bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۳۸۸۳۱
مدیرکل انتخابات وزارت کشور مطرح کرد؛

شرط لیسانس برای نامزدی شوراها

مدیرکل انتخابات وزارت کشور با اشاره به حضور گسترده مردم در انتخابات پیش‌رو گفت: ما به عنوان مجری انتخابات موظف به اجرای قانون در تمام مراحل برگزاری انتخابات هستیم.

تاریخ انتشار: ۱۴:۲۳ - ۲۸ دی ۱۳۹۱
مدیرکل انتخابات وزارت کشور با اشاره به حضور گسترده مردم در انتخابات پیش‌رو گفت: ما به عنوان مجری انتخابات موظف به اجرای قانون در تمام مراحل برگزاری انتخابات هستیم.
 
به گزارش فارس، حسنعلی نوری پیش از ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه اظهار داشت: انتخابات در جمهوری اسلامی فرصت مغتنمی برای ایران در دنیا محسوب می‌شود و تاثیرگذاری‌های خاص خودش را دارد.

وی با بیان اینکه انتخابات ایران بر احزاب کشور آمریکا نیز تاثیرگذار است افزود: این مسئله در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دیده شد.

وی همچنین با اشاره به برگزاری همزمان دو انتخابات ملی و محلی ادامه داد: برای نخستین بار چنین امری در کشور رخ داده است که برگزاری این انتخابات به سازوکارهای خاص خود احتیاج دارد.

نوری با بیان اینکه بحث آموزش مجریان انتخاباتی از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: به همین منظور، برگزاری 11 همایش منطقه‌ای در کشور در دستور کار است و تا پایان فروردین سال آتی تمامی جزوات این همایش‌ها در اختیار همکاران و مجریان انتخابات قرار خواهد گرفت.

وی همچنین توجه به مکانیزه کردن انتخابات را از ضرورت‌های این دوره انتخاباتی برشمرد و افزود: در تلاشیم با نظم و هماهنگی در وزارت کشور بر اساس جدول زمان‌بندی شده، همه امور را پیش ببریم و نظم و انضباط و تقید را در این دوره مانند سایر دوره‌ها عملی کنیم.

مدیرکل انتخابات وزارت کشور با بیان اینکه یزد از نمونه‌های کشور در زمینه انتخابات مکانیزه است، گفت: برای برگزاری انتخابات مکانیزه و اخذ رای الکترونیک نیاز به مجوز از سوی شورای نگهبان داریم اما به طور یقین بحث فراگیر شدن آن در دستور کار نخواهد بود.

وی از دلایل این امر را ساخت دستگاه‌های مکانیزه اخذ رای و نیز عدم تست آنها برای انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد.

نوری همچنین پیرامون تغییرات در روند برگزاری انتخابات و یا قوانین انتخاباتی در کشور بیان داشت: عمده‌ترین تغییری که در قانون جدید انتخابات وجود دارد مربوط به شاخص جمعیتی و تعداد اعضای اصلی و علی‌البدل شوراهای اسلامی شهر و روستا است.

وی ادامه داد: بر این اساس کمترین اعضای شوراها در شهرهای با جمعیت 50 هزارنفر دارای هفت نفر عضو اصلی و سه نفر عضو علی‌البدل هستند و بیشترین اعضای شوراها در کلان شهرها دارای 25 عضو اصلی و 10 عضو علی‌البدل هستند.

وی یادآور شد: هر چه به نسبت جمعیت اضافه شود دو نفر نیز به اعضای اصلی در شوراها اضافه خواهد شد.

نوری بیان داشت: در کلانشهر تهران به طور استثناء دارای 31 نفر عضو اصلی و 12 نفر عضو علی‌البدل خواهیم بود.

وی همچنین به مدرک تحصیلی کاندیداهای شوراهای شهر و روستا اشاره کرد و افزود: در روستاهای زیر 1500 نفر باید کاندیداها سواد خواندن و نوشتن داشته باشند و در روستاهای بالای 1500 نفر با مدرک دیپلم ثبت‌نام به عمل خواهد آمد.

وی تصریح کرد: برای کاندیداهای شهرها نیز داشتن مدرک لیسانس برای ثبت‌نام کاندیداها الزامی است.

این مقام مسئول همچنین با اشاره به نظارت بر کاندیداها گفت: این کار به عهده وزارت کشور نیست و ما تنها مجری انتخابات هستیم که این کار مربوط به مجلس شورای اسلامی و انتخاب ناظر نیز برعهده مجلس و نمایندگان در هر استان خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه انتخابات یک کار جمعی و همگانی است، گفت: اجرای عملی قوانین جدید کار دشواری است و نیاز به تلاش و فعالیت جمعی دارد.