bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۸۲۲۶۳
مهدی تقوی در گفتگو با فرارو بررسی کرد

بازار ایران نصیب کدام کشورها می شود؟

«تسخیر بازار ایران بیشتر از آنکه به رقابت خارجی ها بستگی داشته باشد به توان قدرت خرید مردم ایران بستگی دارد.»

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۴ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۲
فرارو- یک استاد دانشگاه گفت: «تسخیر بازار ایران بیشتر از آنکه به رقابت خارجی ها بستگی داشته باشد به توان قدرت خرید مردم ایران بستگی دارد.»

با بهبود مناسبات بین المللی ایران و رفع برخی تحریم ها، بسیاری از شرکت های اقتصادی اروپایی برای همکاری با ایران به کشورمان سفر کردند. همچنین چینی ها و برخی دیگر از کشورهای آسیای شرقی نیز برای عقب نیفتادن از رقبای اروپایی خود وارد مذاکرات اقتصادی با ایران شدند.

اسدالله عسگراولادی گفته است: ظرف ماههای گذشته، آمریکا 350 میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده و در همین مدت، ایران هم 100 میلیون دلار کالا به این کشور فروخته است که این امر نشان از روابط تجاری نیم میلیارد دلاری ایران و امریکا ظرف ماههای گذشته دارد. وی می گوید: پیش بینی می شود که تجارت میان دو کشور رونق بگیرد.

بسیاری از تحلیلگران معتقدند اکنون که ورود هیات های تجاری به ایران از کشورهای اروپایی رونق گرفته است و اروپا از فضای باز شده از سوی امریکا مبنی بر شکست برخی تحریم ها به سرعت استفاده کرده است تا روابط خود را با ایران گسترش دهد، شرکتهای امریکایی خشمگین هستند و احساس می کنند از این قافله عقب مانده اند.

بر همین اساس است که پیش بینی می شود اشتیاق امریکایی ها برای مراوده با ایران روز به روز بیشتر شود تا آنها نیز در شرایط فعلی دنیا که اغلب کشورها با بحران های مالی مواجه هستند، بازار بکر ایران را به چنگ آورند و از آن سهمی داشته باشند.

بازار ایران در رقابت کشورهای خارجی نصیب کدام کشور خواهد شد؟
دکتر مهدی تقوی استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با فرارو گفت: «باید صبر کرد و دید بهبود روابط ایران با جهان خارج تا چه حد بر افزایش صادرات نفت ایران تاثیر می گذارد. آنچه که اکنون برای ایران مهم است حضور خارجی ها در بازار ایران نیست، بلکه سیاست های اقتصادی داخلی است، اگرچه اگر خارجی ها بیایند و در کشور سرمایه گذاری کنند خیلی خوب است.»

وی ادامه داد: «رقابتی که اکنون میان کشورهای خارجی برای حضور در بازار ایران شکل گرفته در راستای فروش کالاهایشان به ایران است.»

این استاد دانشگاه اظهار کرد: «چینی ها یک حُسن دارند و آن این است که اگرچه کیفیت کالاهای آنها پایین است، اما قیمت کالاهایشان هم پایین است.»

وی ادامه داد: «در چند سال اخیر درآمد سرانه اکثریت مردم به شدت کاهش پیدا کرده است و مردم دیگر توان خرید کالای اروپایی یا آمریکایی را ندارند. این یک اصل بدیهی است که هرچه درآمد افراد کاهش پیدا می کند تمایل به خرید کالاهای پست بیشتر می شود.»

وی افزود: «مردم دیگر توان خرید کالاهای گران قیمت ندارند و اقدام به خرید کالاهای ارزان قیمت می کنند. لذا با رفع گام به گام تحریم ها باز هم همچون چند سال اخیر شانس چینی ها برای تسخیر بازار ایران بیشتر است.»

این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: «به عبارت دیگر تسخیر بازار ایران بیشتر از آنکه به رقابت خارجی ها بستگی داشته باشد به توان قدرت خرید مردم ایران بستگی دارد.»

تقوی درباره حجم تجارت ایران و آمریکا در ماههای اخیر گفت: «رقم 500 میلیون دلار که مجموع حجم تجارت خارجی ایران و آمریکا است در مقیاس جهانی اصلا به حساب نمی آید.»

وی تاکید کرد: «دهک های بالای درآمدی در کشور قدرت خرید کالاهای آمریکایی و اروپایی را دارند. اما عمده جمعیت ایران که در دهک های پایین درآمدی هستند قدرت خرید کالاهای گران قیمت را ندارند. لذا با این شرایط امکان افزایش حجم تجارت خارجی ایران و آمریکا خیلی زیاد نیست.»

تقوی درباره سرمایه گذاری خارجی در کشور و اینکه شانس کدام کشورها در این باره بیشتر است گفت: «این موضوع به فرصت های سرمایه گذاری پیش روی کشورهای موردنظر بستگی دارد. اگر آنها بتوانند در کشور دیگری با سود بیشتر سرمایه گذاری کنند مسلما به آن کشور می روند، چراکه سرمایه همیشه جایی می رود که بازده بیشتری دارد.»

وی ادامه داد: «لذا با توجه به قوانین عجیب و غریبی که در بخش سرمایه گذاری خارجی در ایران وجود دارد خیلی سخت است که آنها به سرمایه گذاری در ایران رضایت بدهند.»

تقوی با بیان اینکه تنها مزیت ایران برای سرمایه گذاری خارجی نیروی کار ارزان و وجود مواد اولیه فراوان است گفت: «به نظر می رسد سابقه و تجربه چینی ها در صنعت نفت و گاز بیشتر از انگلیسی ها و آمریکایی ها نیست و لذا امکان حضور آمریکایی ها و اروپایی ها در صنعت نفت و گاز ایران بیشتر از چینی ها است.»
مژی خانوم
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۴
زیاد بود نخوندیم :|
عماد ش
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۴
باسلام
باعث افسوس است که مطرح ترین موضوعات اینروزهای سایت های مثل شما درباره اینچنین موضوعاتی مانند رقابت خودروسازها ، صنعتگران ، ...
به بازار این مملکت و نشان دادن آن به عنوان یک موفقیت و پیروزی است بیچاره این ملت !!!!!!!!
انتشار یافته: ۲