bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۴۷۵۶۷
اعضای کمیسیون بهداشت در گفتگو با فرارو بررسی کردند

آیا مرگ پنج نفر با پنی سیلین‌چینی واقعیت دارد؟

«داروهای چینی در بازار وجود دارد و ما این مسئله را تایید می کنیم؛ منتهی اینکه تعدادی از بیماران به دلیل استفاده از این داروها فوت کردند صحت ندارد و صد در صد تکذیب می شود.»

تاریخ انتشار: ۱۶:۰۱ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۲
فرارو- "پنی سیلین چینی در ایران؛ دارویی که تاکنون موجب مرگ حداقل 5 نفر شده است."

این خبر چند ماهی است که در رسانه ها در حال تایید و تکذیب است.

14 بهمن سال گذشته در واکنش به اخباری مبنی بر وجود پنی سیلین چینی در کشور، محمدرضا صابری معاون غذا و داروی قطب سه کشور با بیان اینکه ماده اولیه پنی‌سیلین در داخل کشور تولید می‌شود و توزیع پنی‌سیلین چینی در کشور شایعه است گفته بود: ماده اولیه 45 درصد از داروها در داخل کشور تولید می‌شود و پنی‌سیلین جزو این داروها به شمار می‌رود.

همچنین پس از انتشار خبر مرگ دو بیمار در یزد به دلیل تزریق پنی سیلین چینی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با رد این خبر گفته بود: شایعاتی در خصوص مرگ دو نفر در یزد بر اثر تزریق پنی سیلین چینی مطرح شده است که این موضوع صحت ندارد و هیچ مرگی بر اثر تزریق دارو گزارش نشده است.

سید جلیل میرمحمدی افزوده بود: ماده اولیه پنی‌سیلین در داخل کشور تولید می‌شود و توزیع پنی‌سیلین چینی در کشور شایعه است.

این اخبار ضد و نقیض درباره وجود پنی سیلین چینی در کشور یا محل تولید مواد اولیه این دارو ادامه داشت تا اینکه دو روز پیش دکتر ایرج خسرونیا، رئیس جامعه متخصصین داخلی ایران درباره پرونده فوت یک بیمار در پزشکی قانونی گفت: نتایج رسیدگی به این پرونده نشان داد که این بيمار به دلیل استفاده از پنی سیلین وارداتی از چین، جان خود را از دست داده است.

وی در ادامه تصریح کرده بود: این بیمار پنجمین نفری بود که تزریق پنی سیلین منجر به مرگ وی شده است.

با این حال پس از انتشار این خبر سازمان پزشكی قانونی با صدور اطلاعیه ای خبر تایید پنج مرگ ناشی از تزریق پنی سیلین چینی توسط پزشكی قانونی را تكذیب كرد.

اما امروز رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت بالاخره مسئله واردات مواد اولیه تولید پنی سیلین از چین و هند را تایید کرد و ضمن اذعان به اینکه هیچ داروی ساخته ای شده ای از جمله پنی سیلین از هند و چین وارد کشور نشده است عنوان کرد: ما فقط مواد اولیه دارویی از این دو کشور وارد می کنیم.

معاون وزیر بهداشت تاکید کرده است: ما مواد اولیه داروی پنی سیلین را از هند و چین وارد می کنیم چون این کشورها بهترین و استانداردترین مواد اولیه تولید این دارو را تولید می‌کنند.

نظر رسمی وزارت بهداشت را تایید می کنیم
در این باره دکتر حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز با وزارت بهداشت هم عقیده است و در گفتگو با فرارو می گوید: «مسئولین وزارت بهداشت به ما گزارش دادند هیچ داروی ساخته شده ای از چین و هند وارد نمی کنند و تنها مواد اولیه برخی داروها از جمله پنی سیلین از چین و هند وارد می شود که اروپا و آمریکا نیز از همین دو کشور وارد می کنند.»

وی همچنین با اشاره به خبر مرگ چند بیمار به دلیل استفاده از پنی سیلین چینی می گوید: «پزشکی قانونی مرگ چند بیمار به دلیل استفاده از پنی سیلین چینی را رد کرده است و ما به عنوان کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مسلما نظر رسمی وزارت بهداشت را تایید می کنیم و نظر شخصی افراد برای ما قابل استناد نیست.»

ممکن است این داروها از طرق دیگر وارد شود
با این حال دکتر احمد آریایی نژاد عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با فرارو می گوید: «ورود پنی سیلین های چینی به کشور تاکنون تایید یا تکذیب نشده است. البته برخی از مسئولین وزارت بهداشت این مسئله را تکذیب کرده و عنوان کردند ما داروی چینی یا هندی وارد نکردیم. اما بحث این نیست که وزارت بهداشت وارد نکرده است؛ بلکه بحث این است که ممکن است این داروها از طرق دیگر وارد شود.»

این نماینده مجلس با بیان اینکه امروز دارو تبدیل به یک کالای تجاری شده است خاطرنشان کرد: «باید نسبت به داروخانه ها نظارت کرد تا فقط داروهایی که مورد تایید است به فروش برسد.»

آریایی نژاد با اذعان به اینکه این مسئله نشان می دهد سطح نظارت ما ضعیف است تاکید کرد: «بنده فوت برخی بیماران به دلیل استفاده از پنی سیلین چینی را نه تایید و نه تکذیب می کنم؛ اما در صورت صحت باید پیگیری شود.»

داروهای چینی در بازار وجود دارد
اما دکتر محمد حسین قربانی دیگر عضو کمیسیون بهداشت مجلس در گفتگو با فرارو خبر فوت چند بیمار به دلیل استفاده از پنی سیلین چینی را شایعه دانسته و می گوید: «این خبر موثق نیست و توسط پزشکی قانونی هم تکذیب شده است.»

اما این نماینده مجلس بر خلاف رئیس سازمان غذا و دارو وجود داروهای چینی در کشور را تایید کرده و می گوید: «داروهای چینی در بازار وجود دارد و ما این مسئله را تایید می کنیم؛ منتهی اینکه تعدادی از بیماران به دلیل استفاده از این داروها فوت کردند صحت ندارد و صد در صد تکذیب می شود.»

قربانی با بیان اینکه مجلس مصمم است تحقیق و تفحصی در این زمینه داشته باشد و کمیسیون بهداشت هم با توجه به مذاکراتی که با وزیر بهداشت داشته به جد در حال پیگیری این مسئله است می گوید: «ممکن است داروهای چینی از مبادی غیر رسمی وارد می شوند، اما این قضیه که پیش آمده مربوط به داروهای وارداتی رسمی نیست.»

این عضو کمیسون بهداشت و درمان مجلس همچنین اظهار کرد: «مواد اولیه بسیاری از داروهای تولید داخل از خارج وارد می شود و صنعت دارویی کشور هنوز به واردات وابسته است.»

وی با رد درجه بندی بودن داروها و مواد اولیه دارویی ساخت چین (همچون دیگر تولیدات این کشور) که برای هر کشور با یک کیفیت تولید می شود گفت: «سیستم دارویی اینطور نیست و کارخانه های تولید کننده با یک کیفیت اقدام به تولید می کنند.»

در پایان باید گفت اگرچه هنوز مشخص نیست آیا پنی سیلین چینی در کشور وجود دارد یا خیر؛ اما خالی از لطف نیست که به این مسئله فکر کرد که اگر دارویی هم وارد می شود مسلما توسط یکی از هم وطنان خود ما صورت می گیرد. موضوعی که دکتر آریایی نژاد نیز به آن اشاره می کند: «وارد کننده داروهای چینی هم یک ایرانی است. کسی که حاضر است برای سود خود به هموطن خود ضرر برساند؛ لذا این مسائل ریشه فرهنگی دارد.»
دانشجو
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۵
هند دانشجو بودم اونجا پني سلين استفاده نميشه حالا ما از هند وارد ميكنيم
شهاب
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۵
در کشور ما هیچ مسئولی پاسخگو نیست دیوار حاشا بلند است و دروغ گفتن روا مهم این است که ......؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۵
اگر واقعاً صادق هستيد و قصد شفاف سازي داريد،اسامي شركت هاي چيني و هندي توليد كننده مواد اوليه دارو و نمايندگان آنها در ايران را اعلام نماييد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۵
خوب اینکه طبیعیه مسئولین کاری جز تکذیب ندارن خبر واقعی همیشه از کوچه و بازار شنیده میشه
masha
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۵
بلاخره اين 5 نفر با پني سيلين مرده اند يا نه !!!!!!!!!!!! اي بابا سرت سلامت اينهمه مي ميرند چي ميشود مردن مردنه ديگه يا در تصادف يا با دارو يا مواد مخدر !!!!!!!!!!!!!!!!!
انتشار یافته: ۱۸
ناشناس
United Arab Emirates
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۴
کی بود کی بود من نبودم...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۴
خوشم میاد غیر از نفت تو تولید هیچ چیز مهمی کاملا خودکفا نیستیم البته اونم خدادای است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۴
مثل هميشه هيچ مسئولي پاسخگو نيست و همه تكذيب مي كنند !!!!! مگر اينكه يكي از عزيزان همين مسئوليت از اين داروها آسيب ببيند كه ديگر موضوع عوض ميشود.!!!! از مسئولين بي مسئوليت مي پرسم. اينطور نيست؟؟؟!!!!
reza
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۴
من این شایعه رو رد میکنم . این چند نفری هم که فوت کردند در اثر خوردن داروی نظافت بوده .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۴
من قبل از این ، یک سوالی دارم چرا در دنیا پنسیلین منسوخ می شود ولی در ایران هنوز مجوز مصرف و توزیع
دارد ؟؟؟
داروساز
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۴
پنیسیلین در دنیا منسوخ نشده است . در ایران است که عادت داریم جدیدترین آنتی بیوتیک را برای ساده ترین بیماری استفاده کنیم .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۴
پنی سیلین در کجای دنیا منسوخ شده ؟ اتفاقا یکی از پرکاربردترین آنتی بیوتیک هاست اگر چه به خاطر مقاومت دارویی ایجاد شده طی چسالهای اخیر طیف وسیعی از آنتی بیوتیک ها به کار میرود .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۴
یکی از دونفر یزدی پسربچه ای بوده ساکن مجتمع مسکونی نگین یزد در منطقه صفائیه که براثر سرماخوردگی و تزریق پنی سیلین فوت کرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۴
1 - پنی سیلین در افرادی که به آن حساسیت دارند میتواند باعث شوک و حتی مرگ بشود . به همین خاطر تزریق آن باید توسط فرد مجرب ، در محل مجهز به امکانات درمان شوک و تحت نظر پزشک باشد . در غیر اینصورت حتی داروی تولید شده در معتبرترین شرکت آنتی بیوتیک سازی دنیا میتواند کشنده باشد .
2 - تقریباً تمام مواد اولیه دارویی مصرفی شرکتهای داروسازی کل دنیا از جمله اروپای غربی و آمریکا تمام یا مقدار زیادی از پروسه تولید خود را در هند یا چین طی کرده اند . به ویژه در کشورهای غربی به علل زیست محیطی و هزینه های پرسنلی ، تولید مواد دارویی مخصوصا آنتی بیوتیکها و هرمونها صرفه اقتصادی ندارد .
3 - این همه سال در ایران ماده اولیه آنتی بیوتیک از این دو کشور وارد شده هیچ کس نمرد ، حالا که میخواهند در یک خط تولید نیم بند همان را بسته بندی مجدد کنند به اسم ساخت ایران ، مرگ و میر میدهد ؟
بینا
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۴
اقای دکتر صابری که تکذیب نموده ودر نهایت به واردات مواد اولیه دارو از جمله پنیسلین از هند وچین معترف هستند باید بدانند شما مواد اولیه را در شیشه کردید پس صورت مسله را پاک نکن واجازه دهید موضوع پیگیری گردد ومانند خونهای وارداتی در سنوات گذشته نشود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۴
نمايندگان محترم مجلس بايد شرم كنند. اينهمه تحقيق و تفحص كه انجام داده ايد به كجا رسيده ايد ؟ تا كي به خاطر منافع شخصيتان ميخواهيد با جان مردم بازي كنيد؟ وقتي تعدادي از اعضاي يك كمسيون مسئله اي را تائيد و تعداد ديگري انرا رد ميكنند مشخص ميشود كه انها از وضع جامعه هيچ اطلاعي ندارند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۴
ما کلا همه چی رو تکذیب میکنیم. ایناها شایعات استکبار جهانیه. جون مردم هم که .............. پشیزی ارزش نداره..
ناشناس
Bahrain
۲۰:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۴
الله اكبر همين كم بود
كه ملت هم به كشتن داريد ميديد

بترسيد از عذاب اللهي و قهر مردم