bato-adv
bato-adv

گلایه‌های دختر دکتر شریعتی از اتهام‌های وارده بر پدرش

«سوسن شریعتی»، فرزند دکتر علی شریعتی با بیان این که اتهام‌هایی که به این متفکر وارد می‌کنند، مضحک و حقارت‌آمیز است‌، گفت: هرجا که پای حیثیت و آبروی پدرم وسط باشد، از او دفاع می‌کنم.

تاریخ انتشار: ۱۰:۴۶ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۲
«سوسن شریعتی»، فرزند دکتر علی شریعتی با بیان این که اتهام‌هایی که به این متفکر وارد می‌کنند، مضحک و حقارت‌آمیز است‌، گفت: هرجا که پای حیثیت و آبروی پدرم وسط باشد، از او دفاع می‌کنم.

ششمین نشست «تفکر از نمای نزدیک» با عنوان "شریعتی و ادبیات" همزمان با سی‌وششمین سالگرد درگذشت دکتر علی شریعتی با حضور فرزندش سوسن و مصطفی مستور عصر روز گذشته - 29 خرداد ماه - در خانه موزه دکتر شریعتی برگزار شد.

اتهام‌هایی که به پدرم وارد می‌کنند مضحکه است
سوسن شریعتی در این نشست درباره پدرش گفت: من همیشه سعی کرده‌ام مساله ژنتیک و نسبت خانوادگی‌ام با شریعتی را در حرف‌ها و نظرهایم دخیل نکنم. اما وقتی بعضی از اتهام‌ها را در مورد او می‌شنوم، احساس می‌کنم حالا باید به عنوان دختر شریعتی از حیثیت و آبروی پدرم دفاع کنم.

او افزود: بعد از گذشت بیش از 30 سال عده‌ای پیدا می‌شوند و می‌گویند اصلا شریعتی نام خانوادگی پدر من نبود. او فردی بود به اسم علی مزینانی که به کمک ساواک از ایران خارج شد و بعد هم از بیماری قلبی مُرد. حتی گاهی پا را فراتر می‌گذارند و می‌گویند: خود ساواک حسینیه ارشاد و جلسات پدرم را تدارک دیده بود و مدیریت می‌کرد.

او در مورد حق تالیف کتاب‌های پدرش هم گفت: ما از حق تالیف کتاب‌های او پس از مرگش استفاده می‌کردیم، اما دکتر شریعتی در دوران حیات خود هرگز برای کتاب‌هایش حق تالیفی نگرفت. ایشان نسبت به پول یک روحیه مقدس‌مآب داشت. برخی افراد با گفتن حرف‌هایی مثل اینکه "شریعتی از دست شخص وزیر علوم حقوق می‌گرفته" می‌خواهند چهره آن را تخریب کنند. پدرم پس از اخراج از دانشگاه حقوق بازنشستگی‌اش را می‌گرفت و پس از مرگش خانواده از حق تالیف کتاب‌های او استفاده می‌کردند.

او همچنین با اشاره به تغییر نگاه عده‌ای به آثار شریعتی گفت: مطمئنا برای خود شریعتی هم دردناک است که می‌بیند نوشته‌هایش در کتاب «کویر» امروز تبدیل به پیامک‌های عاشقانه شده است. برخلاف عقیده برخی از افراد که معتقدند با گذشت زمان شریعتی و کتاب‌هایش خسته‌کننده و پیش پا افتاده می‌شوند، معتقدم جنس آگاهی که شریعتی می‌خواهد بدهد از جنس اطلاعاتی نیست که متوقف شود، بلکه مواجهه با او یک مواجهه‌ وجودی و پایدار است.

او ادامه داد: من هم مثل همه‌ی هم‌نسل‌هایم به شریعتی و آثار او مراجعه کردم. رجوعی که به بعد از مرگ پدرم مربوط می‌شود و مثل همه هم‌نسل‌هایم با مطالعه آثار او دست‌خوش شادی‌، عصبانیت و لذت شدم و هرچند بارها از او فاصله گرفتم، اما با این حال امروز می‌پذیرم میراث‌دار شریعتی هستم.

او در ادامه به روحیه مبارزه‌طلبانه پدرش اشاره و اظهار کرد: شریعتی با نه نگفتن به دین دولتی و نظام اجتماعی حاکم بر دوران خود، چالش و تنش مداومی ایجاد کرد. شریعتی از سویی روشنفکر بود و از سوی دیگر افرادی که پای بحث‌های مذهبی او در حسینیه ارشاد می‌نشستند و در تاریخ ادیان او ثبت‌نام می‌کردند، بیش از سه هزار نفر می‌شد و همه اینها باعث نادیده گرفتن او در جامعه شد.

عده‌ای می‌خواستند صدای شریعتی خاموش بماند

در ادامه این نشست، «مصطفی مستور» - نویسنده - با اشاره به شاخص بودن قلم شریعتی گفت: قلم شریعتی نه تنها بین نویسنده‌های مذهبی، که در بین روشنفکران هم متمایز و شاخص بود. حتی اگر نوشته‌ای از او می‌خواندیم که اسمش کنارش نبود، به دلیل هویت داشتن نثر و زبان او می‌توانستیم بفهمیم این نوشته، نوشته‌ علی شریعتی است. خوانش نو و بدیع او از تاریخ، دین و جامعه و گشودن افق‌های تازه در برابر دیدگان مخاطبان از دیگر خصوصیات نوشته‌های شریعتی است. تعریف و تصویری که او از بودا یا هند ارائه می‌دهد، با هر تصویر و تعریف دیگری متفاوت است.

او افزود: زبان مساله اصلی شریعتی نبود، هرچند او نثر خوب و قلم نیرومندی داشت. اما همه اینها ابزاری بودند برای ارتقای اهدافش. نکته مهم در ادبیات شریعتی این است که او سعی داشت تجربیات خود را با کلمات به مخاطب منتقل کند و او را در این تجربه سهیم می‌دانست.

مستور در ادامه با اشاره به اینکه شریعتی پدیده پیچیده و دیرتکراری است گفت: بعید می‌دانم کسی مثل شریعتی با تمام وجوهش در جامعه ظهور کند. شاید عده‌ای باشند که شباهت‌هایی به او داشته باشند، اما هرگز کسی مثل او نخواهد آمد. روح بزرگ و فردگرایانه شریعتی در کویریات او قابل‌لمس است. نوشته‌های او هرگز تازگی خود را از دست نمی‌دهند. آثار نویسنده‌ای مثل صادق هدایت از لحاظ زبان و تکنیک بسیار ضعیف هستند و به دلیل اهمیت دادن به مفاهیم ذهنی و اندیشه‌های فلسفی کمتر به زبان پرداخته است، اما نوشته‌های شریعتی هرگز کهنه نمی‌شوند.

این نویسنده در ادامه با بیان اینکه عمر شریعتی بسیار کوتاه بود، گفت: او 44 سال در این دنیا زندگی کرد و اگر تسلط فکری و اندیشه‌های او را از 20 سالگی متصور شویم، تنها 20 سال زندگی فکری مفید و فرهنگی داشته است و‌ آثاری که بین سال‌های 47 تا 52 تالیف کرده، به اندازه 200 سال زندگی یک انسان پویا ارزشمند هستند.

نقدهای غیرمنصفانه‌ای درباره شریعتی وجود دارد
مستور در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به دلایل علاقه خود به شریعتی گفت: هرچند نمی‌توانیم علاقه را با کلمات توضیح دهیم، اما مبارزه در جامعه‌ی سرکوب‌گر و خفقان شدید، جرات‌ و جسارت،‌ تاثیرگذاری عمیق اجتماعی،‌ کنار زدن پرده‌ها‌، نوآوری در فهم دین‌، قدرت سخنوری و جذابیت‌های فردی از جمله خصوصیاتی است که می‌تواند دلیل علاقه من به شریعتی باشد.

او افزود: متاسفانه نقدهای غیرمنصفانه‌ای در مورد این نقد صورت گرفته است. با توجه به اینکه از نظر حاکمیت موجود آن زمان شریعتی یک عنصر مطرود بود، بسیاری از فضاها و امکانات را از دست داد و تنها شد. از آن مهم‌تر اینکه شریعتی حتی در طبقه فکری خودش هم تنها بود؛ آدم دین‌داری که به انزوا کشیده شد و کتاب‌هایش ضاله و ممنوع شدند.

مستور ادامه داد: کسانی هم بودند که او را به خاطر باورهایش ترک کردند. سکوت و نفی طبقه روشنفکران لائیک باعث شد اسمی از شریعتی در ادبیات دهه 40 - 50 نباشد. آنها می‌خواستند صدای شریعتی خاموش بماند. البته این تنهایی باعث شکست او نشد و روح بزرگ او را عمیق‌ترکرد. روحی که در کلماتش نمود پیدا کرده است.

این نویسنده همچنین با اشاره به اینکه در جامعه ما نقد به معنای واقعی کلمه در هیچ حوزه‌ای وجود ندارد اظهار کرد: ما در یک جامعه روستایی زندگی می‌کنیم، جامعه‌ای که یا از یک شخص بتی می‌سازند و او را تقدیس می‌کنند و یا اگر مخالف آراء آنها باشد، او را محکوم به انزوا می‌کنند. حتی در دانشگاه و روابط روشنفکری جامعه ما هم این مساله دیده می‌شود.

او افزود: فارغ از اینکه ما چقدر با تفکرات شریعتی همراه باشیم، باید این را بدانیم که او هنوز حرف‌هایی برای گفتن دارد. اما متاسفانه آنطور که باید به سمت شنیدن این حرف‌ها نرفتیم و کاری در این زمینه انجام ندادیم. شناخت شریعتی و آثار او نیازمند کار آکادمیک و علمی است. سالانه حدود 600 کتاب و مقاله درباره شکسپیر و آثار او فقط در انگلیس منتشر می‌شود. اما سوال اینجاست که ما برای امثال شریعتی چه کار کرده‌ایم؟

وی در پایان خاطرنشان کرد: من از کودکی با شریعتی و آثار او آشنا بودم. در طول زندگی هر فرد تحولات روحی در درون او رخ می‌دهد که باعث ورود کتاب‌ها، فیلم‌ها و شخصیت‌هایی به زندگی می‌شود که برخی از آنها در گذر زمان کنار می‌روند، اما بعضی دیگر در وجود انسان باقی می‌مانند. دکتر شریعتی و آثار او برای من از همین جنس ماندگار بودند.
بنده خدا
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
درود بر دكتر شريعتي انسان انديشمند و متفكري كه چهره واقعي اسلام را نشان داد و با جهل و خرافات مبارزه نمود
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
شریعتی زنده هست تا تفکر، بیداری و آزادگی زنده هست.
خدایش بیامرزاد
ناشناس
United Arab Emirates
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
دکترشریعتی انسان خوبی بودولی فهم صحیحی ازدین نداشت.اگراسلام چیزی بودکه اومیفهمیدکه ...درواقع اویک مارکسیست اسلامی بود.وضعیت فعلی ماناشی ازهمین است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
و البته ناگفته نماند که ایشان از زحمتکشان به بار نشستن نهال انقلاب اسلامی ایران بودند!!!
شاهین
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
مابه قدری خودفریفته وخودممنونیم که جزخودومنفعت خودچیزی برایمان قابل درک نیست.سواربرماشین های خارجی وتکنولوژِی خارجی وپزدادن بامدل رنگ وموی خارجی وبیگانه باگذشته خویش.
انتشار یافته: ۶۱
شاهد
Canada
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۰
مرحوم بزرگوار دکتر شریعتی انقدر اعتبار داشت و دارند که کسی نتواند ایشان را تخریب کند . انان که قصد توهین به ایشان را دارند سعی کردند مثل ایشان شوند اما نتوانستند و حالا ... روحشان شاد باشد .
ناشناس
Finland
۲۱:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
ما در یک جامعه روستایی زندگی می‌کنیم، جامعه‌ای که یا از یک شخص بتی می‌سازند و او را تقدیس می‌کنند و یا اگر مخالف آراء آنها باشد، او را محکوم به انزوا می‌کنند. حتی در دانشگاه و روابط روشنفکری جامعه ما هم این مساله دیده می‌شود.
واقعا همینطوره.بخصوص بخش دومش که میگه در جامعه ما کسی که نظر متفاوتی داشته باشه منزوی میشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
جالب اینجاست که شما مدعیان نقد، کسی که شریعتی را نقد کند حتی تحمل نمی کنید
سيد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
واقعا بعضي عقب ماندهاي فکري قبل از انقلاب ايشان را تکفير ميکردند اما امثال شهيد صدر عراق و لبنان وشهيد مطهري از افکار وموضع گيري ايشان دفاع ميکردند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۰
شريعتي هرگز نميميرد.
امين
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۰
حيف كه ديگر مثل او تا كنون زاده نشده است.روحش شاد.
کویر
United States of America
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۰
دکتر شریعتی هم قبل هم پس از مرگ بسیار مظلوم واقع شدند
دکتر شریعتی متعلق به همه نسلها و دورانهاست
فرامرز
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۰
من درجوانى دوكتاب پدرتان راخواندم.به نظرمن ايشان يك نويسنده ايداليسم بودندمواردى رااعلام مى كردنددر اسلام وجودداردكه ان مواردراسوسياليسم بيان مى نمود همچنان كه بعدازپيامبراسلام چندصدگروه درست شده كه هركدام خودرااسلام ناب محمدمى دانند.حتى براى عقيده خودخون مسلمان ديگررامى ريزند. اقاى دكترشريعتى نظرات مخصوص به خودراداشته وبه جاى انگ زدن وبدوبيراه گفتن مى شودانرادرجلسات بانظريات مختلف به روى ان بحث كردتا جوانان ماازاين بحث ها توشه اى بدست اورند.
نويد
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
جالبه، هر كه دم از عدالت بزند مي شود سوسيالست و كمونيست و...
نه عدالت خواهي در وجود انسان است كه در شكلهاي گوناگون از جمله سوساليزم و ... غبره نمود پيدا كرده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۰
هرچی میگن درسته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
این ادبیات یک آدم متعصب افراطیه!!!
آدمی که بویی از عقل و فهم نبرده!!!
هرچی میگن درسته!
برات متاسفم...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
هر چی تو میگی هم غلطه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۰
بقیه دنیا متفکر دارن ما هم داریم. متفکری که اسلام رو تبدیل به یک ایدئولوژی جنگ طلبانه کرد و با حربه کوبیدن روحانیت سعی نمود تا افکار خود را به خورد نسل جوان بدهد.
ناشناس
Finland
۲۳:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
ناشناس محترم. شهید شریعتی سعی دربیدارگری داشت .تاحمله یاجنگ. ودرثانی همیشه با مقدس ماب ها درگیری داشت تا باروحانی . او باروشنگری زر و زور وتزویر راتوصیف نمود . او افتخار میکرد که مقلد حاج آقا روح الله است
شاهد
Canada
۰۰:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
اقای ناشناس عزیز اینکه دکتر فرمود : بیایید از دنیا در بیاوریم و برای دین خرج کنیم نه اینکه از دین کسب درامد کنیم به دنیا خرج کنیم روشنگری نیست ؟
محسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۰
درود بر دکتر شریعتی
ناشناس
United States of America
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۰
سنگ بد گوهر اگر کاسه زرین شکند
قیمت سنگ نیفزاید و زر کم نشود
گر خردمند ز اوباش جفایی بیند
تا دل خویش نیازارد و در هم نشود
هوشنگ 23
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۰
تو خوبی
سحر
Germany
۲۲:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۰
درود به روح شریف دکترشریعتی و تفکرات ایشون که سالهاروشنگری کردند و خواهند کرد*
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۰
چقدر برخی کوته فکرند

این شهید بزرگ در تحقق انقلاب اسلامی نقش مهمی داشتند
علیرضا
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۰
چرا پسر ایشان "احسان شریعتی" اجازه ورود به ایران را ندارد؟
ساسان
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
با احترام به این خانم که به هرحال هموطن ماست، باید عرض کنم از دید من یکی از اصلی ترین عوامل تمام مصیبتهای فعلی ما پدر بزرگوار ایشان است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
شما اشتباه می کنی

مشکل خودتی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
- - - - - - - - --- - -- - - ---- ------ - --- -

100000000000000000 منفی
ناشناس
Finland
۲۱:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
چطور؟؟؟؟
ali
Germany
۰۷:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
دیگه بزرگتر از شریعتی میخواین؟
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۰۲:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
از شریعتی بت نسازید.
یک ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
به عنوان کسی که سالهایی طولانی است در باره تاریخ معاصر ایران تحقیق می کنم باید بگویم که اتهام همکاری دکتر علی شریعتی با ساواک کاملا بی اساس و از نادانی یا بغض گوینده نشات می گیرد. آنچه دکتر شریعتی را در جایگاه یک متفکر و روشنفکر اسلامگرا تثبیت کرده است همان دیدگاهها و اندیشه های سیاسی و فکری و فلسفی و جامعه شناختی ایشان است که بر بنیانی دینی مبتنی بوده است. البته که آثار فراوان دکتر شریعتی هم نظیر آثار و نوشته های هر نویسنده و متفکر دیگری قابل نقد وبررسی و چه بسا طرفداران و منتقدان و مخالفان بسیاری داشته است و هنوز هم دارد. بنابراین دلیلی وجود ندارد سرکارخانم سوسن شریعتی یا هرکس دیگری خیلی نگران برداشتهای سوء یا اشتباه محافل و افراد و جریانهای گوناگون از نوشته های و آثار و سلوک شخصی و اجتماعی جناب دکتر علی شریعتی باشند. ایشان در برهه ای بسیار حساس و تعیین کننده از تاریخ ایران تاثیرات سیاسی و فرهنگی و اجتماعی و حتی مذهبی شگرفی در میان هموطنان و بسیاری دیگر از مردمان جهان برجای نهاد و برخی از مهمترین تحولات و رخدادهای بزرگ سیاسی و اجتماعی معاصر ایران را از اندیشه های خود متاثر ساخت. قطعا دکتر علی شریعتی و اندیشه های ایشان در روند شکلگیری و پیروزی انقلاب اسلامی ایران نقش برجسته ای ایفاکرده است. اندیشه های دکتر علی شریعتی و آثار پرشمار ایشان به این زودی به دست فراموشی سپرده نخواهد شد. سالیانی طولانی سپری خواهد شد و نسلها جابجا خواهد شد و همچنان اندیشه ها و نوشته های ایشان مورد نقد و بررسی های موافق و مخالف قرار خواهد گرفت. تقلیل دادن شان دکتر شریعتی به مسائل پیش پاافتاده ای مانند اینکه از کجا حقوق می گرفته و وضع معیشت ایشان چگونه بوده و نظایر آن توهین به این مرد بزرگ و بسیار تاثیرگذار در حیات کنونی ملت ایران است.
عرفان82
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
حرفهای دکتر شریعتی تاریخ مصرف ندارد و او در قلب همه ماست.
parvaze1987
United Arab Emirates
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
روحش شاد و یادش گرامی باد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
شریعتی گنج پنهان ایران است اسوه شعر وشعور اما افسوس...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
اما در خصوص مواضع دكتر در قبال اين انتقادات بايد عرض كنيم كه دكتر شريعتي هم اشكالات منطقي برنوشته ها و ديدگاههاي خود را پذيرفتند و بر اين اساس به آقاي محمد رضا حكيمي وصيت نموده و سفارش لازم در خصوص اصلاح نوشته هاي خود را به ايشان دادند. در بخشي از وصيت نامه خويش چنين اظهار داشتند كه«آنچه از من نشر يافته به دليل نبودن امكانات و كم بودن فرصت، خام و عجولانه و پر غلط ديد چاپ شده است و تمامي آن را نه به عنوان كارهائي علمي، تحقيقي، كه فريادهايي از سر درد، نشانه هايي از يك راه، نگاههايي براي بيداري، ارائه طريق، طرح هايي كلي از يك مكتب، يك دعوت، جهات و ايده ها و بالاخره نوعي بسيج فكري و روحي در جامعه بايد تلقي كرد آن هم در شرايطي تبعيدي، فشار، توطئه، فرصت گذرا و حالتي كه هر لحظه اش انتظار فاجعه اي مي رفت آن ها همه بايد تجديد نظر شود از نظر علمي غني شود غلط گيري معنوي و لفظي و چاپي شود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
خدا بیامرزد وقتی ما دانشجو بودیم برای دفاع از دین مبین اسلام به نوشته های دکتر شریعتی مراجعه می کردیم
آخر آن زمان چنین نبود
نه می شد زور گفت و نه میشد ساکت ماند زمان برای مخالفین میدان می داد ولی موافقین با سنت ها در گیر بودند که جوابگو نبود تنصاف نصف دین است او مرد بزرگی بود ولی معصوم نبود بسیار مفید و شهید شد نه مرحوم شد
اگر چمران را قبول دارید در نماز میت آن می بینید
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
ضمن ادای احترام به دکتر شریعتی و خانواده محترم ایشان من کتابهای روشنگر دکتر را مطالعه کرده و معتقدم در دوران تاریک حکومت شاهنشاهی این کتابهای شریعتی بود که فضای سیاسی را برای نسل جوان و حقیقتجوی ایران که تشنه اسلام ناب انقلابی و رحمانی بودند روشن و منور کرد ولی هنوز جوابی برای خودم نیافتم که علت عدم پوشش کامل اسلامی خانواده این بزرگ مرد چیست ؟لطفا سرکار خانم سوسن شریعتی که بسیار مورد احترام هستند بنده را قانع بفرمایند. سپاسگزارم
آزاد
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
هرچند که معتقدم افراد خانواده از شخص جداست اما حقیقتا این سوال برای منم وجود داره!
گتي
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
به تو جواب بده تو خدايي؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
به شما کوچکترین ربطی نداره که ایشون یا هر کس دیگه ای چطور لباس می پوشن تا بخوان شما رو "قانع" هم بفرمایند!!!!!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
"ولی هنوز جوابی برای خودم نیافتم که علت عدم پوشش کامل اسلامی خانواده این بزرگ مرد چیست ؟لطفا سرکار خانم سوسن شریعتی که بسیار مورد احترام هستند بنده را قانع بفرمایند."
خوبه شما کاره ای نیستی !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
جوادسکاکی
Finland
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
خانم شریعتی باسلام ودرود فراوان برروج معلم شهیدمان:فکرنمیکنم کسی یارای مقابله بادکتروعقایداش وخانواده اش باشدچون دکترهمیشه مثل مصدق وامیرکبیردرقلب ماست
حسن
United Arab Emirates
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
دکتر شریعتی انسان آزاده ای بوده و از مشخصات بارز ایشان ضدیت با با استعمار غرب به ویژه انگلیس است ولی در خصوص بعضی تالیفات ایشان احساس می شود که دچار سوء تفاهماتی بوده اند مثلا در رابطه با حضرت فاطمه (س) کتاب نوشته اند ولی خیلی از وقایع را نیاورده اند و نیز در کتب ایشان عباراتی از قبیل شیعه سیاه و سرخ و شیعه صفوی و علوی مطرح شده است که همه موارد فقط نشان دهنده نوعی سوء تفاهم بوده است
حامی دکتر شریعتی
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
سلام.سخنان و پیامک هایی که علیه دکتر شریعتی گفته می شود اغلب از روی حسادت و دشمنی با ایشان است و هیچ مبنای عقلانی و منطقی ندارد.
ناشناس
Germany
۲۰:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
شریعتی نماینده اسلام بیزانسی بود و تفکر بیزانسی را در ایران بنمایش کذارده بود . بروید در مورد اسلام بیزانسی مطالعه کنید بعد بیاید از شریعتی دفاع کنید !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۱
شریعتی ممکن است مثل هر متفکر دیگری اشتباهاتی داشته باشد که قابل نقد است . ولی از نظر من آنچه که در باره ایشان زیبا میبینم صداقتشان در دین بود .
آزاد
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
با یک ایرانی موافقم آفرین
یک کتاب از مجموعه نیمه پنهان ماه میخوندم که همسر شهیدی چقدر در آن زمان با کتابهای دکتر شریعتی و شهید مطهری متحول شدن و اینها نباید نادیده گرفته شود
ضمن اینکه با مهدی هم موافقم و برام سواله!
ندا
Netherlands (Kingdom of the)
۰۲:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
بالاخره او معصوم نبود و قابل نقد است.
فرهاد
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
درود بر مردان با تفکر و درود بیشتر بر مردانی که اجازه صحبت و نوشتن به این مردان دادند .
ناشناس
United Arab Emirates
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
رای های مثبت و منفی گویای همه چیزه
نويد
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
شريعتي معلم انديشيدن
امير
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
درود بر شريعتي ، معلم بزرگ انقلاب و رهبر آزادگان انقلابي كه هيچگاه با زر و زور و تزوير كنار نيامد .
گيتي
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
اسلام يعني شريعتي اري اينچنين است برادر
دوستدار دکتر علی شریعتی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
بنام خدا
هرچند معتقدم در مورد دکتر علی شریعتی باید از دیدگاه جامعه شناسی بسیار سخن گفت اما مگر می شود به انسان وارسته و والایی که طنین صدایش تمام فضای نوجوانی و جوانیم را به خود اختصاص داده بود و نوشته هایش تمام صفحات یادداشتم را در بر گرفته بود بجز احساس عشق سخن گفت. تمام هم نسلیهای من(دهه 50) با شریعتی زندگی کردند و امروز تفاوت ادب و شخصیت این مردان و زنان را در زندگی فردی و اجتماعی با سایرین می بینید. دکتر شریعتی محبت اهل بیت را در درونمان نهادینه کرد و شور و غوغایی برای حرکت و خیزش در درونمان آفرید. درود خدا بر او و خانواده جلیل القدرش
ناشناس
-
۰۹:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
امثال آقاي شريعتي مي خواهند همه چيز را به رنگ انديشه هايشان درآورند، از سوسياليسم تا ليبراليسم و حقوق بشر و ... اين مساله بدون شك زيانهاي بسياري هم براي اسلامگراها و هم براي سكولارها داشته است.
عليرضا از اراك
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
زنده ياد دكتر علي شريعتي جايش در قلبهاي ماست. براي شادي روحش صلوات.
مسعود
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
روحش شاد-اما شهیدشریعتی هم انسان بودوممکنه اشتباهاتی هم داشته باشه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
گوینده هر که می‌خواهد باشد شنونده باید عاقل باشد.
مهدي
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
درود بر بزرگمرد عرصه دين و سياست كه چهره واقعي دينداري را نشان داد و چهره دينداران فريبكار را هم برملا كرد روحش شاد و راهش پر رهرو باد