bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۷۵۶۲۳

استراو: نیاز به تحریم ایران نبود

وزیر امور خارجه پیشین انگلیس گفت: هیچ‌کس با تحریم‌ها موافق نیست و اصلا نیازی به اعمال تحریم‌ها علیه ایران نبود و البته هر دو طرف ایرانی و غربی هزینه تحریم‌ها را پرداخت کردند.

تاریخ انتشار: ۲۰:۵۸ - ۱۸ دی ۱۳۹۲

وزیر امور خارجه پیشین انگلیس گفت: هیچ‌کس با تحریم‌ها موافق نیست و اصلا نیازی به اعمال تحریم‌ها علیه ایران نبود و البته هر دو طرف ایرانی و غربی هزینه تحریم‌ها را پرداخت کردند.

  جک استراو در نشست خبری با خبرنگاران که در محل کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی برگزار شد، در پاسخ به این سوال ایسنا که چرا در دوره حضور شما در مذاکرات هسته‌ای با ایران حاضر به پذیرش غنی‌سازی در خاک ایران نمی‌شدید؟ با طفره رفتن از پاسخ شفاف گفت: نمی‌خواهم وارد بحث‌ها و موارد پیچیده آن زمان شوم. بنده تمام مواضعم را در یک کتاب نوشته‌ام و حاضرم آن را به همراه ترجمه فارسی در اختیار شما قرار دهم.

رییس گروه پارلمانی انگلیس و ایران افزود: البته آنچه اکنون اهمیت دارد، اجرای توافقنامه ژنو است. البته امیدوارم توافق جامع، اجرایی شود. این توافقنامه جامع شامل انجام غنی‌سازی در خاک ایران است. البته این توافقنامه باید با اقدامات اعتمادساز از هر دو طرف توام باشد.

وی با محکوم کردن ترور دانشمندان هسته‌ای ایران گفت: هیچ‌گاه از جان ساورز، رییس MI6 نشنیده‌ام که با ترور دانشمندان هسته‌ای موافق باشد. نه سیاست ایشان، نه سیاست مجلس و سیاست دولت انگلیس ترور دانشمندان هسته‌ای نیست و شما شاهد بودید هنگامی که دانشمندان هسته‌ای ایران ترور شدند دولت انگلیس این واقعه را محکوم کرد.

جک استراو در واکنش به این پرسش که علت دخالت انگلیس در حوادث سال 88 ایران چه بود و آیا با بازگشایی مجدد سفارت انگلیس در تهران، این دخالت‌ها تداوم می‌یابد، گفت: به صراحت می‌گویم انگلیس در امور داخلی ایران در سال 2009 دخالت نکرد. بنده در دولت انگلیس در آن سال وزیر کشور بودم. از سوی وزارت خارجه و سفارت انگلیس در ایران در سال 2009 هیچ دخالتی در امور داخلی ایران انجام نشد.

وی ادامه داد: صادقانه می‌گویم شما قدرتی را برای دیپلمات‌های انگلیسی فرض کرده‌اید که هرگز در این سطح نیستند و آنان هرگز نمی‌خواهند چنین قدرتی داشته باشند.

وزیر امور خارجه سابق انگلیس تاکید کرد: آنچه که در سال 2009 (1388) در ایران اتفاق افتاد، باید در داخل ایران مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

رییس گروه پارلمانی انگلیس و ایران در واکنش به این پرسش که حمایت دولت انگلیس از آشوبگران در سال 1388 و دستگیری کارکنان سفارت انگلیس در ایران در تضاد با این سخنان شما نمی‌باشد؟ گفت: کارمندان محلی سفارت انگلیس و سایر کشورها در تمام نقاط دنیا باید اجازه داشته باشند تا فعالیت‌های آزادانه‌ای انجام دهند. همچنان که کارمندان سفارت ایران در انگلیس چنین شرایطی دارند.

وی خواستار رعایت کامل احترام به کارمندان سفارت انگلیس در ایران شد.

استراو با اشاره به عزم انگلستان در گشایش سفارت این کشور در جمهوری اسلامی ایران گفت: برای گشایش سفارت انگلیس در ایران با وزیر امور خارجه و گروه پارلمانی و سایر مسوولان ایرانی طی دو روز گذشته مذاکراتی داشتیم که امیدوارم هرچه سریع‌تر موجب گشایش روابط کنسولی و دیپلماتیک در تهران و لندن شود.

وی افزود: اقدامات دو دولت به ویژه انتصاب کاردار غیرمقیم در دو کشور را قبول دارم و کاردار انگلیس اکنون در ایران به سر می‌برد. البته اینکه جزییات گشایش سفارت انگلیس در تهران چگونه باید باشد، برعهده وزارت خارجه دو کشور است نه هیات پارلمانی انگلیس.

رییس گروه پارلمانی انگلیس و ایران با تشریح دیدگاه‌هایش درخصوص سازمان تروریستی منافقین گفت: در مقطعی که وزیر کشور انگلیس بودم، قانونی را به تصویب رساندم که این قانون به بنده اختیار می‌داد تا اسم منافقان را در لیست تروریست‌ها قرار دهم و بنده این گروه را تروریست نامیدم. البته این کار را به درخواست وزیر امور خارجه وقت انگلیس، رابین کوک انجام دادم. رابین کوک شواهدی را به بنده نشان داد که بنده تصمیم گرفتم منافقان را در لیست گروه‌های تروریستی قرار دهم.

استراو با ابراز تاسف گفت: البته وقتی نام منافقان را در لیست تروریست‌ها قرار دادم، آنها تقاضای استیناف کردند و متاسفانه دولت انگلیس در این جدال باخت.

جک استراو با رد حمایت دولت انگلستان از تروریست‌های سوریه گفت: رک می‌گویم دولت انگلیس به سوریه سلاح نمی‌فرستد. همچنین MI6 و مسوولان دولتی انگلیس هیچ سلاحی را به تکفیری‌ها در سوریه نرسانده‌اند.

وی خواستار حضور بدون پیش‌شرط جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات ژنو 2 شد و تاکید کرد: اعتقاد راسخ داریم که تنها راه‌حل بحران سوریه حضور ایران در کنفرانس ژنو2 است. بنده و همکارانم به مسوولان ایرانی و مردم و نمایندگان انگلیس گفتیم که ایران باید بدون پیش‌شرط در این کنفرانس حضور یابد.

رییس گروه پارلمانی انگلیس و ایران تصریح کرد: البته جهادگران از تعدادی از کشورها در سوریه حضور دارند و احتمال دارد که برخی از آنها از انگلیس در آنجا حضور یافته باشند که ما نسبت به این مساله نگرانی جدی داریم. مقامات امنیتی و پلیس انگلستان تمام تلاش خود را برای شناسایی این افراد به کار بسته‌اند.

وی در واکنش به این پرسش که انگلیس همیشه در امور داخلی‌ ایران دخالت می‌کند، چه ضمانتی وجود دارد که پس از سفر گروه پارلمانی انگلیس و ایران این دخالت‌ها تداوم نیابد؟ گفت: بنده قبول دارم که برای دهه‌ها پیچیدگی‌هایی در روابط ایران و انگلیس وجود داشت. کودتای سال 1332، اشغال ایران توسط نیروهای انگلیس و روس، نقش انگلیس در انحصار تنباکو و کودتاهای مختلف در زمان قبل از انقلاب اتفاق افتاده است اما دولت انگلیس به استقلال و تمامیت ارضی ایران احترام گذاشته و طی دهه‌های گذشته هیچ دخالتی در امور ایران نداشته است.

استراو تاکید کرد: اطمینان می‌دهم دولت فعلی انگلیس و وزیر امور خارجه چنین رویکردی ندارند.

رییس گروه پارلمانی انگلیس و ایران در واکنش به این پرسش که علت معیارهای دوگانه دولت انگلیس در برخورد با رسانه‌ها چیست، گفت: ما معیارهای دوگانه را برای هیچ‌کس به ویژه جمهوری اسلامی ایران اعمال نمی‌کنیم.

این نماینده مجلس انگلستان افزود: در مورد آقای مرداک هم باید بگویم که مقامات ارشد انگلیس ایشان را در دادگاه‌های جنایی لندن در دست محاکمه دارند. بنده بیش از این در این باره نمی‌خواهم توضیح بدهم.

وی با اشاره به قطع پخش برنامه‌های شبکه تلویزیونی پرس‌تی‌وی ایران در اروپا گفت: پارلمان یا دولت انگلیس درباره پرس‌تی‌وی تصمیمات خاصی نگرفته‌اند. بلکه این مرجع مقرراتی انگلیس بوده است که تصمیم به قطع برنامه‌های پرس‌تی‌وی گرفت.

استراو افزود: بنده و آقای منصوری، رییس گروه پارلمانی ایران و انگلیس ممکن است درخصوص مواردی توافق نداشته باشیم ولی مسائلی وجود دارد که باید درباره آنها گفت‌وگو کنیم. بنده در ششمین سفرم به ایران برای بهبود روابط ایران و انگلیس تلاش می‌کنم. اکنون در مرحله مهمی برای روابط ایران و غرب قرار داریم و من امیدوارم رابطه ایران و انگلیس هرچه سریع‌تر بهبود یابد.

رییس گروه پارلمانی انگلیس و ایران در واکنش به این پرسش که تصویب تحریم‌های جدید آمریکا بر ضد جمهوری اسلامی ایران آیا موجب نقض توافقنامه ژنو نمی‌شود، پاسخ داد: تحریم‌های جدید مطمئنا واکنش شدید ایران را در پی خواهد داشت. دولت ایالت متحده پای توافقنامه ژنو را امضا کرده است. براساس این توافقنامه نقشه راهی تصویب شد که براساس آن تحریم‌ها باید در چند ماه آینده کاهش یابد و در بلند مدت به طور کامل برداشته شود.

وی با اشاره به اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا در کنگره گفت: جان کری به نمایندگان کنگره تاکید کرده است که توافقنامه ژنو سیاست دولت آمریکاست. از شما می‌خواهم به اظهارات افراد دیگری که درخصوص توافقنامه ژنو اظهارنظر می‌کنند و آن را تفسیر می‌کنند، اهمیت ندهید. البته در توافقنامه‌هایی به این پیچیدگی واژه‌هایی وجود دارد که باید تفسیر شود.

استراو تاکید کرد: معتقدم 1+5 و ایران باید به این توافقنامه متعهد باشند.

وی در ادامه افزود: در ملاقات‌هایم با مسوولان ایرانی گفتم از توافقنامه موقت ژنو باید حمایت شود. هدف این توافقنامه در پایان این است که ایران بتواند در چارچوب ان‌پی‌تی به اهدافش برسد.

رییس گروه پارلمانی انگلیس و ایران با رد سخنان منتسب به هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس گفت: در جلسه هیگ و وزیر خارجه اسرائیل نبودم و نمی‌توانم درباره اظهارات مطرح شده در این جلسه اظهارنظر کنم، اما تجربه سیاسی من می‌گوید، اظهارنظر درمورد سخنان افراد قابل اتکا نیست.

جک استراو با اشاره به هزینه‌های 1+5 به دلیل تحریم جمهوری اسلامی ایران گفت: هیچ‌کس با تحریم‌ها موافق نیست و هیچ نیازی به اعمال تحریم‌ها علیه ایران نبود. هر دو طرف هزینه‌های تحریم را پرداخت کردند. اما جامعه بین‌الملل و شورای عالی سازمان ملل در مقطعی از زمان اینگونه تصور کردند که اگر تحریم‌ها اعمال نشود، ضرر بیشتری دارد. ولی حالا باید همه نظرها را تغییر دهند.

وی ابراز امیدواری کرد که توافق ژنو مورد توافق نهایی 1+5 و جمهوری اسلامی ایران قرار بگیرد.

رییس گروه پارلمانی انگلیس و ایران تصریح کرد: به عنوان نماینده مجلس نمی‌توانم درباره توافقنامه ژنو با مسوولان ایرانی مذاکره کنم. این کار وظیفه وزرای 1+5 و ایران است. کاری که هیات پارلمانی انگلیس و ایران می‌توانند انجام دهند تعمیق درک مردم انگلیس از تمدن بزرگ ایران است.

جک استراو قبل از آغاز پرسش خبرنگاران رسانه‌های گروهی در سخنانی گفت: زبانی که دکتر روحانی برای صحبت با دنیا انتخاب کرد، تاثیرات مثبتی در اروپای غربی و آمریکا داشته است.

وی افزود: حامی حقوق هسته‌ای و تعهداتی هستم که در چارچوب ان‌پی‌تی برای ایران و کلیه کشورهایی که قصد استفاده صلح‌آمیز دارند، وجود دارد.

رییس گروه پارلمانی انگلیس و ایران تصریح کرد: با دقت مشاهداتم را درخصوص توافقنامه ژنو ثبت کردم و به آن گوش کردم و معتقدم در اجرای فاز اول نتیجه مطلوبی به دست آمده که امیدوارم نتایج مطلوب‌تری حاصل شود.

وی با اشاره به سایر محورهای مذاکراتش طی دو روز گذشته در ایران گفت: با مسوولان ایرانی درخصوص بحران سوریه روابط منطقه‌ای و دوجانبه و بازگشایی سفارت انگلیس در ایران و بحث صدور ویزا صحبت کردم. البته به طور رسمی از رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس برای سفر طی شش تا 9 ماه آینده به پارلمان انگلیس دعوت کردم.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۹
آفرین.این درسته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۸
همه اش دروغ است!!!
یکی تو راست میگی یکی هم جرج پسر!!!!!!!
انتشار یافته: ۲