bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۴۲۶۱۶
يك نماينده مجلس در مورد وضعیت اشتغال خطاب به دولت:

از خواب بيدار شويد!

بر اساس تازه ترين اعلام مرکز آمار ایران نرخ بیکاری کشور از بهار تا پاییز امسال 1.7 درصد کاهش یافته است(448 هزار نفر)، در همين حال 67 تا 76 درصد کل بیکاران کشور جوانان 15 تا 29 ساله هستند. اين در حالي است كه از جمعیت فعال کشور نیز 452 هزار نفر کاسته شده است.

تاریخ انتشار: ۱۱:۰۴ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۱
فرارو- رئيس جمهور در آخرين مصاحبه خود در پاسخ به سوال يك خبرنگار در خصوص اشتغال گفت كه دولت در اين هفت سال وعده سه ميليون شغل داده بود اما شش ميليون شغل ايجاد كرده است. 

اما بر اساس تازه ترين اعلام مرکز آمار ایران نرخ بیکاری کشور از بهار تا پاییز امسال 1.7 درصد کاهش یافته است(448 هزار نفر)، در همين حال 67 تا 76 درصد کل بیکاران کشور جوانان 15 تا 29 ساله هستند. اين در حالي است كه از جمعیت فعال کشور نیز 452 هزار نفر کاسته شده است. با تغيير معيار اشتغال در محاسبات آماري، هم اكنون يك ساعت كار در هفته شغل محسوب مي شود.

در همين رابطه رییس کمیسیون اقتصادی مجلس معتقد است كه روند رو به رشد بیکاری در کشور نگران کننده است، چراکه در حال حاضر تعطیلی بسیاری از کارخانجات کشور را شاهد هستیم که این امر بیکاری فزاینده‌ای را در کشور بوجود آورده است.

وي با اشاره به طرح‌ها، وعده‌ها و لوایح دولت برای ایجاد اشتغال در کشور گفته است كه در شرایط کنونی به جای دادن چنین وعده‌هایی باید از شاغلین کشور حمایت شود، چراکه اگر نمی‌توانیم شغلی در کشور ایجاد کنیم حداقل با حمایت از تولید و سرمایه داخلی، بیکاری افراد شاغل را نیز رقم نزنیم.

محمد علی مددی عضو كميسيون اقتصادي مجلس در گفتگو با فرارو در اين خصوص گفت:«مسئله اشتغال از پس از انقلاب يكي از مسائل مهم بوده است كه متاسفانه تاكنون حل نشده است. اين معضل به عوامل متعددي از جمله سوء مديريت حاكم بر دولت بر مي گردد.»

مددي با اشاره به ادعاي رئيس جمهور در خصوص ايجاد شش ميليون شغل افزود: « آمار ارائه شده واقعي نيست و اشتغال ايجاد شده در اين مدت هم پايدار نبوده است. دولت پرداخت وام پنج ميليوني خود اشتعالي با بهره چهار يا هفت درصدي به افرد تحت سرپرستي كميته امداد را هم ايجاد اشتغال محسوب كرده است كه اين از نظر ما ايجاد اشتغال نيست.»

وي با تعريف اشتغال پايدار ادامه داد: «اشتغال پايدار به اشتغالي گفته مي شود كه يك درآمد پايدار داشته باشد كه نياز هاي روحي و رواني فرد را تامين كرده و فرد به استمرار شغل خود اطمينان داشته باشد. من بطور قطع و يقين مي گويم كه نيمي از اشتغال ايجاد شده پايدار نيستند.»

مددي با اشاره به اقدامات مقام معظم رهبري در خصوص نامگذاري اقتصادي چند سال اخير خاطر نشان كرد: «ايشان مي دانستند كه ما در آينده از سوي كشور هاي غربي مورد تحريم قرار خواهيم گرفت، به همين دليل با نامگذاري اين سالها با موضوعات اقتصادي بر حمايت از توليد تاكيد مي كردند. اما متاسفانه دولت با سوءمديريت باعث تعطيلي توليدي ها و افزايش نرخ بيكاري شده است.»

وي با توصيه به دولتمردان تصريح كرد: «از خواب بيدار شويد و براي اين معضل كه نظام و ارزشها را تهديد مي كند و باعث از هم پاشيدگي بنيان خانواده ها شده است يك فكر اساسي كنيد.»

فرصت های شغلی برای کشورهای دیگر
در همين رابطه چندي پيش با شروع دور جديد تحريم ها و آغاز طرح تهاتر نفت در برابر كالا، جليلي، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با تاکید بر این که مسئولان باید به شدت مراقب فرصت های شغلی داخلی در زمان تهاتر نفت با کالا باشند، گفت: «با اعمال تحریم تهاتر کالا با نفت به جای دریافت نقدینگی در ازای فروش نفت، کالا دریافت کنیم، یعنی فضای فرصت های شغلی داخل از دست می رود به این معنی که صد درصد صادرات ما صرف واردات می شود.»

به گفته وي در شرايط جديد ما در حقیقت فرصت های شغلی برای کشورهای دیگر را تضمین می کنیم و فرصت ها و زیر ساخت های خودمان را ضعیف می کنیم.