bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۶۴۵۶۳

جزئیات سرقت میلیاردی کابل برق

تاریخ انتشار: ۱۴:۵۸ - ۱۲ مهر ۱۳۹۲
مديرعامل توانير 2 برنامه وزارت نیرو برای مقابله با سارقان کابل‌های مسی و ایجاد انشعابات غیرمجاز از شبکه برق را تشریح کرد و گفت: از سال گذشته تاکنون 300 میلیارد ریال کابل مسی از شبکه برق کشور به سرقت رفته است.

همایون حائری در گفتگو با مهر، درباره آخرین اقدامات به منظور کاهش سرقت کابل‌های برق در کشور، گفت:  از ابتداي سال گذشته تاکنون حدود 30 ميليارد تومان کابل مسي از شبکه برق کشور به سرقت رفته است.

مديرعامل شرکت توانير با اعلام اینکه هم اکنون بخش عمده کابل دزدي در شبکه برق از سيم‌هاي مسي است، تصریح کرد: از این رو با هماهنگی تمامی شرکت‌های برق و توزیع برق استان های مختلف کشور تعویض کابل های مسی در دستور کار قرار گرفته است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی حدود 30 درصد شبکه سيم مسي به کابل خود نگهدار تبديل شده است، اظهار داشت: با همکماري صنعت برق و نيروي انتظامي و تعويض کابل‌ها ميزان کابل دزدي و سرقت از شبکه برق کشور به حداقل کاهش یافته و در برخی مناطق به طور کامل متوقف شده است.

حائری درباره آخرین وضعیت کاهش تعداد انشعابات غیر مجاز از شبکه برق کشور هم توضیح داد: برداشت غير مجاز از شبکه برق یک نوع تلفات در سطح شبکه سراسری برق است. مدیرعامل شرکت توانیر تلفات فعلی در سطح شبکه برق را حدود 16 درصد عنوان کرد و افزود: برای مقابله با انشعابات غیرمجاز، طراحی، ساخت، نصب و راه‌اندازی شبکه های برق دیجیتال در دستور کار قرار گرفته است.

همزمان با آغاز شمارش معکوس برای اجرای فاز دوم قانون هدفمندسازی یارانه‌ها و افزایش قیمت برق، اجرای طرحهای ضربتی بازدید و نظارت بر شبکه توزیع برق به منظور شناسایی انشعابات غیرمجاز و دستکاری کنتورهای برق شدت گرفته است.

سرقت برق و دستکاری کنتور از سالهای گذشته تاکنون همواره یکی از مشکلات کلان صنعت برق بوده و با وجود ابداع و به‌کارگیری شیوه‌ها و دستگاه‌های جدید اندازه‌گیری و همچنین سامانه‌های به‌روز انتقال و توزیع برق، متخلفان هم راهکارهای تازه‌ای را برای فرار از پرداخت هزینه واقعی برق مصرفی می یابند.

در حال حاضر در شرکت‌های توزیع برق فعالیت گروه‌های نظارت و بازرسی شدت گرفته است و حتی در برخی از استان‌های جنوبی کشور تعدادی از سارقان و تخلفات گسترده برق همچون دست‌کاری کنتورهای برق شناسایی و به مراجع قضائی معرفی شده اند.

بر این اساس گروه‌هایی با به‌کارگیری شیوه‌ای جدید، اقدام به از کار انداختن کنتورهای سه فاز دیجیتال برق کرده و زمینه بروز اختلال در میزان عدد واقعی برق مصرفی را فراهم کرده اند که با حضور تیم‌های بازرسی در شرکتهای توزیع برق شناسایی شده اند.

در این راستا برنامه‌ریزی دقیقی برای بررسی وضعیت شهرها و استان‌هایی که احتمال بروز تخلف بیشتر از سایر نقاط بود، انجام و گشت‌های بازرسی فعال‌تر از گذشته به بازبینی و نظارت بر دستگاه‌های اندازه‌گیری مشترکان به‌ویژه کنتورهای استفاده شده توسط مشترکان بزرگ، اقدام کردند.

بازرسی‌های محسوس و نامحسوس ماموران شرکتهای توزیع برق سراسر کشور حاکی از آن است که تخلفاتی همچون فک پلمپ، اخذ برق غیرمجاز، دستکاری و تخریب لوازم برق رسانی بیش از سایر تخلفات مورد استفاده افراد سودجو قرار گرفته است.

از سوی دیگر، وزارت نیرو در آستانه آغاز مرحله دوم اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و واقعی شدن تعرفه برق مشترکان، شتاب در نصب و راه اندازی سامانه‌های هوشمند اندازه گیری برق به ویژه در سطح کلانشهرهای کشور را در دستور کار قرار داده است.

قرائت از راه دور کنتورها، وصول مطالبات، شناسایی انشعابات غیر مجاز و توقف ارائه خدمات به اشتراک‌های غیر مجاز از مزیت‌های این طرح است.
bato-adv
bato-adv