bato-adv
کد خبر: ۱۶۵۵۹۲

اسکایپ به جاسوسی متهم شد

با وجود انتقادهای بی‌شمار به برنامه‌های جاسوسی آمریکا طبق اعلام دفتر اطلاعات ملی آمریکا، دادگاه فدرال که بر برنامه‌های جاسوسی آمریکا نظارت می‌کند، اختیارات دولت این کشور را برای جمع‌آوری تماس‌های تلفنی در آمریکا تمدید کرده است.
تاریخ انتشار: ۰۷:۰۱ - ۲۱ مهر ۱۳۹۲
با وجود انتقادهای بی‌شمار به برنامه‌های جاسوسی آمریکا طبق اعلام دفتر اطلاعات ملی آمریکا، دادگاه فدرال که بر برنامه‌های جاسوسی آمریکا نظارت می‌کند، اختیارات دولت این کشور را برای جمع‌آوری تماس‌های تلفنی در آمریکا تمدید کرده است. ژوئن سال‌جاری «ادوارد اسنودن» 29‌ساله که حالا بیش از هر کس دیگری نامش شناخته شده است برای اولین‌بار اطلاعات مربوط به برنامه‌های شنود در دولت آمریکا را به روزنامه انگلیسی «گاردین» داد و با این کار خود بزرگ‌ترین افشاگری تاریخ آژانس امنیتی آمریکا را رقم زد.

اسنادی که اسنودن در اختیار «گاردین» گذاشت مبنی بر این بود که دولت آمریکا مکالمات تلفنی میلیون‌ها آمریکایی را شنود می‌کند و به‌صورت گسترده دست به رصد وب‌سایت‌های اجتماعی می‌زند. پس از گاردین به‌ترتیب «اشپیگل» و «لوموند» هم اسنادی از جاسوسی منتشر کردند. بر اساس سندی که به دست هفته‌نامه اشپیگل رسیده بود مرکز سازمان‌ملل متحد در نیویورک نیز هدف شنود سرویس مخفی «آژانس امنیت ملی» آمریکا بوده است.

 کنسولگری آمریکا در فرانکفورت نیز یکی دیگر از مراکز استراق‌سمع بوده است. بر اساس این اسناد، در تابستان 2012 آژانس امنیت ملی آمریکا موفق شده بود به شبکه داخلی تاسیسات کنفرانس‌های ویدیویی سازمان‌ملل متحد راه پیدا کند و قفل ورود به آن را بشکند. آژانس امنیت ملی آمریکا همچنین مستقیما فعالیت‌های روسای جمهور برزیل و مکزیک را زیرنظر داشته است. پس از اشپیگل روزنامه لوموند فرانسه نیز گزارش داد دستگاه اطلاعات خارجی این کشور اطلاعات تماس‌های کامپیوتری و تلفنی شهروندان را در ابعادی گسترده مانند آنچه در برنامه «پریسم» آمریکا انجام می‌شود جمع‌آوری می‌کند. این افشاگری‌ها انتقادات زیادی را برانگیخت؛ رییس‌جمهور برزیل، وزیر خارجه اکوادور و موسس «فیس‌بوک» نسبت به این جاسوسی‌ها انتقاد کردند؛ این در حالی بود که باراک اوباما از عملکرد خود در ارتباط با شنود مکالمات تلفنی و نظارت بر فعالیت‌های اینترنتی دفاع کرده بود؛ رییس‌جمهور آمریکا اعلام کرده بود که جمع‌آوری اطلاعات مکالمات تلفنی در جهت منافع ملی و امنیتی ایالات متحده و زیر نظر دقیق کنگره آمریکا و دادگاه‌های فدرال صورت گرفته است.

حالا به گزارش خبرگزاری فرانسه، دفتر رییس اطلاعات ملی آمریکا در بیانیه‌اش اعلام کرد: جیمز کلاپر، رییس این دفتر، تصمیم‌گرفته است اقدامات دولت آمریکا را به درخواست دادگاه نظارت بر اطلاعات خارجی برای تمدید اختیارش در جمع‌آوری گسترده تماس‌های تلفنی و تایید این درخواست از سوی دادگاه به اطلاع اذهان عمومی برساند. در این بیانیه آمده است که این افشای عمومی مطابق با تصمیم کلاپر برای این اقدام و در پرتو منافع عمومی همیشگی و عمده در برنامه جمع‌آوری اطلاعات تماس‌های تلفنی است. این در حالی است که روزنامه گاردین اعلام کرد کمیسیون حفاظت داده‌های «لوکزامبورگ» در حال تحقیق درباره احتمال همکاری اسکایپ با آژانس امنیت ملی آمریکا و فروش مکالمات کاربران به این سازمان است. در صورت اثبات این اتهام، برای اسکایپ حکم صادر خواهد شد.

 از سوی دیگر و در حالی‌که پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا و افشاگر داده‌های محرمانه این ‌آژانس جایزه «صحت اطلاعات» را برد، روزنامه «نیویورک‌تایمز» خبر داده است که سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) در سال 2009 میلادی درباره پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا هشدار داده بود اما با این وجود، او به جزییات برنامه‌های نظارتی و کنترلی دولت که سال‌جاری میلادی آنها را افشا کرد، دسترسی داشت. اسنودن که هم‌اکنون با دریافت پناهندگی موقت یک‌ساله از روسیه در این کشور به‌سر می‌برد، روز پنجشنبه برای اولین‌بار توانست با پدرش دیدار کند. اوایل هفته گذشته، گروهی چهارنفره از کارمندان سابق و بازنشسته اطلاعاتی آمریکا و فعالان این جایزه را به اسنودن جوان اعطا کردند. این چهار کارمند سابق اطلاعاتی آمریکا که از جانب رسانه‌های دولتی روسیه «افشاگران» نام دارند، با اسنودن دیدار کردند.


کلینتون: درباره برنامه‌های جاسوسی باید شفاف مذاکره کنیم
تمدید جاسوسی از مکالمات تلفنی شهروندان در حالی صورت گرفته است که هیلاری کلینتون وزیر خارجه سابق آمریکا خواستار مذاکره‌ای «معقول و شفاف» درباره مرزهای نظارتی این کشور شد که به‌واسطه افشاگری‌های اخیر مهم شده‌اند. او که قصد دارد در انتخابات ریاست‌جمهوری 2016 این کشور نامزد شود، در لندن گفت: این یک مساله بسیار مهم است. ما درباره مسایل اطلاعاتی قدردان دموکراسی‌هایی هستیم که در آمریکا و انگلیس داریم.

فرمانده موشک‌های هسته‌ای آمریکا برکنار شد
از سوی دیگر نیروی هوایی آمریکا فرمانده‌ای را که مسوول موشک‌های هسته‌ای این کشور بوده، به خاطر سلب اعتماد برکنار کرد. ژنرال «مایکل کری»، فرمانده یگان بیستم نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا به دلیل «فقدان اطمینان و اعتماد به توانایی رهبری و تصمیم‌گیری» عزل شد. مقامات آمریکایی گفته‌اند این فرمانده برکنارشده، مسوول ۴۵۰موشک قاره‌پیما بوده که در سه نقطه از آمریکا مستقر هستند.
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین