bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۷۴۹۵۱
پیام نور از فضای سیاست زده دور می شود

حاکمیت دیگرباره‌ی جریان علمی در دانشگاه پیام نور

تاریخ انتشار: ۱۲:۱۳ - ۱۴ دی ۱۳۹۲
الف. مرادی: دانشگاه پیام نور به عنوان بزرگترین و وسیع‌ترین دانشگاه مجازی ایران و جهان اسلام، بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید دستخوش تغییراتی شده  که باعث حاکم شدن فضای امید در میان کارکنان و اعضای علمی آن گردیده است.

انتخاب دکتر ابوالفضل فراهانی از اعضای علمی داخل این مجموعه‌ی عریض و طویل، با توجه به سوابق اجرایی و علمی و نیز حضور طولانی‌مدت در ساختار دانشگاه و به تبع آن آشنایی با زیر و بالاهای مدیریتی در این ساختار، علاوه بر حاکم نمودن فضای علمی در مدیریت دانشگاه، مجموعه را به  دوری از فضای تنش‌آلود سیاسی امیدوار نموده است.

ابوالفضل فراهانی دارای رتبه‌ی استاد تمام در رشته‌ی تربیت بدنی است و تا به امروز کتاب‌ها و مقالات بسیاری را در رشته‌ی تخصصی خود به نگارش درآورده است. وی پیش از این معاون بین‌الملل و معاون دانشجویی این دانشگاه بوده است.

انتخاب فراهانی از آنجا اهمیت می‌یابد که بدانیم بعد از انتخاب محمود احمدی‌نژاد به عنوان رئیس‌جمهور، با توجه به نقش ویژه‌ای که وی برای این دانشگاه قائل بود، اکثر مدیران قبلی افرادی سیاسی و اجرایی بودند که به شدت مورد اعتماد و توجه شخص رئیس جمهور بودند. افرادی همچون علیرضا علی‌احمدی که بعدها وزیر آموزش و پرورش شد و یا سید محمد حسینی که در دولت دوم احمدی‌نژاد وزارت مهم و کلیدی فرهنگ و ارشاد اسلامی را از آن خود کرد و یا آخرین نفر از حلقه‌ی نزدیکان رئیس جمهور سابق حسن زیاری که تا همین اواخر مسؤولیت این دانشگاه بزرگ را عهده‌دار بود.

با انتخاب ابوالفضل فراهانی امید می‌رود که سیاست‌زدگی در انتخاب مدیریت‌های استانی و معاونان این دانشگاه از بین برود  و تصدی امور دانشگاه به اعضای علمی داخل دانشگاه واگذار شود که از نظر تعداد و توانایی‌های علمی و اجرایی چیزی از اساتید سایر دانشگاه‌ها کم ندارند. جریان روی آوردن به نیروهای داخل دانشگاه برای تصدی مدیریت‌های کلان دانشگاه پیش از این توسط حسن زیاری دنبال می‌شد و الحق و الانصاف زیاری گامهای مثبت و قابل‌توجهی در این زمینه برداشته بود.

لازم به ذکر است دانشگاه پیام نور یکی از بزرگ‌ترین و وسیع‌ترین دانشگاه‌ها کشور است که تقاضای تعداد قابل‌توجهی از داوطلبان ورود به آموزش عالی را پوشش می‌دهد. این دانشگاه براساس روش آموزش از راه دورو نیمه‌حضوری تأسیس شده و دارای شیوه‌ی آموزشی خاصی است.

در حکم ریاست فراهانی بر دانشگاه پیام نور که از سوی فرجی دانا وزیر علوم صادر شده آمده است "امید است با توکل به خداوند سبحان، وظایف سرپرستی دانشگاه پیام نور را با تحقق اهداف اصلی دانشگاه و برنامه‌های تقدیمی به مجلس شورای اسلامی از جمله کاهش هزینه‌های تحصیلی، جلوگیری از مهاجرت بی رویه، فراگیری نظام آموزش عالی در قالب استفاده بهینه از ظرفیت‌های کشور، تبدیل دانشگاه پیام نور به دانشگاه تخصصی مجازی و بهره گیری کامل از فناوری‌های ارتباطی در جهت تحت پوشش قرار دادن فارسی زبانان شاغل به تحصیل در اقصی نقاط جهان به انجام رسانید، تا شاهد رشد کیفی و ساماندهی هدفمند آن دانشگاه باشیم."

اشاره‌ی صریح وزیر در این حکم به تبدیل این دانشگاه به دانشگاه تخصصی مجازی، نشان‌دهنده¬ی رویکرد دولت تدبیر و امید به این مجموعه‌ی کلان آموزشی است که مهمترین خواسته‌اش بازگشت دانشگاه پیام نور به سوی فلسفه‌ی وجودی‌ خود یعنی آموزش مجازی و از راه دور است.

با توجه به ظرفیتهایی که در چندساله‌ی اخیر فراهم شده امید می‌رود این خواسته‌ی دولت از دانشگاه پیام نور به زودی اجرایی گردد؛ البته به این شرط که از حجم مطالبات سیاسی از این دانشگاه کاسته شود و عرصه برای کاستن از کمیت و حرکت به سوی کیفیت فراهم گردد. نکته‌ای که بی‌گمان هم دولت بر آن اصرار دارد و هم تیم مدیریتی جدید دانشگاه آن را مد نظر دارند.

برچسب ها: پیام نور فراهانی
مهران
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۵
ضمن عرض تبریک به آقای دکتر فراهانی خواهشمندیم به وضعیت معیشتی کارمندان سختکوش دانشگاه توجه کنند وتمام مدیران استانی را تعویض نمایند اینا با همان شیوه احمدی نژادی دارند عمل می کنند.
نا شناس
Belgium
۱۰:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۵
با توجه به اهمیت تحصیلات تکمیلی و نحوی جذب دانشجو در مقطع دکتری و تعداد اعضاء هیات علمی خواهشمند است در تعداد پذیرش دانشجو نظارت بیشتری صورت گیرد تا اولا کیفیت فدای کمیت نشود و بدلیل نداشتن هیات علمی متخصص در رشته مجبور شده از اعضاء هیات علمی دیگر دانشگاهها انهم خارج از تخصص و رشته استفاده شود .ثانیا اعضاء هیات علمی قوی و بروز دیگر دانشگاهها در دانشگاه محل خدمت خود بقدر کافی دانشجو داشته و زمانی برای همکاری با دانشگاه نداشته و این مهم باعث شده که به افرادی متوسل شده که ضعیف و در دانشگاه خود کمتر مورد توجه می باشند.ثالثا معمولا در شروع دوره دکتری استاد راهنما دانشجو مشخص شده و از همان ابتداء مسیر تحقیق و موضوع ان معلوم که این خود باعث کاهش زمان تحصیل شده این در حالی است که در دانشگاه پیام نور پس از امتجان جامع دانشجو باید دنبال استاد راهنما بگردد و چون دانشگاه بعضا هیات علمی کافی چهت سپورت دانشجویان خود نداشته لذا دانشجو باید دنبال استاد راهنما بگردد و زمانی که باید صرف تحقیق نماید را برای یافتن استاد راهنما تلف نماید .لذا از اقای فراهانی به عنوان یک شخصیت علمی خواهش می کنم که توجه ویژه به تحصیلات تکمیلی در ان دانشگاه نماید و کیفیت را فدای کمیت نکنند .با تشکر
استاد پیام نور
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
در دوران مدیریت دکتر زیاری رشد کمی بی رویه دانشگاه و جذب نیروهای بدون تخصص و صرفا بر اساس روابط و باند بازی در حد فاجعه باری به کیفیت آموزشی و پژوهشی این دانشگاه ضربه زده است. امیدواریم دکتر فراهانی با انتخاب سیاستی درست پیش از هر چیز در پی بهبود سطح کیفی دانشگاه برآید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
وضعیت اداری این دانشگاه افتضاح است و دانشجویان را با سرگردانی مواجه می کند . امیدوارم این وضعیت بهبود یابد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
اره روش اموزشی خیلی متفاوتی داره که پدر دانشجو در میاد . درسی که باید 12 جلسه کلاس داشته باشه باشش جلسه سر و تهش هم میاد اونم بدون جروه با خوندن کل کتاب منبع
انتشار یافته: ۱۲
حمید رامه گرمسار
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
جناب فراهانی با بکار گیری دوباره ی مدیران خانه نشین و به حاشیه رفته ی پیام نور،جان دوباره ای به این دانشگاه عریض وطویل داده و دوباره قطار سرگردان را به ریل هدایت کرده اند.
موفق باشی دکتر
عضو هیات علم پیام نور
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
خواهشمندست پیش از همه جا به وضعیت اسف بار واحد ساری رسیدگی کنند. انتصاب های شگفت انگیز در این واحد همگان را در شگفتی فرو برده است. پیشنهاد می شود در سوابق علمی مدیر گروه فنی دانشگاه تحقیق و تفحص شود.
ناشناس
Finland
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
امیدواریم که چنین باشد
دانشجو
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
زیاری که به هیچ کاری رسیدگی نمیکرد به جز اموریکه او را به مجلس و وزیر شدن نزدیک کند....
عضو هیات علمی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
با سلام
البته نا گفته نماند که بفرمایید آقای دکتر فراهانی این مقالات و کتب زیاد خود را به همراه دکتر صئری که در حال حاضر معاون اداری و مالی است چگونه چاپ و نشر کرده اند و برای خود کسب و کار سود آوری راه اندازی نموده اند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
به نظر بنده دانشگاه پیام نور و امثالهم فلسفه ی وجودیشان اعطای مدرک به هر کسی است که خواهان ان باشد و تنها میتوان گفت خرجی اضافه است که میتواند در دانشگاه های برتر کشور هزینه شود فلذا دولت اگر واقعا به دنبال سامان دادن به وضعیت اموزش عالی در کشور است باید هزینه هایی که در اینگونه مراکز اموزشی صرف میشود را به دانشگاه های برتر کشور که نخبگان در حال تحصیل در انها هستند اختصاص دهد چون در انصورت بازدهی این هزینه هم بسیار بیشتر خواهد بود. برای اعطای مدرک هم دانشگاه های غیر انتفاعی وجود دارند که این کار را انجام دهند.
اسدی گتوند
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
امید است دکتر فراهانی در بحث کیفیت بیشتر توجه نماید .