bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۶۳۴۵۶

صدور قبض علی‌الحساب برای مشترکان تلفن

تاریخ انتشار: ۱۳:۰۲ - ۰۲ مهر ۱۳۹۲
معاون شرکت مخابرات ایران با بیان اینکه این شرکت تا پنجم مهر ماه منتظر تصمیم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اعلام نرخ های مخابراتی خواهد ماند، گفت: در صورتیکه تعرفه ای رسما به ما ابلاغ نشود برای قبوض جدید مشترکان تلفن ثابت و همراه نرخ علی الحسابی را اعلام خواهیم کرد.

داود زارعیان امروز در نشستی خبری با اشاره به برخی مذاکرات برای تعیین نرخ 520 ریال به ازای هر مکالمه تلفن ثابت بجای 618 ریال که چندی است مطرح شده است، گفت: مخابرات به دلیل هزینه ها و میزان تورم با این نرخ موافق نیست.

وی با اشاره به اینکه توقف طرح هم کدسازی مخابرات و حذف مبلغ 900 تومان به عنوان آبونمان از قبوض مشترکان به دستور وزیر ارتباطات انجام شد، گف: این در حالی است که از 15 مرداد ماه مخابرات طرح یکسان سازی کدهای شهرستانی را آغاز کرده و قرار بود بابت اجرای این طرح ماهانه 900 تومان از مشترکان دریافت کنند اما این طرح متوقف شد و در استان هایی که همکد شدند این 900 تومان دریافت نمی شود.

همچنین یکسان سازی نرخ مکالمات موبایل نیز به دستور وزیر ارتباطات متوقف و قرار شد برای تغییر نرخ ها کمیته ای از سوی وزارت ارتباطات تشکیل شده و آن را بررسی کند. بر این اساس ما تا پنجم مهر ماه که قبوض را صادر کنیم صبر خواهیم کرد تا وزارت ارتباطات رسما تعرفه های جدید را به ما اعلام کند.

وی گفت: مخابرات با 520 ریال به ازای هر دقیقه تعرفه تلفن همراه موافق نیست و کمیسیون تنظیم ارتباطات نمی تواند مصوبه ای را تنظیم کند که مغایر بند 90 اصل 44 قانون اساسی و به ضرر بخش خصوصی باشد.

زارعیان با تاکید بر اینکه فرآیند نرخ مکالمات تلفن ثابت و همراه را اطلاع رسانی می کنیم و به طور قطع در صورت عدم اعلام وزارت ارتباطات برای این دوره مشترکان قبل علی الحساب صادر خواهد شد، افزود: دولت باید محل تامین اعتبار یکسان سازی کدهای مخابرات را اعلام و بابت جبران هزینه این طرح روشی را به مخابرات اعلام کند.

معاون شرکت مخابرات ایران با بیان اینکه مخابرات پیشنهاد مبلغ 599 ریال را بابت تعرفه تلفن همراه اعلام کرده اند، افزود: مخابرات از قانون تبعیت می کند و دولت نمی تواند قوانین را تصویب کند که بخش خصوصی متضرر شود.

پیشنهاد مخابرات به دولت
معاون شرکت مخابرات ایران با اشاره به پیشنهاد مدیرعامل این شرکت گفت: چنانچه دولت حق‌السهم خود را از درآمد مخابرات کاهش دهد مخابرات نیز می تواند تعرفه های مکالمات را کاهش دهد.

زارعیان در این زمینه افزود: بعد از خصوصی سازی 31 درصد درآمد مخابرات در بخش تلفن همراه و USO، هشت درصد درآمد تلفن ثابت و پنج درصد درآمد دیتا به دولت پرداخت می شود و همچنین دولت حق مالیات، فرکانس، زیرساخت و نامبرینگ را نیز از مخابرات دریافت می کنند. طی چهار سال گذشته نیز حق دولت از بابت این درآمدها افزایش یافته به نحوی که برای مثال تعرفه شماره‌گذاری 62 درصد افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه مخابرات 50 درصد درآمدش را تقدیم دولت می کند، تاکید کرد: چنانچه دولت حق السهم خود را از درآمد مخابرات کاهش دهد، مخابرات نیز می تواند تعرفه های مشترکان را کاهش دهد.

ایده مکالمه رایگان مخابرات به دولت
زارعیان با بیان اینکه رویکرد دنیا به مساله تلفن ثابت، مبنی بر تعرفه گران مکالمات است، گفت: مخابرات ایده ای را مطرح کرده که در صورتیکه دولت با آن موافقت کند، می تواند تعرفه گذاری بخش تلفن ثابت را متحول کند.

وی در مورد این ایده گفت: مخابرات حاضر است به ازای هر خط تلفن ثابت ماهانه 10 هزار تومان درآمد داشته باشد و مکالمات را برای مشترکان آزاد کند این به این معنی است که هر مشترک ماهانه 10 هزار تومان به مخابرات هزینه پرداخت کند و به هر میزانی که بخواهد با تلفن ثابت خود با تمام نقاط داخل و خارج از کشور مکالمه داشته باشد.

معاون شرکت مخابرات ایران میزان درآمد مخابرات از خط تلفن ثابت را 6500 تومان عنوان کرد و گفت: با توجه به افزایش تورم و اتفاقات چند سال گذشته هزینه نگهداری هر خط تلفن ثابت بیش از 3 هزار تومان است اما مخابرات بابت هزینه نگهداری تنها 31 تومان آبونمان از مشتریان دریافت می کند.

زارعیان گفت: هم اکنون بیش از 4 میلیون شماره تلفن ثابت نیمه فعال در کشور وجود دارد و هزینه واگذاری یک خط تلفن ثابت در بسیاری از مناطق نیز بیش از 700 هزار تومان است که ما این خطوط را مجبوریم 50 هزار تومان بفروشیم. با این محاسبات چنانچه با نرخ دریافت 10 هزار تومان به ازای هر خط موافقت شود، بسیاری از مشکلات تعرفه این بخش حل خواهد شد.