bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۵۳۱۸۷
سعید لیلاز

چتری برای خسته‌ها

تاریخ انتشار: ۱۱:۱۳ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۲
نقطه امیدی که در انتخابات به‌وجودآمده است چیزی فراتر از ظرفیت ذاتی آقای روحانی است و این پیروزی نشان‌دهنده این است که فقط اصلاح‌طلبان افکار و آمال و آرزوهایشان را در آقای روحانی می‌بینند. 

معنی این‌که امروز آقای روحانی پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری شدند این است که اصلاح‌طلبی هم به سمت تعادل و مرکز، گرایش پیدا کرده است. این نکته بسیار مهمی است؛ یعنی هم اصلاح‌طلبان هم آقای روحانی و هم جناح محافظه‌کار تغییر کرده‌اند. 

می‌خواهم بگویم این پیروزی حول ‌محور اعتدال‌گرایی ایجاد شده است و این اعتدال‌گرایی می‌تواند کاملا مطالبات اصلاح‌طلبانه مردم را پاسخ‌گو باشد. من قبلا به لحاظ اجتماعی از طریق روش تحلیل جامعه‌شناختی عنوان کرده بودم که از نیمه دوم سال 1390 ایران به سمت آرامش خواهد رفت و الان فکر می‌کنم این آرامش اجتماعی و سیاسی در حال رخ دادن است.

در صورتی‌که نیروهای مرکز‌گرا چه اصلاح‌طلب و چه محافظه‌کار که حول آقای روحانی جمع شده‌اند بتوانند از رادیکال شدن نیروهای دو طرف جلوگیری کنند. به اعتقاد من با توجه به پتانسیلی که وجود دارد می‌توانیم یک دولت آشتی ملی براساس نظام جمهوری‌اسلامی، تشکیل دهیم اما همین دولت خودش چتری باشد برای گرایش‌هایی که از رادیکالیزم خسته شده‌اند. 

من امیدوار هستم حول ‌محور ثبات و امنیت کشور همه نیروهای سیاسی ایران با هم هم‌قسم شوند و همه افرادی که به ایران علاقه‌مند هستند با کمک هم کشور را جلو ببرند. 

جمله‌ای که مقام معظم رهبری روز چهارشنبه هفته گذشته گفتند فوق‌العاده جمله مهمی بود در تاریخ 114 ساله مشروطه ایران. من یاد ندارم رهبری چنین جمله‌ای گفته باشد؛ که اگر نظام اسلامی را هم قبول ندارید به خاطر کشور بیایید؛ این‌که بپذیرند حتی کسانی که نظام اسلامی را دوست ندارد حق مشارکت ملی دارند صحبت بسیار مهمی است. این نشان می‌دهد که ایشان هم اعلام می‌کند که یک وظیفه مهم دارد و می‌گوید من از رای مردم پاسداری می‌کنم و هم به مردم اعلام می‌کند که وضعیت بسیار نگران‌کننده است.‌

فرق ما اصلاح‌طلبان با سایران این است که هرگاه حکومت دست دوستی به سمت ما دراز کرد باید آن را بفشاریم. یعنی پذیرش و پیروزی آقای روحانی به معنای دست دراز کردن حکومت به سمت اصلاح‌طلبان است.

مسئله اصلی هم این است که هر دو طرف به سمت مرکز حرکت کنند و از رادیکالیزه شدن فضای سیاسی کشور جلوگیری کنند .
منبع: تابناک
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
البته فراموش نکنیم این جنبش برخلاف دوم خرداد یک مطالبه سنگین عدالت اقتصادی و اجتماعی را در درون خودش دارد و علیرغم شکل سیاسی ان مطلقا سیاسی نیست به همین دلیل هم است که اقای قالیباف و رضایی هم علیرغم اصول گرا بودن رای خوبی اوردند
امیدواریم فوریت و ضرورت این مسئله درک شود
یک ایرانی
Finland
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
پسندیدم تحلیل بسیار خوب و دقیقی است. امیدوارم جامعه در راستای همین هدف سمت و سو پیدا کند...
کریمی
Canada
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
مامردم و اصلاح طلبان و اصولگرایان از رادیکالها خسته شدیم. چتر بزرگی از لیاقت ها و شایستگیها بر مبانی اعتدال باید گسترده شود و همه دلسوزانی که زیر این چتر قرار میگیرند باید مانع از تندروی و رادیکالیسم باشند. کشور نیاز به آرامش دارد نه شعار و تهییج احساسات. خوبست حکومت نیز موانع عبور از ردایکالیسم به میانه روی را از سر راه بردارد. افراد و اشخاص تنگ نظر ایدئولوژی زده در مصادری هستند که رفتارهایشان بیشتر مبتنی بر تظاهر است. آنها را خانه نشین کند و امور را از بالا به میانه رو ها واگذارد. در اینصورت دولت خواهد توانست آشتی ملی برقرار کرده و از پس مشکلات برآید. شاخ شانه کشها تهدیدسازها کفن پوشها و جنگ طلب ها و منفع جویان را از مصادر بردارید بخش بزرگی از مشکلات خودبخود هموار میشود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
این رو نگه چی بگه.
نمیگفت همش میرفت پای هاشمی و خاتمی. حالا یه مقداریشو به خودش میگیره.
انتشار یافته: ۴