bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۵۳۱۳۸
احمد شیرزاد در گفتگو با فرارو تحلیل می‌کند

پشتوانه مردمی و تحول در روابط بین‌الملل

تاریخ انتشار: ۱۶:۵۹ - ۲۵ خرداد ۱۳۹۲
فرارو- یک فعال سیاسی اصلاح طلب درباره تاثیر انتخاب رییس جمهوری با آرای بالای مردمی در عرصه خارجی گفت: همیشه درهمه کشورها مسائل داخلی روی مسائل خارجی اثر گذار است و برعکس آنچه که برخی گمان می کنند رژیم های که اقتدارگرایی و سلطه را برای اداره کشورشان انتخاب می کنند در روابط بین الملل از قدرت و نفوذ بالایی برخوردار نیستند.

احمد شیرزاد با بیان این مطلب در گفتگو با فرارو گفت: در روابط بین الملل حکامی که بر اساس رای مردم انتخاب می شوند و متکی به آرای مردمشان هستند و از مشروعیت واقعی برخوردارند در مناسبات بین الملل از قدرت چانه زنی بالایی برخوردار خواهند بود.

وی افزود: بنابراین دولت های که با آرای بالایی از سوی مردمانشان انتخاب می شوند مقتدر تر خواهند بود و در معادلات بین المللی می توانند نقش بیشتری ایفا کنند و در مذاکرات بین المللی عموما این دولت ها اگر پیشنهاد و ایده ای را روی میز قرار می دهد طرف های مقابل آن را پیشنهاد و ایده کل آن کشور تلقی می کند.

شیرزاد با اشاره به نتایج اولیه شمارش آرای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نتایج اولیه شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری حکایت از آن دارد که جامعه ما به اعتدال نظر دارند و مجموعه آرا و نظرات نامزدهای اصولگرایان نیز نشان از آگاهی نامزدهای اصولگرا از خواست و نظر مردم داشت که البته نظرات آنها مورد وثوق قرار نگرفت.

وی با تاکید بر اینکه نتایج اولیه نشان از آن دارد که گفتمان اعتدال گرایانه در میان حامیان اصولگرا نیز طرفداران بیشتری دارد گفت: اگر کسی نخواهد خود را گول بزند، این انتخابات آینه تمام نمای نظرات مردمی است و اگر چشم ها و گوش ها را باز کنیم خواهیم فهمید که مردم در واقع چه می خواهند و با این شناخت به خواست آنها احترام گذاشته شود.

این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: مردم روز جمعه با این انتخاب خود و برگزیدن گفتمان اعتدال، در حوزه سیاست خارجی هم از سیاست تنش زدایی حمایت کردند هز چند این به معنای تسلیم و و کوتاه آمدن بی قید و شرط در مذاکرات نیست.

وی با تاکید بر اینکه عمده مشکل عدم توافق در مذاکرات هسته ای ایران در هشت سال گذشته مساوی دانستن امتیاز دادن و امتیاز گرفتن با تسلیم بوده است گفت: آنچه که واضح است مذاکره عرصه بده بستان است. طرفین برای این پشت میز مذاکره می نشینند که امتیازی بدهند و در ازای آن امتیازی برابر بگیرند و این اصلا به معنای تسلیم شدن و کوتاه آمدن نیست.

شیرزاد افزود: کوتاه آمدن در مذاکرات اگر در راستای منافع ملی و در زمان مناسب و در ازای امتیازات برابر باشد نه تنها مذموم نیست بلکه می تواند مورد توجه قرار گیرد چرا که این کوتاه آمدن می تواند باری از دوش مردم با کاهش تنش ها و اختلافات و رفع سوء تفاهمات و اختلاف نظرات بردارد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: بر این اساس رییس جمهور آینده با تکیه بر پشتوانه مردمی و در پیش گرفتن گفتمان اعتدال گرایانه می تواند و باید به ماجراجویی ها در عرصه سیاست خارجی پایان دهد تا جهان درهای تازه ای به روی مردم ایران باز کنند.

وی با تاکید بر آنکه در عرصه سیاست خارجی باید چند اقدام در اولویت قرار گیرد گفت: در نخستین گام باید کادر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران بازسازی شود و دیپلمات ها و نیروهای کارکشته که در سال های گذشته از وزارت خارجه رانده شدند در مرکز مطالعات وزارتخارجه منزوی شده بودند دوباره به کار گرفته شوند.

شیرزاد افزود: باید در چهار سال آینده دیپلمات هایی که به راه و رسم روابط بین الملل آشنا هستند و شناخت کاملی از زبان دیپلماتیک دارند در دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران به کار گرفته شوند که عملکرد هشت سال گذشته نشان داد که راهی که در پیش گرفته شد تامین کننده منافع ملی نیست.

این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: دیگر اولویت رییس جمهوری در سیاست خارجی باید احیای رابطه با اروپا باشد و در بدو امر رابطه جمهوری اسلامی ایران با انگلیس دوباره برقرار شود که در دولت گذشته با یک اقدام نابخردانه این رابطه متوقف شد.

وی با تاکید بر اینکه رابطه با اروپا برای جمهوری اسلامی ایران می تواند مفید باشد گفت: در دولت اصلاحات جمهوری اسلامی ایران با نزدیکی به اروپا تلاش کرد از شکاف اروپا و آمریکا بر سر ایران استفاده کند و مانع از ایجاد اتحاد همه جانبه بین المللی علیه ایران شود.

شیرزاد افزود: در دراز مدت هم اولویت رییس جمهوری آینده در چهار سال آینده باید بازسازی مرزهای روابط با ایالات متحده آمریکا باشد که در صورت احیا رابط دو کشور می توان امیدوار بود که سطح فشارها و تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران به طور قابل توجه ای کاهش پیدا خواهد کرد.

وی با تاکید بر اینکه رییس جمهوری آینده باید مراقب بحران آفرینی ها باشد گفت:  یکی از مشکلات جمهوری اسلامی ایران در روابط بین الملل ایجاد بحران آفرینی ها در عرصه بین الملل  با منشا داخلی بوده است که حمله به سفارت انگلیس از جمله این بحران آفرینی ها است.

این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: ممکن است در چهار سال آینده عده ای که از انتخاب گفتمان اعتدال به عنوان ریاست جمهور ناراضی باشند در صدد بحران آفرینی ها سنگ اندازی ها در مسیر حرکت رییس جمهوری برآیند که امیدواریم رییس جمهوری برای این بحران آفرینی ها آمادگی لازم را داشته باشد.

وی تصریح کرد: در این مسیر لازم است دوستان اصولگرا نیز که دیدگاه واقع گرایانه ای به مسائل داخلی و خارجی دارند و تعداد آنها نیز در سال های اخیر افزایش یافته است به کمک رییس جمهوری بیاید تا با ایستادگی در مقابل اقتداگرایان مانع از بحران آفرینی های داخلی و خارجی شوند.