bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۵۵۸۰۶

مشیر: الگوی نذر فرهنگی باید کشوری شود

طرح نذر فرهنگی طرحی اجتماعی و فرهنگی به شمار می رود که هدف آن احیای سنت نذر و ایجاد فرصت برای افرادی است که می توانند وقت و مهارت خود را نذر دیگران کنند؛ به طوری که شهرداری تهران بر پایه این رویکرد فرصت برقراری ارتباطی نو و بهره‌مند ساختن افراد از این نذورات را فراهم کرد.

تاریخ انتشار: ۱۷:۳۵ - ۱۹ تير ۱۳۹۲
طرح نذر فرهنگی طرحی اجتماعی و فرهنگی به شمار می رود که هدف آن احیای سنت نذر و ایجاد فرصت برای افرادی است که می توانند وقت و مهارت خود را نذر دیگران کنند؛ به طوری که شهرداری تهران بر پایه این رویکرد فرصت برقراری ارتباطی نو و بهره‌مند ساختن افراد از این نذورات را فراهم کرد.
 
زهرا سادات مشیر، مدیر اجرای طرح نذر فرهنگی در گفت و گو با شهرنوشت، با اشاره به اینکه تفکر نذر فرهنگی با هدف ترویج و نهادینه کردن فرهنگ نذر در جامعه و ایجاد فرصت جدید نذر برای افراد متخصص و دارای مهارت (نذر تخصص و وقت ) پایه ریزی شد، گفت: ما به دنبال آن هستیم تا با اجرای این طرح در کلانشهر تهران و اشاعه نذر فرهنگی در بین شهروندان، الگوی موفقی را جهت گسترش این طرح در سطح ملی ارایه کنیم چرا که این طرح به دنبال برآورده کردن بخشی از نیازهای اجتماعی و فرهنگی جامعه است.

3800 نفر از خدمات متنوع نذر فرهنگی بهره مند شده اند 
مشاور شهردار تهران در امور بانوان با ابراز امیدواری نسبت به نتایج اجرای موفقیت آمیز ترویج تفکر نذر فرهنگی گفت: این طرح در جهت احیای این سنت حسنه و ارزش هایی همچون نوع دوستی و دستگیری از مددجویان و افراد نیازمند جامعه، گامی موثر برداشت به طوری که تاکنون بیش از سه هزار و 800 نفر از افراد واجد شرایط از خدمات متنوع طرح نذر فرهنگی منتفع شده اند.

دو میلیارد ریال صرفه جویی اقتصادی با اجرای طرح نذر فرهنگی
مشیر در ادامه افزود: علاوه بر افزایش ابعاد معنوی در این طرح همانند روحیه همدلی و مشارکت در فعالیت‌های فرهنگی - اجتماعی در بین شهروندان، از دستاوردهای دیگر این طرح، بیش از دو میلیارد ریال صرفه جویی اقتصادی طی دو سال گذشته بوده است.

وی با اعلام آنکه شهروندانی که می توانند وقت و توان علمی و هنر خود را در اختیار دیگر همشهریان، در قالب نذر فرهنگی قرار دهند می تواند در این طرح ثبت نام کنند، گفت: امیدواریم با اجرای موفقیت آمیز ترویج نذر فرهنگی، گام های موثری در جهت احیای این سنت حسنه برداشته شود.

تهیه بانک اطلاعاتی از متقاضیان شرکت در نذر فرهنگی
مدیر اجرای طرح نذر فرهنگی در خصوص فعالیت های صورت گرفته در سامانه نذر فرهنگی، اظهار کرد: تهیه بانک اطلاعاتی از خیرین صاحب مهارت و وقت،‌ تهیه بانک اطلاعاتی از افراد متقاضی مشارکت در طرح نذر فرهنگی‌، ایجاد فرایند متصل کردن مددجویان با اعضای نیکوکار طرح نذر فرهنگی صاحب مهارت و تخصص مسیری بوده که شهرداری تهران برای رسیدن به اهداف این بخش پیموده است. همچنین شهرداری تهران نسبت به ارایه خدمات فرهنگی به افراد متقاضی شامل آموزش، مشاورهای پزشکی، حقوقی و ... و در نهایت جذب نیکوکاران در بخش فرهنگی اقدام کرده است.

مشیر در ادامه خاطر نشان کرد: استفاده از تخصص افراد در کنار وقت آن‌ها یکی از مولفه‌های نذر فرهنگی است و آماری ما حاکی از علاقه‌مندی متخصصین در این حوزه است به طوری که از آغاز فعالیت نذر فرهنگی، بیش از 3 هزار نفر، عضو این طرح شده اند که البته تعداد افرادی که به طور مستمر با نذر فرهنگی تعامل دارند و در قالب کارگروه‌های تخصصی نذر فرهنگی فعالیت دارند، حدود 1300 نفر با تحصیلات مقطع دکترا، کارشناسی ارشد و کارشناسی است.

تلاش برای تبدیل نذر فرهنگی به طرحی ملی
وی با تاکید بر اینکه نذر فرهنگی در بخش جذب نیکوکاران سعی دارد ضمن جلب افراد برجسته فرهنگی – اجتماعی از جمله ‌پزشکان، هنرمندان، بازیگران و ورزشکاران‌، درجهت ترويج فرهنگ نذر در جلب مخاطبان عمومی نیز گامی موثر بردارد‌، تصریح کرد: در جریان طی این مسیر به دنبال جلب مخاطبانی از عرصه سیاست و تصمیم‌گیرندگان دولت و مجلس نیز بوده ایم تا موانع و مشکلات فراروی این طرح از ميان بر داشته شود و با تبدیل طرح نذر فرهنگی به یک طرح ملی، فرصتی جدید در عرصه نیکوکاری در کشور فراهم شود.

راه اندازی سامانه نذر فرهنگی
مدیر اجرای طرح نذر فرهنگی مهم‌ترین و اساسی‌ترین اقدامات انجام شده در طرح نذر فرهنگی را راه‌اندازی سامانه نذر فرهنگی دانست و در این باره گفت: متخصصین و علاقه‌مندان می‌توانند از طریق اینترنت در این طرح ثبت‌نام کرده و با ما مرتبط شوند به طوری که افراد با مراجعه به سامانه www.nazrefarhangi.ir می توانند به صورت مستقيم ثبت‌نام کرده و همچنين از اطلاعات و مقالاتي كه در خصوص نذر فرهنگي نوشته شده است، استفاده کنند.

مشاور شهردار تهران با ابراز امیدواری نسبت به آینده این طرح در شهرداری تهران گفت: نذر فرهنگی در واقع فضایی ایجاد خواهد کرد تا نیکوکاران متخصص بتوانند در راه رضای خدا، با نذر کردن تخصص خود در زمان‌های محدودی، در خدمت مردم محله خود باشند. همچنین این افراد در صورت تمایل می توانند به صورت فرا محله‌ای و فرا منطقه‌ای با توجه به تخصص خود، به مردم خدمت کنند.

وی در پایان عنوان کرد: ما بر این باوریم که همراهی متخصصان محله منجر به گسترش این طرح خواهد شد، این در حالی است که هر متخصص از خدمتی که به هم محله‌‌ای خود ارایه می‌دهد لذت خواهد برد و هم از اجر معنوی برخوردار می‌شوند.
bato-adv
bato-adv
bato-adv