bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۷۶۴۳۶

بازدید ماموران اطلاعاتی غرب از سوریه برای مقابله با اسلام‌گرایان

تاریخ انتشار: ۱۰:۴۶ - ۲۵ دی ۱۳۹۲
معاون وزیر خارجه سوریه به بی‌بی‌سی گفته است برای مبارزه با رشد گروه‌های اسلامگرا در میان جبهه مخالفان دولت سوریه، ماموران اطلاعاتی کشورهای غربی به دمشق رفته‌اند.

فیصل مقداد، معاون وزیر خارجه سوریه، روز چهارشنبه (پانزدهم ژانویه - ۲۵ دی) همچنین گفت میان مقام های امنیتی و سیاستمداران کشوهای غربی بر سر کناره گیری بشار اسد از قدرت اختلاف نظر فاحشی وجود دارد.

در هفته‌های اخیر، انتشار گزارش‌هایی از رشد و قدرت گرفتن گروه‌های جهادی در میان مخالفان دولت سوریه، نگرانی‌های فراوانی به وجود آورده است.

سخنان مقداد در حالی بیان می شود که نمایندگان دولت سوریه خود را آماده می کنند تا در مذاکرات صلح ژنو که قرار است هفته آینده در سوئیس برگزار شود، شرکت کنند.

با این حال، اصلی ترین گروه مخالف بشار اسد، یعنی "ائتلاف ملی سوریه" هنوز اعلام نکرده که در این مذاکرات حضور خواهد یافت یا خیر. 

گزارشگران می گویند، عمیق‌تر شدن شکاف‌ها میان گروه های مخالف دولت سوریه، کشورهای غربی را مردد و نگران کرده و در برابر به دولت سوریه اعتماد به نفس بخشیده است.

معاون وزیر خارجه سوریه، در گفتگوی خود با بی‌بی‌سی تاکید کرد که کشورهای غربی اکنون به این "واقعیت" پی برده‌اند که "هیچ گزینه‌ای" برای جانشینی دولت بشار اسد "وجود ندارد".

فیصل مقداد در پاسخ به پرسش بی بی سی درباره مشخصات گروه های اطلاعاتی بازدید کننده از دمشق، گفت که اسامی کشورها را فاش نخواهد کرد اما گفت "بسیاری از کشورهای غربی ماموران خود را به دمشق فرستادند."

او همچنین در پاسخ به احتمال درخواست دولت های غربی برای بازگشایی سفارتخانه های خود در دمشق گفت "بله بسیاری از کشورها به سراغ ما می‌آیند. البته، بعضی از آنها منتظر نتایج مذاکرات ژنو هستند و بعضی دیگر هم می‌گویند در حال بررسی راههای موجودند. بعضی می‌گویند که آماده‌اند برای افزایش امنیت (با دمشق) همکاری کنند چرا که معتقدند آن تروریست‌هایی که از غرب اروپا به ترکیه و سپس به سوریه اعزام می‌شوند، یک تهدید جدی محسوب می‌شوند."

وزارت خارجه بریتانیا در پاسخ به سوال بی‌بی‌سی درباره اعزام ماموران اطلاعاتی این کشور به سوریه از اظهار نظر سر باز زد.

با این وجود، سردبیر بخش بین الملل بی‌بی‌سی می‌گوید به او از طریق منابع آگاه اطلاع داده شده که دیدار میان نمایندگان نهادهای اطلاعاتی غرب و دولت سوریه صورت گرفته است.

بعضی از تحلیلگران، وجود گرایشات اسلامگرایانه و شکل‌گیری گروه‌های تندروی اسلامی در میان مخالفان دولت بشار اسد را یکی از علل "تردید غرب" در مواجهه با بحران سوریه می‌دانند که اکنون وارد سومین سال خونین خود می‌شود.

منبع: بی بی سی
ناشناس
United States of America
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۵
حالا مسلم می‌شه القاعده، داعش و این گروهها از کجا خط میگیرند، همه اقدامات آنها به نفع روسیه است ، از ۱۱ سپتامبر تا در لیبی‌، سوریه عراق!
انتشار یافته: ۱