bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۷۷۱۳
الهه کولایی:

ساده انگاری مصیبت است نه تحصیل دختران

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۲ - ۱۰ آذر ۱۳۸۷

فرارو- الهه کولایی معتقد است برخی از آقایان با زیر سوال بردن تحصیلات عالیه زنان، یکی از دستاوردهای بزرگ جمهوری اسلامی را نادیده می گیرند. 

عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت و نماینده مردم تهران در مجلس ششم در خصوص سخنان اخیر آیت الله جنتی ، خطیب نماز جمعه تهران به خبرنگار فرارو گفت: یکی از مصایب که کشورمان به آن دچار شده و در سال های اخیر نمود بیشتری یافته است، ساده سازی افراطی مسایل اجتماعی است به گونه ای که با وجود تاثیر عوامل گوناگون در شکل گیری یک پدیده اجتماعی، تنها به یکی از عوامل و گاهی به ناچیز ترین آن توجه می شود. 

آیت الله جنتی در خطبه های نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به بالا رفتن سن ازدواج جوانان، گفت: بدبختي اين است که يکي از مشکلاتي که دانشگاه و دانشجو شدن خانم ها براي ما درست کرده، اين است که وقتي کسي براي خواستگاري مي رود شايد اولين سوالي که مطرح می شود اين است که چقدر درس خوانده است.

استاد دانشگاه تهران اما در واکنش به این سخنان خاطرنشان کرد: فرمایشات خطیب محترم جمعه تهران نمونه ای از همین ساده سازی بررسی پدیده های اجتماعی است. کولایی افزود: بالا رفتن سن ازدواج جوانان بی شک ریشه در عوامل گوناگون دارد از جمله نداشتن شغل، نبود مسکن مناسب و نیز صدمات وارد آمده به فرهنگ ازدواج و زناشویی به دلیل بی تدبیری های سال های گذشته از جمله مواردی مانند طرح لایحه حمایت از خانواده که در حقیقت لایحه ای ضد خانواده و زناشویی است.

او ادامه داد: برخی آقایان به جای پرداختن به عوامل و ریشه های بی اعتمادی در بین جوانان و بی اعتبار شدن بنیان خانواده، عادت کرده اند تمام تقصیرها را به گردن زنان و دختران بیاندازند چراکه این کارساده ترین راه است و کمترین هزینه را دارد. 

این استاد دانشگاه تاکید کرد: باید بررسی شود که چند در صد از مشکل بالا رفتن سن ازدواج به تحصیلات خانمها ارتباط دارد و چه درصدی از آن به شرایط دشوار ازدواج در جامعه کنونی ایران. 

کولایی تصریح کرد: بسیاری از دختران تحصیل کرده حاضرند با سخت ترین شرایط با مردانی ازدواج کنند که از آن ها تحصیلات کمتری دارند در صورتی که به آینده و  دوام زندگی زناشویی خود دست کم تا حدودی اطمینان داشته باشند. 

او افزود: مشکلات نظام خانواده در شرایط کنونی را نباید به پای تحصیلات دختران گذاشت. بی اعتمادی نسبت به آینده ازدواج ها با توجه به اصلاحاتی که باید در قانون خانواده انجام می شد و نشد در کنار تحکیم نقش مسلط مردان بر نظام خانواده، علت گریز دختران جوان از ازدواج است نه تحصیلات عالیه.
این استاد دانشگاه ادامه داد: آقایان به جای صادر کردن احکام قطعی ساده اندیشانه، بهتر است از کارشناسان، استادان ونخبگان جامعه کمک بگیرند و از پژوهش های به عمل آمده در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور استفاده کنند تا ریشه های دیرهنگام جوانان را بهتر درک کنند.

نماینده مجلس ششم در پایان خاطرنشان کرد: با این گونه سخنان به ویژه وقتی از تریبونی مانند نماز جمعه بیان می شود نباید یکی از دستاوردهای بزرگ جمهوری اسلامی که افزایش چشمگیر تعداد زنان دانش آموخته است را زیر سوال ببریم.