bato-adv
کد خبر: ۱۷۰۲۰۶

چرا مجلس تهدید به استیضاح می‌کند؟

هنوز یک روز از آرامش هسته‏‌ای نگذشته، در مجلس دوباره طوفانی به‌پا شده. یک‌بار دیگر گزینه استیضاح روی میز آمده و حرف‏‌های تازه‏‌ای درباره «اشتباه‌بودن رای اعتماد به وزیر نفت» به گوش می‌رسد. حرف‌هایی که با مخالفت برخی نمایندگان همراه است.

تاریخ انتشار: ۰۷:۲۱ - ۰۵ آذر ۱۳۹۲
هنوز یک روز از آرامش هسته‏‌ای نگذشته، در مجلس دوباره طوفانی به‌پا شده. یک‌بار دیگر گزینه استیضاح روی میز آمده و حرف‏‌های تازه‏‌ای درباره «اشتباه‌بودن رای اعتماد به وزیر نفت» به گوش می‌رسد. حرف‌هایی که با مخالفت برخی نمایندگان همراه است.

روز گذشته بیش از همه، سخنان «محمد دهقان»، عضو هیات‌رییسه تعجب‌برانگیز بود، او نه‌تنها از احتمال قوی استیضاح رضا فرجی‌دانا، وزیر علوم خبر داد که در سخنی تامل‌برانگیز گفت: «مجلس در رای اعتماد به زنگنه غفلت کرد.»

البته «حسین امیری خامکانی»، عضو و سخنگوی کمیسیون انرژی معتقد است که رای نمایندگان به «بیژن نامدارزنگنه» درست بوده و جای تردیدی در آن وجود ندارد. از سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گذشته، نمایندگان عضو این کمیسیون به‌عنوان افراد متخصص در این حوزه اغلب به زنگنه و تیم همراهش نمره قبولی می‌دهند، چراکه در همین مدت کوتاه، هم در بخش فروش نفت و هم در حوزه‌های مدیریتی تغییرات مثبتی صورت گرفته. همچنین جمعی از نمایندگان در حال جمع‌آوری امضا برای نامه‌ای هستند که بر طبق آن از هیات‌رییسه مجلس خواسته شده که از رییس‌جمهوری و وزیر امورخارجه برای حضور در پارلمان دعوت کنند. ابراهیم آقامحمدی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درخواست برای حضور ظریف و روحانی در مجلس را در راستای بررسی جزییات و توافقات مذاکرات اخیر ژنو تفسیر می‌کند. تاکنون حدود 40نفر این نامه را امضا کردند و به احتمال فراوان امضاها افزایش خواهد یافت.

فرجی‌دانا، هدف اصلی استیضاح
البته ماجرای استیضاح رضا فرجی‌دانا ریشه در یک دعوای قدیمی دارد و به محل گروکشی تبدیل شده و برخی نمایندگان کمیسیون آموزش هر روز برای وزیر نوپای علوم ماجرایی علم می‌کنند. حالا تمام گام‌های مثبت وزیر یک‌ماهه دولت روحانی، برای برخی خط قرمز شده؛ از بازگشت ستاره‌دارها به دانشگاه گرفته تا استادان بازنشسته و تغییر برخی روسای دانشگاه‌ها. «محمدرضا تابش»، نماینده اردکان در همین پیوند به «شرق» می‌گوید: «سوال اصلی اینجاست که دوستان نماینده ما در این سال‌ها کجا بودند و چرا به هنگام رفتارهای خلاف قانون روسای برخی دانشگاه‌ها از جمله علامه سکوت اختیار کردند. آنچه امروز وزیر انتخاب‌شده انجام می‌دهد در راستای بازگرداندن فضای عقلانیت، امید و عدالت و ثبات به دانشگاه‌هاست و نمی‌توان آن را به گروکشی‌های سیاسی تقلیل داد.»

اما تلاش‌های همه‌جانبه گروهی در بهارستان به استیضاح فرجی‌دانا یا غفلت در رای اعتماد به زنگنه محدود نمی‌شود. کمیسیون فرهنگی مجلس نیز راهی قم شده تا بتواند علمای قم را با خود همراه کند. در همین راستا آیت‌الله مکارم‌شیرازی در دیدار با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: «سخنانی از وزارت ارشاد به گوش می‌رسد که نگران‌کننده است؛ چرا می‌گویند ممیزی نباشد یا چرا به تعطیلی روزنامه موهن اعتراض می‌کنند.»

نگرانی نمایندگان اصولگرا از تلاش انتخاباتی اصلاح‌طلبان
گویا تلاش برخی نیروهای اصولگرا برای تهدید امور دولت و وزرا تمامی ندارد، البته ریشه نگرانی اصولگرایان به راحتی در مرور گفته‌های «دهقان» قابل فهم است. او از همین حالا نسبت به آنچه «فتح سنگربه‌سنگر قدرت از سوی جریان اصلاحات تحت پوشش شعارهای اعتدال آقای روحانی» می‌نامد داده و می‌گوید: «اگر آنها از اکنون برای به‌دست‌گرفتن مجلس دهم برنامه‌ریزی نکنند باید تعجب کرد. هر چند با توجه به مجموع شرایط کشور بعید است آنها بتوانند توفیقی در این زمینه داشته باشند و بتوانند اکثریت مجلس را به دست بگیرند.»برخی کسانی که امروز بر صندلی‌های سبز بهارستان تکیه زده‌اند، نگران ازدست‌رفتن کرسی خود هستند. بازی سیاسی به این بخش از نقل‌وانتقال قدرت که می‌رسد، برای برخی غیرقابل باور می‌شود. اما واقعیت سیاسی رکن دیگری دارد، رای مردم در انتخابات آینده مجلس نشان خواهد داد که آرایش سیاسی بهارستان در دوره بعد چگونه رقم خواهد خورد.

bato-adv
bato-adv