bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۶۶۸۸۸
دكتر علي خاكسار در گفتگو با فرارو تحلیل می‌کند

بازگشت "خودروسازان خارجی" به ایران؟!

آزاد سازي قيمت خودرو در كنار به وجود آمدن شرايط رقابت مي تواند هم به لحاظ كيفيت و هم به لحاظ قيمت به سود مصرف كننده تمام شود. ميزان تحقق اين احتمال را با دكتر علي خاكسار استاد دانشگاه و كارشناس صنعت خودرو بررسي كرده ايم.

تاریخ انتشار: ۱۴:۳۳ - ۰۴ آبان ۱۳۹۲
فرارو- گفته مي شود كه محمد رضا نعمت زاده وزير صنعت در جلسه چهارشنبه گذشته خود با خودروسازان اعلام كرده است كه دیگر هیچ ارزی از سوی دولت به خودروسازان پرداخت نخواهد شد.

اين در حالي است كه خودروسازان پیش از این پیشنهاد تامین ارز مورد نیازشان از بازار آزاد و قیمت‌گذاری بر اساس این ارز را مطرح کرده بودند. به عقیده کارشناسان مصوبه جلسه اخیر وزیر و خودروسازان می‌تواند مقدمه‌ای باشد بر آزادسازی قیمت خودرو. 

از سوي ديگر با بهبود روابط سياسي پيش بيني مي شود كه شركت هاي خودروساز اروپايي بار ديگر در صنعت خودرو فعال شوند. چندي پيش وزیر «صنعت، معدن و تجارت» خواستار حضور و بازگشت دوباره خودروسازان بزرگ دنیا به ایران شد و قرار است  نهم آذر ماه امسال از آنها به صورت رسمی دعوت به عمل بیاید.

آزاد سازي قيمت خودرو در كنار به وجود آمدن شرايط رقابت مي تواند هم به لحاظ كيفيت و هم به لحاظ قيمت به سود مصرف كننده تمام شود. ميزان تحقق اين احتمال را با دكتر علي خاكساری استاد دانشگاه و كارشناس صنعت خودرو بررسي كرده ايم.

دكتر خاكساری در گفتگو با فرارو در خصوص بازگشت خودروسازان خارجي به بازار خودرو كشور گفت: «در صورتي كه اين اتفاق بيافتد يكي از بزرگترين خدمات به مردم و صنعت كشور صورت گرفته است.»

اين كارشناس صنعت خودرو با اشاره به نحوه ورود خودروسازان خارجي گفت: «اين ورود بايد به صورت كاملا مستقل از دو خودروساز بزرگ صورت گيرد و همانند تمامي كشورهاي ديگر بدون هيچ نوع وابستگي باشد. چرا كه در غير اين صورت شرايط بدتر از دو دهه قبل خواهد شد.»

وي در خصوص تبعات آزاد سازي قيمت ها بر توان خريد مصرف كننده گفت: «درصورتي شرايط رقابت فراهم شود و امتيازات ديگر دولتي صنعت خودرو نيز قطع شود، آزادسازي قيمت خودرو به نحوي پيش خواهد رفت كه به نفع مصرف كننده تمام خواهد شد.»

دكتر خاكسار در پاسخ به اين سوال كه آيا با به وجود آمدن شرايط رقابت خودروسازان داخلي از گردونه حذف خواهند شد يا نه گفت: «از آنجايي كه اين دو خودروساز با استفاده از منابع دولتي بدترين محصول را با گرانترين قيمت تحويل مصرف كننده مي دهند، نمي توان اساسا نام توليد را براي آنها به كار برد. بنابراين حذف آنها بزرگترين آرزوي من است.»

اين استاد دانشگاه با تاكيد مجدد بر نحوه بازگشت خودروسازان گفت: «در صورتي كه اين كار اجراي درستي داشته باشد، به نفع صنعت خودروسازي كشور خواهد بود. چرا كه صنعت داخلي نيز مجبور به رقابت خواهد شد و ما شاهد رشد آن خواهيم بود.»
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۵
35سال فقط حرف
رضایی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۵
چرا هر شرکت خودرو سازی که میخواد تو ایران کار کنه این دوتا لگن ساز وطنی خودشونو میندازن جلو .مگه هرچی قراره تولید بشه باس بره تو جیب ایران خودرو و سایپا.فرارو زار تا نظر دادم یه دونه شو نشر ندادی .ای بمیری با این سایتت که معلوم نیست اینا که نظرشون فرت چاپ میشه از کجان.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۵
درود بر مهندس نعمت زاده .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۵
«از آنجايي كه اين دو خودروساز با استفاده از منابع دولتي بدترين محصول را با گرانترين قيمت تحويل مصرف كننده مي دهند، نمي توان اساسا نام توليد را براي آنها به كار برد.
البته این امر برای بسیاری دیگر از تولید کنندگان هم صدق می کند
mohammad
Finland
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۴
زنده باد مهندس نعمت زاده
انتشار یافته: ۷
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۴
درود بر مهندس نعمت زاده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۵
متاسفیم برای شما مهندس ندیده ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv