bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۷۶۰۱۲
جنتی: یالثارات باید لغو مجوز می شد

انتقاد وزیر ارشاد از "تحریف" سازماندهی شده اخبار

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مجوز نشریه یالثارات می توانست لغو شود و این هفته نامه به دلیل نشر اکاذیب، توهین آشکار و استفاده از ادبیات لمپنیسم در شان جمهوری اسلامی ایران نیست.

تاریخ انتشار: ۱۲:۲۹ - ۲۲ دی ۱۳۹۲
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مجوز نشریه یالثارات می توانست لغو شود و این هفته نامه به دلیل نشر اکاذیب، توهین آشکار و استفاده از ادبیات لمپنی در شان جمهوری اسلامی ایران نیست.

علی جنتی روز یکشنبه در جریان بازدید از ایرنا گفت: آنچه که در چندین شماره اخیر این نشریه بررسی کردیم مشحون از نشر اکاذیب، توهین های بسیار بارز به رییس جمهوری، اعضای دولت و مقامات کشور است . در این نشریه نوعی لمپنیسم در بکار گیری کلمات و ادبیاتی در سطح بسیار سخیف و زشت مشاهده می شود. 

وی با یادآوری اینکه مجموعه عواملی بوده است که موجب توقیف نشریه یالثارات شد تصریح کرد: اگر هیات نظارت می خواست با این نشریه برخورد کند باید لغو پروانه می شد؛ سوابق یکسال گذشته این نشریه تا کنون نشان می دهد هیات نظارت بارها به دنبال توقیف آن بوده اند اما به دلیل نام بسیار زیبایی که این هفته نامه یدک می کشد شاید ملاحظاتی داشتند ولی هرکسی که این هفته نامه را بخواند عادلانه می تواند قضاوت کند که این هفته نامه در شان جمهوری اسلامی نیست.

سهم دولت در هیات نظارت؛ 2 از 6
جنتی درباره اینکه توقیف برخی رسانه ها به نام وزارت ارشاد تمام می شود توضیح داد: از این جهت که رییس هیات نظارت بر مطبوعات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است طبیعتا خیلی ها فکر می کنند که همه مسوولیت توقیف برخی رسانه ها به عهده وزارت ارشاد است در صورتی که در این هیات، نماینده قوه قضاییه، نماینده مجلس، حوزه علمیه قم، شورای عالی انقلاب فرهنگی، مطبوعات و وزارت علوم تحقیقات و فناوری و به عبارتی از دولت تنها دو نماینده حضور دارند.

وی با یادآوری اینکه تصمیماتی که در هیات نظارت بر مطبوعات اتخاذ می شود جمعی است، ادامه داد: این تصمیمات بر اساس قانون مطبوعات اتخاذ و همه جانبه در این هیات تصمیم گیری می شود؛ طبیعتا ما به عنوان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه خود می دانیم تا جایی که امکان دارد از آزادی بیان مطبوعات حفاظت کنیم مگر آنجایی که خلاف قانونی صورت گیرد. در آن صورت هم باید جوانب مختلفش را ببینیم و بعد در باره آن نظر بدهیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در قانون اساسی و مطبوعات آمده است که مطبوعات در بیان مسائل آزادند؛ در قانون هم موارد این امر مشخص است و هرجایی که خلاف قانونی صورت گیرد هیات نظارت باید قانونا با تخلف برخورد کند. 

برخی برای تخریب دولت، اخبار را تحریف می کنند
جنتی درباره تلاش برخی برای تخریب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: 24 خرداد موجب شد دولتی جدید با رویکرد و سیاست هایی جدید روی کار بیاید.

وی یادآور شد: طبیعتا عده ای بودند که در هشت سال قبل، از دولت گذشته و سیاست های آن طرفداری می کردند و از روی کار آمدن چنین دولتی ناراضی و فقط و فقط به دنبال یافتن نقاط ضعف هستند تا روی آن دست بگذارند. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: نکته جالب تر آنکه پدیده ای که من در این دوره با آن روبرو شدم این است که افراد یادشده به جایی رسیدند که در کار خبری خود دست به جعل و تحریف می زنند و خبری را که وجود نداشته، جعل می کنند. بطور کلی خبری را که به دستشان می رسد متناسب با سیاست هایی که دارند تحریف می کنند. 

به گفته جنتی، اینها مجموعه ای هستند که از یکجا هدایت می شوند؛ کاملا برای ما مشخص و شناخته شده هستند و با توجه دیدگاهی که دارند، طبیعی است که از سیاست های کنونی فرهنگی دولت یازدهم ناراضی باشند.

سیاست های فرهنگی دولت تغییر نمی کند 
وی درباره اینکه آیا فشار حساسیت های مجلس در عرصه فرهنگ موجب تغییر سیاست های کلان دولت تدبیر و امید در این زمینه خواهد شد یا خیر گفت: این حق مجلس شورای اسلامی است که سوال کند و این وظیفه ما است که به این پرسش ها پاسخ دهیم اما به هیچ وجه این روند در سیاست هایی که دولت تدبیر و امید اتخاذ کرده بخصوص در حوزه های فرهنگی، رسانه ای و هنری تاثیری نخواهد گذاشت. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ما سیاست های خود را آگاهانه و منطبق با منطق اتخاذ کردیم. عموم کسانی که امروز با آنان سخن می گوییم روشنفکران، اساتید دانشگاه ها، صاحبنظران هنرمندان و اهل فکر هستند که این نوع سیاست را قبول دارند و از آن حمایت می کنند و عموم فرهیختگان جامعه و هنرمندان، همانگونه که در اجلاس اخیر آنان با رییس جمهوری مشاهده کردیم از این سیاست ها حمایت کردند.

کمیته مصادیق مجرمانه باید نظرات دولت را لحاظ کند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان آنکه دولت در کمیته مصادیق مجرمانه شش عضو دارد، گفت: این کمیته باید طوری سیاست های خود را تدوین کند که حداقل بخشی از دیدگاههای دولت را که در آن شریک است را در این مقررات لحاظ کند.

جنتی در پاسخ به این سئوال که محمود واعظی وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات از هماهنگی با وزیر ارشاد برای بررسی رفع فیلترینگ شبکه های اجتماعی خبر داده بود، افزود: بنا داریم با تعدادی از وزرای عضو کمیته مصادیق مجرمانه در هفته جاری جلسه ای مشترک برای رفع موانع در این بخش تشکیل دهیم.

وی با اشاره به تشکیل دولت جدید که رویکردی جدید را در موضوعات مختلف دارد، تصریح کرد که در این نشست سیاست های دولت را بیان خواهیم کرد و طبیعتا از حالا به بعد اقداماتی که صورت می گیرد باید همسو با سیاست های دولت باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به امکان تجدیدنظر درباره رفع فیلتر شبکه هایی که در گذشته فیلتر شده اند، وجود خواهد داشت یا خیر، گفت: این موضوعات بحث خواهد شد باید دید چه پیش خواهد آمد از الان نمی شود در این زمینه پیش بینی کرد.

حسین2007
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۲
مرسی جنتی
akbar
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۲
آقاي جنتي مواظب پوست خربزه اصلاح طلبان باش تا مهاجراني دوم نشوي چرا كه مسلمان نبايد از يك سوراخ دوبار گزيده شود..
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۲
چون به مذاقتون خوش نمیاد دارید به این و آن وصلش می کنید!
ناشناس
Australia
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۲
وزير ارشاد بايستي به توجه به عمل به اينكه كساني فقط تخريب مي كنند با آنان برخورد كند و كوتاه نيايد.حالا كه قدرت و اختيار در دست شماست چرا باز مماشات مي كنيد و حقايق را بيان نمي كنيد و عمل مناسب انجام نمي دهيد.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۲
چه خوب میشد اگر روزنامه ها و بانک ها از اسامی دارای بار معنوی مقدس استفاده نمی کردند.
رسواگر فتنه
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۲
روحانی : ما به امثال آقای جنتی ها به عنوان مدافع حقوق هنرمندان و آزادی افتخار می کنیم؛ در هر مسیری مشکلات وجود دارد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۲
اشتباه منفی دادم
انتشار یافته: ۷