bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۴۸۴۸۴

گاوميش‌های هندی جبران گرانی گوشت

تاریخ انتشار: ۰۳:۰۰ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۲
 در حالي بررسي‌ها براي واردات گوشت گاوميش از هند مطرح است كه گفته مي شود اين نوع گوشت تنها براي توليد سوسيس و كالباس بوده و نمي‌تواند جايگزيني براي گوشت قرمز شود. به دليل افزايش قيمت گوشت قرمزناشي ازنبودتعادل عرضه و تقاضاي اين كالاي اساسي در بازار، قرار است گوشت گاوميش براي مصرف خانوارها به كشور وارد شود. قيمت اين نوع گوشت از ديگر انواع گوشت قرمز ارزان ‌تر است كه همين مسئله ابهاماتي را در خصوص كيفيت آن ايجاد كرده است. هم اكنون لاشه گوشت گوسفندي كيلويي 19 هزارو 800 و نيز گوشت گوسالانه هر كيلو 21 هزار تومان است. در همين حال عضوهيات رئيسه كميسيون كشاورزي مجلس در واكنش به مطرح شدن بحث واردات گوشت گاوميش از هند، گفت: گوشت گاوميش تنها براي مصارف صنعتي از جمله تهيه سوسيس و كالباس استفاده مي شود و نمي‌تواند جايگزيني براي مصرف مستقيم گوشت قرمز خانواده‌ها باشد. محمد اسماعيل‌نيا در گفت‌و‌گو با«قانون»در خصوص سلامت و كيفيت اين نوع گوشت وارداتي توضيح داد: دام‌هايي كه در هند كشتار مي‌شوند هم ذبح اسلامي دارند و هم كنترل بر سلامت‌دام در اين كشور بسيار سخت‌گيرانه است. اسماعيل نيا در ادامه توضيح داد: در حال حاضر 980 هزار تن گوشت قرمز در داخل كشور توليد مي‌شود كه 150 هزار تن وارد مي‌كنيم از اين مقدار تنها درصد بسيار ناچيزي از واردات، گوشت گاوميش و براي مصارف صنعتي است.وي همچنين تصريح كرد: اگرهدف برطرف ساختن نياز گوشت قرمز در داخل كشور باشد، مي‌توانيم از برزيل وآرژانتين گوشت قرمز وارد كنيم و نيازي به واردات آن از كشور هندوستان نداريم.
 
دليل ارزاني گوشت گاوميش
 يكي ازمسائلي كه بر نگراني‌ها در خصوص احتمال بي‌كيفيت بودن و نيز ناسالم بودن گاوميش‌هاي هندي دامن مي زند ارزان بودن گوشت اين نوع دام است. آن‌طور كه عضو هيات رئيسه كميسيون كشاورزي مجلس مي‌گويد گوشت گاوميش حداقل 5 تا 6 هزار تومان از ديگر انواع گوشت قرمز ارزان‌تر است. وي در پاسخ به اينكه آيا اين ارزاني ارتباطي با بي‌كيفيتي اين نوع گوشت دارد يا خير توضيح داد: نه اينكه گوشت گاوميش هندي ناسالم باشد، اما به دليل آنكه اين فرآورده تنها كاربرد صنعتي دارد و شايد تقاضا براي آن كم باشد به همين علت نيز با قيمت ارزان‌تري در اختيار مصرف‌كنندگان قرار خواهد گرفت‌. اسماعيل نيا با اشاره به اينكه در صورت واردات مردم نبايد نگراني‌اي از سلامت گوشت گاوميش داشته باشند توضيح داد: هنوز اين پيشنهاد به مجلس ارائه نشده كه در صورت ارائه‌ آن مجلس و نيز كميسيون كشاورزي با تمام قوا بر سلامت گوشت‌هاي وارداتي تاكيد خواهد كرد.
 
آيا گوشت هاي هندي سالم هستند؟
 اما رئيس اتحاديه دامداران كشور در اين باره نظر ديگري دارد. سعيد سلطاني سروستاني در گفت‌‌و‌گو با «قانون» با تاكيد براينكه هرگونه واردات در صورت امكان توليد در داخل تنها توليد كنندگان داخلي را با ضرر و زيان بسيار مواجه مي‌كند، توضيح داد:اين اتفاق نه تنها به توليد داخل ضربه مي زند كه موجب قاچاق گوشت نيز مي شود.وي تصريح كرد: به سختي مي‌توان نسبت به سلامت گوشت‌هايي كه قرار است ازهندوستان وارد شود اطمينان داشت. سلطاني دراين خصوص كه چرا هندوستان براي واردات گوشت گاو‌ميش انتخاب شده است، اظهار داشت: البته اين پرسش‌را دست اندركاران و تصميم‌گيرندگان واردات بايد پاسخگو باشند، اما به نظر مي‌رسد در اين شرايط تحريم و به دليل آنكه تنها هندوستان به لحاظ تجاري و اقتصادي با ايران روابط خوبي دارد، تصميم گرفته شده تا نياز گوشت قرمز از طريق اين كشوربرطرف شود.
 
اصل ماجرا
 استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، گفته است: واردات گوشت گاومیش از هند برای استفاده خانوارها بررسی می‌شود. نوردهر رکنی در گفت‌وگو با فارس حجم صادرات گوشت این کشور در سال گذشته را بیش از سه میلیون تن عنوان کرد و گفت: در این بین ایران نیز به منظور تامین نیاز صنایع فرآورده‌هاي گوشتی خود، سال‌هاست از کشور هند گوشت وارد مي‌کند. استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران افزود: در حال حاضر هند به 50 کشور جهان ازجمله کشورهای عربی، مالزی و اندونزی گوشت قرمز صادر مي‌کند. وی با اشاره به اینکه هم اکنون واردات گوشت از این کشور برای تامین نیاز خانوار نیز در دست بررسی است، گفت: گوشت وارداتی از کشور هند، گوشت گاومیش است که دام کشورهای بزرگ صادرکننده نظیر برزیل و آرژانتین نیز نژاد هندی است و گوشت رابه منظور مصارف خانوار و صنایع صادر می‌کنند. به گفته رکنی، دو نوع کیفیت در مورد گوشت مطرح است؛نخست کیفیت از جنبه رعایت شاخص‌ها و استانداردهای بهداشتی و دوم، کیفیت خوراکی که علاوه بر صنعت فرآوری، خانوارها نیز بتوانند از آن گوشت استفاده کنند. وی در خصوص کیفیت بهداشتی گوشت هندی گفت: در گذشته رعایت بهداشت در کشتارگاه‌های هند چندان مناسب نبود، اما از سال 72 این وضعیت با احداث تعدادی کشتارگاه توسط استرالیایی‌ها و استفاده از تکنولوژی روز دنیا تغییر کرد. این استاد تمام دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، افزود: به این ترتیب پس از ارزیابی‌هاي صورت گرفته و تاييد رعایت نکات بهداشتی در تعدادی از کشتارگاه‌هاي هند، واردات گوشت قرمز از این کشور صورت مي‌پذیرد.
 
واردات از 10 کشتارگاه مورد تایید ایران

 وی با اشاره به اینکه سال‌هاست صنایع فرآورده‌های گوشتی کشور بخشی از نیاز خود را از دیگر کشورها نظیر هند تامین مي‌کنند، گفت: در حال حاضر هند دارای 800 کشتارگاه است که از این تعداد 10 کشتارگاه مورد تايید سازمان دامپزشکی کشور است و مجوز واردات گوشت کشتار شده از این کشتارگاه ها،صادر شده است. رکنی، مسافت کوتاه هند تا کشورمان را یکی از مزیت‌هاي واردات گوشت از این کشور قلمداد کرد که علاوه بر کاهش هزینه حمل و نقل، این گوشت‌ها به دلیل کمتر بودن زمان انتقال، از ماندگاری بیشتری نسبت به گوشت‌هاي برزیلی برخوردار است. این استاد تمام دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران تاکید کرد: گوشت‌هاي هندی که با مجوز سازمان دامپزشکی وارد کشور مي‌شوند از نظر سلامت، کاملا قابل اطمینان هستند.

منبع: روزنامه قانون
bato-adv
bato-adv
bato-adv