bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۳۸۸۳۹

"ایران کشور واقفین «جان» است"

تاریخ انتشار: ۱۷:۲۵ - ۲۸ دی ۱۳۹۱

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: قدمت موقوفات در ایران به 800 سال پیش بر می گردد، ایران کشور واقفین جان است
 
به گزارش خبرنگار مهر، علی محمدی ظهر پنج شنبه در مراسم تودیع مدیر سابق و معارفه مدیر کل جدید اوقاف و امور خیریه کرمانشاه گفت: عنوان وظیفه سازمان اوقاف، زنده نگه داشتن فرهنگ وقف است.
 
وی افزود: وقف قبل از اسلام وجود داشته ودر ادیان قبل از اسلام نیز به آن عمل می شده و رسول خدا و ائمه اطهار نیز برآن تاکید داشتند.
 
وی یکی از علل ماندگاری انسان را در طول تاریخ، وقف دانست و گفت: خیرات متعددی در احکام اسلام وجود دارد اما هیچ یک به اندازه وقف ماندگار نیست و به راحتی نمی توان از وقفیت آن را خارج کرد.
 
حجت الاسلام محمدی گفت: در موقوفات بسیار دخل و تصرفات صورت گرفته و اجحاف های زیادی نیز پیش از انقلاب در حق موقوفات شده است.
 
وی دلیل پایداری موقوفات در کشور را پایداری قانون شرعی وقف دانست.
 
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: در کشور ما موقوفات زیادی وجود دارد و قدمت یکی از آنها به 800 سال پیش می رسد که توسط یک خانم وقف شده است.
 
وی افزود: استان کرمانشاه دارای موقوفات گرانقدری است که قدمت این موقوفات به 200 سال پیش می رسد و از برکات آن مردم همواره بهره مندند.
 
محمدی گفت: در زمان پهلوی بزرگ و کوچک تلاش های زیادی برای نابودی موقوفات انجام شد و اصلاحات ارضی یکی از این موارد بود.
 
وی افزود: بیش از 72 روز از انقلاب اسلامی نگذشته و هیچ اساسنامه ای نوشته نشده و هیچ انتخاباتی نیز برگزار نشده و دولت موقت نیز استعفا و امام نیز پذیرفته بود که ایشان فرمودند" موقوفات باید به حالت وقف باقی بماند و موقوفاتی که از حالت وقف خارج شده و به اسم اشخاص سند شده باید به سند وقفی بازگردانده شود".
 
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: وقف متعلق به همگان است و یک سرمایه ملی و عمومی در همه ابعاد اجتماعی، اقتصادی، درمانی و ... است.
 
محمدی وقف را مجموعه تمام زیبایی ها و خوبی ها دانست و گفت: تا کنون اجحافاتی در حق موقوفات شده است لذا باید اصل وقف را احیا و اصلاح کنیم  و وقف را ماندگار کنیم تا آسیب های روزگار آن را از بین نرود.
 
وی با بیان اینکه سازمان اوقاف یک نهاد دینی و قابل قیاس با سایر دستگاه های نیست گفت: این نهاد ممتاز دینی را نباید بگذاریم از بین برود.
 
وی افزود: از جمله ثمرات وقف می توان به ایجاد مساجد، که از جمله مراکز و پایگاه های دینی و تبلیغی است اشاره کرد و امام (ره) نیز شروع انقلاب را از مسجد فیضیه آغاز کرد و هم اکنون بسیاری از مراکز دینی اما از محل موقوفات است.
 
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور بر اهمیت وقف تاکید کرد و گفت: ملتی که در جهان از نظر وقف "جان" الگو باشد مطمئنا در وقف مال نیز الگو است و کسانی که از  حقوق موقوفات می خورند یک دزد بین المللی به حساب می آیند.
 
در پایان از عملکرد اسماعیل حسینی مقدم تشکر و قدردانی کرد.