bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۷۸۳۰۰

"نمایندگان نباید جزئیات امنیتی کشور را بدانند"

مرحله شش ماهه توافقنامه هسته‌يي ژنو در آغاز راه است و كلي مانده تا به نتيجه برسد. از يك طرف فشار لابي صهيونيسم بر دولت امريكا و از طرف ديگر فشار نيروهاي تندروي داخلي بر دولت روحاني باعث شده تا پيش‌بيني از آينده اين توافقنامه ميسر نباشد.

تاریخ انتشار: ۰۸:۲۲ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۲
مرحله شش ماهه توافقنامه هسته‌يي ژنو در آغاز راه است و كلي مانده تا به نتيجه برسد. از يك طرف فشار لابي صهيونيسم بر دولت امريكا و از طرف ديگر فشار نيروهاي تندروي داخلي بر دولت روحاني باعث شده تا پيش‌بيني از آينده اين توافقنامه ميسر نباشد. تاكيد نمايندگان نزديك به اسراييل در كنگره امريكا براي توسل به گزينه نظامي براي مقابله با سياست‌هاي ايران و در مقابل آن تسليت‌هاي مكرر نمايندگان پايداري در مجلس شوراي اسلامي كار را به جايي رسانده است كه هيچ كدام از اعضاي توافقنامه هسته‌يي ژنو حاضر به انتشار جزييات دقيق توافقنامه نباشند تا تمامي راه‌هاي پيش پاي تندروها مسدود بماند.

 با اين وجود در چند روز گذشته فشار اقليت مجلس براي افشاي جزييات اين تفاهمنامه به اوج خود رسيده است. اين نمايندگان پس از احضار متوالي اعضاي تيم مذاكره‌كننده و اقدام به توزيع نامه بين نمايندگان و جمع‌آوري امضا براي شفاف شدن جزييات اين تفاهمنامه، مدعي شدند كه 150 نماينده خواستار ارائه جزييات توافقنامه شده‌اند و متن نامه به همراه امضاي نمايندگان در اختيار علي لاريجاني، رياست مجلس شوراي اسلامي قرار گرفته است. اين خبر كه در همان ساعات اوليه بازتاب زيادي در رسانه‌هاي داخلي و خارجي داشت به سرعت از سوي اعضاي هيات رييسه مجلس ودفتر رياست مجلس تكذيب شد تا مدعيان وجود اين نامه اعلام كنند كه اين نامه به زودي با حمايت تعداد بيشتري از نمايندگان در اختيار رياست مجلس قرار مي‌گيرد.

روزنامه اعتماد در رابطه با مسائل پشت پرده اين نامه و تندروي اقليت مجلس براي تقابل با وزارت امور خارجه به گفت‌وگويي با عبدالرضا مصري، عضو هيات رييسه مجلس پرداخته است تا زواياي اين ماجرا بيشتر مشخص شود. او در اين گفت‌وگو ضمن تكذيب وجود چنين نامه‌يي اعلام مي‌كند كه اصلا چنين نامه‌يي وجود نداشته است و تاكنون نيز چنين نامه‌يي به هيات رييسه ارائه نشده است. به گفته او، نمايندگان مجلس در اولين جلسه با وزير امور خارجه دست به افشاي جزييات محرمانه اجلاس عمومي سازمان ملل در نيويورك زدند لذا طبيعي است كه جزييات محرمانه در اختيار آنان قرار نگيرد. در ادامه مشروح اين گفت‌وگو را مي‌خوانيم:


اينكه برخي رسانه اعلام كردند كه 150 تا 160 نماينده نامه‌يي به اقاي لاريجاني زده‌اند تا جزييات مذاكرات هسته‌يي روشن و شفاف بيان شود، چقدر صحت دارد؟
به عنوان يك عضو هيات رييسه اعلام مي‌كنم كه تا اين لحظه نامه‌يي تحت اين موضوع به هيات رييسه ارائه نشده است. اگر اعلام كرده‌اند كه 150 نماينده مخالف تحركات ديپلماسي هستند خب مي‌توانند در نطق‌هاي علني خود اعتراض‌شان را بيان و خواسته خود را به هيات رييسه مجلس اعلام كنند. نيازي به چنين نامه‌يي اصلا نيست.

برخي نمايندگان در اعتراض به گفت‌وگوهاي خصوصي بين وزارت امور خارجه با آقاي لاريجاني و بيان جزييات مذاكرات اعلام كرده‌اند كه رييس مجلس همه مجلس نيست و بايد چنين جلساتي با حضور نمايندگان برگزار شود.
اينكه مي‌گويند آقاي لاريجاني همه مجلس نيست درست است. بله آقاي لاريجاني تنهايي تمام مجلس نيست ولي اين نمايندگان بايد توجيه باشند كه يكسري مسائل كشور طبقه‌بندي شده هستند. من به عنوان يك نماينده اگر يك مساله‌يي طبقه‌بندي شده است بر اساس اعتماد نسبت به كشور عمل مي‌كنم. يعني همه نبايد براي همه مسائل بيايند و براي ما توضيح دهند. همين كه مقام معظم رهبري اشاره مي‌كنند و مي‌فرمايند كه به تيم مذاكره‌كننده اعتماد دارند براي من اعتماد مي‌آورد. نبايد توقع داشته باشم كه حالا چون براي رهبري و شوراي عالي امنيت توضيح داده‌اند براي من به عنوان يك نماينده هم توضيح دهند.

به نظر شما اين مخالفت‌ها از كجا نشات مي‌گيرد؟ نمايندگان از چه نكته‌يي غافل مانده‌اند؟
ما بايد يكسري از نهادهاي قانوني كشور را بپذيريم. يعني اينكه اگر يك امري در شوراي عالي امنيت در حال پيشرفت است، شوراي عالي امنيت ملي به عنوان يك نهاد رسمي و معتبر كشور، روند مشخص خودش را در رسيدگي به امور دارد. حالا اينكه من به عنوان يك نماينده ادعا داشته باشم كه بايد در آن نهاد تصميم‌گيري دخالت داشته باشم درست نيست. نماينده وظيفه ديگري دارد. همان‌گونه كه نهادها بايد به قوانين مصوب نمايندگان احترام بگذارند، نمايندگان نيز بايد به نهادهاي رسمي كشور احترام بگذارند. وقتي شوراي عالي امنيت ملي نظارت دقيق دارد دليلي ندارد كه يك نماينده در جزيي‌ترين مسائل كشور قرار بگيرد. اصلا مصلحت نيست كه چنين اتفاقي رخ دهد.

ولي نمايندگان اعلام كرده‌اند كه تمام دنيا از جزييات آگاه هستند و تنها مجلس شوراي اسلامي جزييات را نمي‌داند.
اينچنين نيست. در تمام كشورها چنين مسائلي وجود دارد. به عنوان مثال در ايالات متحده يك جنايتي رخ داد و طي آن چندين دانش‌آموز كشته شدند. اين خبر خيلي زود در سراسر دنيا منتشر شد ولي دولت امريكا اجازه نداد كه حتي يك عكس و تصوير از اين جنايت فاش شود چون اين را يك تهديد براي امنيت داخلي‌اش مي‌دانست و به همين خاطر جلوي مخابره شدن اطلاعات دقيق را گرفت. با اين حال در مجلس شوراي اسلامي برخي نمايندگان مصرانه تلاش مي‌كنند كه تمام جزييات مسائل كشور را بدانند و آن را حق خود مي‌دانند در حالي كه اينچنين نيست. يكسري مسائل است كه به امنيت كشور بر مي‌گردد و نماينده اصلا نبايد دنبال آن برود.

به نظر شما اين نمايندگان از كجا مطمئن شوند كه توافقنامه ژنو شكست نبوده است و لازم نيست كه تسليت بگويند؟
نمايندگان اگر به رهبري و شوراي عالي امنيت اعتماد دارند معيار را بر همين دو اصل بگذارند. وقتي رهبري گفته‌اند كه اعتماد دارند و شوراي عالي امنيت از آن حمايت كرده است پس يقينا اين توافقنامه شكست نيست.

گفته مي‌شود كه اتفاقات بعد از اولين جلسه ظريف با نمايندگان پس از اجلاس نيويورك باعث شده تا وزارت امور خارجه از بيان جزييات به مجلس جلوگيري كند. اين گفته چقدر صحت دارد؟
بله تا حدودي مي‌توان اتفاقات آن جلسه را بخشي از اين پنهان‌كاري دانست. آقاي ظريف در آن جلسه جزييات محرمانه مذاكرات نيويورك را در اختيار نمايندگان قرار داد و از آنان خواست تا اين جزييات جايي فاش نشود ولي دوستان خيلي راحت مسائل محرمانه كشور را عمومي كردند. اگر قرار بود اين مسائل عمومي شود، خود دولت يا وزارت امورخارجه آن را عمومي مي‌كرد نيازي به تلاش دوستان در مجلس نبود. به همين دليل شايد بهتر باشد كه جزييات محرمانه در اختيار نمايندگان قرار نگيرد.

برخي از نمايندگان در تلاش تشكيل كميته ناظر بر تيم مذاكره كننده هستند به نظر شما تشكيل اين كميته با وجود شوراي عالي امنيت كار بي معنايي نيست؟
بياييد فرض را بر اين بگيريم كه اين كميته هم تشكيل شود. نتيجه آن چيست؟ 7 تا 8 نفر از جزييات مطلع مي‌شوند و موظف مي‌شوند كه جزييات را به هيچ كسي اعلام نكنند. اين يعني اينكه مجلس باز هم از جزييات دقيق مطلع نمي‌شود و ناچار است كه به اين كميته اعتماد كند پس چه بهتر كه مجلس به جاي اعتماد به اين كميته و «دوباره كاري‌ها» از همين ابتداي كار به شوراي عالي امنيت و فرمايشات رهبري اعتماد داشته باشد. اگر هم مجلس باز تاكيد دارد كه جزييات منتشر شود بداند كه با لو رفتن تاكتيك‌ها و تكنيك‌هاي كشور، دشمنان براي مقابله با كشور آماده مي‌شوند و اين يك تهديد براي كشور است همان‌گونه كه تمام دنيا جزييات محرمانه خود را منتشر نمي‌كنند.
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
نماینده های همین مجلس چرا 8 سال کامل ساکت بودن یهو زبون باز کردن؟!
مستضعف
United Arab Emirates
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
تا آنجا که عقل ما قد می‌دهد هرکشوری دارای یک سری اطلاعات محرمانه است که ممکن است بخشی از آنها حسب موضوع و شرائط سیاسی-امنیتی آنکشور بعنوان فوق محرمانه طبقه‌بندی شوند ، این دسته اطلاعات بدلیل اهمیت و ارتباطی که با امنیت و منافع ملی دارند تنها برای معدودی از سران آنکشور قابل دسترسی است ، طبعاً ما هم از این قاعده مستثنی نیستیم ، در این میان مشخص نیست آقایان نمایندگانی که سخنان وزیر محترم امورخارجه در یک جلسه غیرعلنی را صرفاً بر اساس تمایلات و منافع جناحی خود به تیتر اول روزنامه کیهان کشاندند چگونه مدعی‌اند باید از مفاد کامل قرارداد ژنو مطلع شوند!!؟ بنظر می‌رسد آزموده را آزمودن خطاست.
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
نماینده های مجلس نماینده مردمن اما رییس جمهور با چند میلیون رای مستقیم مردم نماینده این ملت نیست؟اونها نماینده مردمن آقای روحانی نماینده ملت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
نماینده ها بهتر است به کار خودشون بپردازند وانقدر سنگ توی کار دولت نندازند
کیمیا
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
پرونده هسته ای متعلق به ملت ایران است و باید دولت و مذاکره کنندگان، ما و مجلس را مجاب کنند که چرا نباید از جزئیات این توافق اطلاع داشته باشیم.از این پنهانکاری ها به دلایل واهی خوشم نمی آید.دانستن حق مردم است
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
همین ملت ایران که می فرمائین خرداد ماه مدعیان استراتژی پاک که 8 سال ایرانو بدبخت کردن کنار زد و به عقلانیت رای داد
نماینده مردم ایران دولت هست ، مجلس از هر استانی طیف های مختلف داره که نمیتونی با قوه مجریه مقایسه کنی
انتشار یافته: ۲۷
ناشناس
Finland
۰۸:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
چرا؟
محرمانه است یا روشون نميشه بگن چه افتضاحي به بار آوردند
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
نه خیر، تندرویانی چون شما که در برابر سالهای متمادی ضرر و زیان به کشور سکوت کردید و حالا می خواهید یک توافقنامه ی حداقلی رو که راه نفسی برای مردم باز کرده به شکست بکشونید و نمایندگان طیف شما در مجلس نباید هم اطلاعی از جزییات داشته باشید.
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
تو نگران نباش ،به فکر شکست 24 خرداد باش ....
حسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
شما سرگرم افتضاح 8 ساله گذشته رئيست باش تا بعد
حامد
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
مردم و نماینده ها که نباید بفهمند اون وقت کی باید بفهمه و اطلاع داشته باشه؛ اگر ریگی به کفش نباشه مثل مرد لا اقل نمایندگان رو در جریان قرار می دادند.
در ضمن هرطور هم که حساب کنی اینایی که تو مجلس هستند نمایندگان مردمند توهین به آنها توهین به رمدم می باشد البته اگر برای مردم ارزشی قائل باشد
فرارو. من هرچی می نویسم تو میفرستی تو لیست سیاه آخه این چه آزادی بیانیه ؟؟؟
رزمنده
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
افکار عمومی رو توجیه کنید چرا فرافکنی می کنید
ناشناس
Finland
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
همه ی اینها یعنی لطفا فعلا سکووووت...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
اگه تو یه دولت دیگه ای چنین سخنانی مطرح میشد همین شخص و همفکراش دم از عدم دمکراسی و وجود دیکتاتوری می زدند!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
اگر نماینده ای مسائل محرمانه را افشا کند دولت و مردم ضرر آنرا می بینند
ناشناس
Finland
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
که البته این زحمت را نماینده های محترم در جلسه مشترک با ظریف کشیدند...رو هم خوب چیزیست!
ناشناس
United Arab Emirates
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
آخه چه ضرورتی داره که بدونن. چون با دونستن اونها هیچ مشکلی از مردم حل نمی شه. آقایان پایداری به داد بی کاری و فقر و بدبختی مردم برسید که در دوره احمدی نژاد خود شماها ایجادش کردید.
ناشناس
United States of America
۰۹:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
کو گوش شنوا!
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
نمایندگان مجلس شورای اسلامی نمایندگان مردم ایران هستند .
هر تصمیم گیری در مورد کشور باید با نظارت مستقیم ایشان انجام شود.
بله مسائل امنیتی نباید بازگو شود اما تصمیم گیری در مورد کشور باید تحت نظارن نمایندگان مجلس صورت گیرد .
اگر جز این باشد ملت ایران نمایندگان خود را تنها نخواهند گذاشت و مستقیما وارد عمل خواهند شد.
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
این نمایندگان چطور در دول آقای احمدی نژاد بر چیزی نظارت نداشتند یا اگر داشتند بر خرابیها سکوت می کردند. ما الان هم سکوت ایشان را می خواهیم. لازم نکرده تصمیم گیری توسط ایشان انجام شود. ضمنا نه شما و نه هیچ کس نمی توانید ونباید پای خود را از قانون فراتر بگذارید. مستیقا وارد عمل شدن یعنی بی قانونی و هرج و مرج
linda
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
دوست عزیز شما بهتره اول سلسله مراتب تصمیم گیری تو کشور رو یاد بگیری بعد اظهار نظر کنی !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
اگر اینطوره پس قوه مجریه میخواهیم چه کار؟؟؟؟؟
کیمیا
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
دردولت احمدی نژاد هر اتفاقی که افتاده و به آن انتقادداریم نباید امروز ادامه پیدا کنه.مجلس در راس امور است و باید بر تمام تصمیمات مهم نظارت داشته باشه.در دنیای امروز چیزی رو نمی شه مخفی کرد فقط مردم و نمایندگان مجلس نامحرمند؟
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
شما بفرمائین رسایی و امثالهم رو تنها نزارین ، اون دوره تموم شد برادر احمدی نژاد رفته از خواب بیدار شو
مجلس بعدی هم 100 درصد مطمئن باش ترکیب سیاسیش عوض میشه که این همه سنگ جلو پای دولت جدید نندازن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
تاریخ انقضای این مجلس فرا رسیده...
علیرضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
یک بار ظریف به این آقایان توضیح دادند فردا صبح جملات محرمانه ظرف شد تیتر یک کیهان
رادا
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
اول بايد فرق MPT را با NPT بدانند و بعد وارد جزئيات شوند . نماينده اي كه با يك دوره نمايندگي يك مقطع به مدرك تحصيليش افزوده بشه انتظار بيشتري نداشته باشه .
bato-adv
bato-adv
bato-adv