حال به سراغ تغییرات قیمت خودروهای داخلی و خارجی طی هفته جاری برویم. سوناتا خودرویی بود که طی هفته گذشته بیشترین افزایش قیمت را داشت و با جهشی ۱۳ میلیون تومانی قیمت آن به ۱۳۰ میلیون تومان رسید.

هیوندایی IX55 هم که هفته گذشته ۲ میلیون تومان افت قیمت داشت، این هفته با قیمت ۱۷۵ میلیون تومان در بازار حضور داشت تا با افزایش قیمت ۷ میلیون تومانی، افت قیمت هفته گذشته خود را جبران کند. اما IX35 هم‌خانواده خود را هم پشت سر گذاشت و با ۱۳ میلیون تومان رشد به ۱۴۵ میلیون تومان رسید.

آزرا گرانجور و هیوندایی i30 اما طی هفته گذشته بدون تغییر ماندند و در حال حاضر قیمت آنها به ترتیب ۱۶۰ و ۸۵ میلیون تومان است. سانتافه هم ظاهرا تغییری نداشته و همان۱۳۰ میلیون تومان معامله می‌شود.
 
در همین حال محصولات کیا هم در این میان از افزایش نرخ ارز بی‌تاثیر نماند؛ به طوري كه کیا اسپورتیج با افزایش قیمت یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی به ۱۲۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسید. 

قیمت سراتو ۲۰۰۰ نیز ۹۵ میلیون تومان و نوع کوپه این خودرو ۹۳ میلیون تومان تعیین شده است.
کیا اپتیما هم که از شاسی‌بلندهای پرطرفدار این برند است که در حال حاضر ۱۳۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

فعالان بازار قیمت کرولا که از محصولات تویوتا است را بدون تغییر و همان ۹۰ میلیون تومان هفته گذشته اعلام کردند. دیگر محصول تویوتا یعنی اوریون نیز بدون تغییر قیمت و همان ۱۵۰ میلیون تومان باقی ماند.

آزادسازی قیمت، مگان را گران کرد
بعد از مصوبه اخیر کمیته قیمت‌گذاری خودرو، قیمت‌گذاری مگان آزاد شد، هرچند هنوز قیمت کارخانه‌ای این محصول تعیین نشده است، اما این مساله باعث شد تا قیمت هر دستگاه مگان اتوماتیک ۲۰۰۰ سی‌سی در بازار از ۵۸ میلیون تومان به ۶۱ میلیون تومان برسد. گفته می‌شود قرار است قیمت کارخانه‌ای این خودرو بین ۵۵ تا ۶۰ میلیون تومان تعیین شود.

در مورد تندر ۹۰ نیز باید به افزایش حدود ۲ میلیون تومانی قیمت تندر ۹۰ مدل E2 پارس خودرو در بازار اشاره کرد که در حال حاضر ۲۷ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. تندر ۹۰ ایران خودرو۲۶ میلیون تومان و مدل E1 این خودرو هم ۲۳ میلیون تومان معامله می‌شود.

اما بعد از خبر حذف سهمیه بنزین به نظر می‌رسید که خودروهای لوکس داخلی نظیر رانا، تندر ۹۰ و ۲۰۶ در بازار از قبل هم محبوب‌تر شوند. هرچند قیمت محصولات خانواده ۲۰۶ طی هفته گذشته و در پاسخ به خبر حذف سهمیه بنزین تقریبا بدون تغییر بود؛ اما همان‌طور که گفته شد تندر ۹۰ افزایش قیمتی نزدیک به ۲ میلیون تومان را تجربه کرد.

با بررسی محصولات پرطرفدار خانواده ۲۰۶ دیده می‌شود که خودروهای این خانواده تغییری نداشته‌اند، به این ترتیب ۲۰۶ تیپ ۲ و تیپ ۶ بدون هیچ تغییری با همان قیمت‌های ۲۷ میلیون و ۳۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان معامله می‌شود.

مدل‌های صندوق‌دار این خودرو نیز طی هفته گذشته کما بیش ثبات خود را حفظ کردند. به این ترتیب پژو ۲۰۶ v9 روی ۳۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان ماند و v8 هم با یک میلیون تومان افزایش قیمت ۲۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود.

به نظر می‌رسدv20 هم با همان قیمت ۲۷ میلیون تومان هفته گذشته سعی دارد طعم ثبات را به مشتریان خود بچشاند. اما دیگر محصولات ایران خودرو نیز تغییری در پی نداشته‌اند. پژو ۴۰۵ بنزینی ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، پژو پارس سال ۲۵ میلیون تومان و پارس دوگانه سوز هم ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.

خانواده سمند هم مانند دیگر محصولات ایران خودرو راه ثبات در پیش گرفته است، به این ترتیب سمند EF7 در حال حاضر ۲۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و سمند SE هم قیمت ۱۹ میلیون تومان خرید و فروش می‌شوند.

خانواده پراید هم که طی هفته‌های گذشته با افزایش قیمت‌هایش بازار را شوکه کرد، کمی آرام گرفته است تا به این ترتیب سایپا ۱۱۱ همچنان ۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان باقی بماند. سایپا ۱۳۱، ۱۳۲ و تیبا هم به ترتیب ۱۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، ۱۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قیمت دارند.

اما بشنویم از ماکسیمایی که دیگر تولید نمی‌شود، اما قیمت آن در بازار همچنان روند صعودی خود را طی می‌کند و اخیرا هم ناگهان از ۶۷ میلیون تومان به ۸۹ میلیون تومان رسیده است.

همچنین محصولات مزدا هم بعد از افزایش قیمتی که در کارخانه روی محصولات آنها اعمال شد در بازار با افزایش قیمت مواجه شده‌اند تا به‌اين ترتيب قیمت مزدا۳ از ۵۷ میلیون تومان به ۹۵ میلیون تومان در کارخانه برسد و در بازار هم قیمت‌های متفاوتی از آن شنیده شود، قیمت‌هایی که حتی خبر از به ۱۰۰ میلیون رسیدن این خودرو نیز دارد! چینی‌های بازار هم که این روزها تنوع قابل توجهی برخوردار شده‌اند هم، حالا دیگر برای خود قیمتی پیدا کرده‌اند و حسابی جولان می‌دهند. 

تا آن‌جایی که از بازار چینی‌ها خبر می‌رسد خودروی جک توجوی در نوع صندوقدار خود ۳۰ میلیون تومان و در نوع هاچ بک خود ۲۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شده‌اند. همچنین لیفان ۶۲۰ با قیمت ۳۶ میلیون تومان به مشتریانش عرضه می‌شود.

MVM X33 هم به ۴۵ میلیون تومان رسیده است و MVM 315 هم ۳۳ میلیون تومان معامله می‌شود تا به این ترتیب چینی‌های بازار هم از موج افزایش قیمت‌ها بی‌نصیب نمانند.